Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Yasal düzenleme gerekiyor”

“Yasal düzenleme gerekiyor”

İGM Başkanı Burhanettin Çoban ilimizdeki termal tesislerin İl Özel İdaresi’ne 30 Haziran’da yapmaları gereken ödemelerin faizsiz bir şekilde ertelenmesi ya da taksitlendirilmesi için kanuni düzenleme yapılması gerektiğini ve bu yönde çalışmalar yapıldığını söyledi

Afyonkarahisar’daki termal otellerin İl Özel İdaresi’ne olan ödemeleriyle iglili taleplerinin Gazeteniz Kocatepe’de yer alması üzerine İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban bir açıklamada bulundu. Başkan Çoban, “Yasal düzenleme hazırlığı olduğunu duyuyoruz. Konuyu takip ediyoruz, otellerimize gereken desteği vermekten mutluluk duyarız.” dedi.
Gazeteniz Kocatepe’nın “Kısakısa” köşesinde Afyonkarahisar’daki termal tesislerin İl Özel İdaresi’ne olan ödemelerinin faizsiz olarak ertelenmesi talebi gündeme getirilmişti.
Konuyla ilgili olarak gazeteniz Kocatepe’ye bilgi veren İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban, “İl Özel İdaremizin termal otellerden aldıkları ödemeler 30 Haziran’da yatırılıyor. Yani firmalarımızın 30 Haziran’a kadar süresi var. Umuyoruz ki bu sıkıntılı günler o zamana kadar devam etmez. Ama edecek olursa biz de gereken yardımı göstermeye çalışacağız.” diye konuştu.
İl Özel İdaresi’nin bu ödemelerle ilgili olarak faizsiz erteleme ya da taksitlendirme yetkisinin bulunmadığını hatırlatan Başkan Çoban, “Maalesef bu yetki bizde değil. Bunun için yasal düzenleme gerekiyor. Ama Maliye Bakanlığımızın ilgili kurumlarını bu tür ödemelerle ilgili faizsiz erteleme ya da taksitlendirme çalışması yaptığını duyuyoruz. İnşallah o düzenleme yapılırsa biz de bu kolaylığı ilimizdeki firmalara memnuniyetle yansıtırız.” ifadelerini kullandı.