Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Yasan, katlanamayacaksa ORADA DURMAMALI”

Afyonkarahisar gündeminde sıcaklığını koruyan

Afyonkarahisar gündeminde sıcaklığını koruyan Kent Konseyi logosundan Atatürk fotoğrafının çıkartılması konusunda MHP İl Başkanı Mehmet Kocacan’da görüş açıkladı. Emekli bir eğitimcinin bu tür bir olayla anılmasından duyduğu üzüntüyü belirten Kocacan, “Eğitim camiasından bir kişinin böylesi bir davranış sergilemesi düşündürücüdür. Bunlara katlanamayacaksa orada durmasının hiç bir gereği yok” dedi

 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Kocacan, yeni normalleşmede uzun süre ara verdiği basın toplantısını dün sabah partide düzenledi. Toplantıda MHP Yönetim Kurulu Üyeleri; Ahmet Kahveci, Beytullah Bostancı, Ramazan Er ve Recep Yaman hazır bulundu.
“ÜZÜLDÜĞÜMÜZ NOKTA
YASAN’IN EĞİTİM CAMİASINDAN EMEKLİ OLUŞU”
Mehmet Kocacan, Afyonkarahisar’ın gündemindeki konulara ilişkin partisinin görüşlerini dile getirdi. Afyonkarahisar Kent Konseyi logosundan Atatürk siluetinin çıkarılmasına tepki gösteren Kocacan, “MHP olarak Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk için bizim düşüncemiz net ve kırmızı çizgimiz bellidir. Afyonkarahisar’da zaferin kazanıldığı topraklarda Atatürk siluetinin Kent Konseyi logosunda bulunması demek ki birilerini rahatsız etmiştir. Bizim esefle üzüldüğümüz nokta buranın Başkanlığını yapan Şemsettin Yasan’ın eğitim camiasından emekli olmasıdır. Eğitim camiasından bir kişinin böylesi bir davranış sergilemesi düşündürücüdür. Ama ne niyetle yaptığını bilmiyoruz. Bunlara katlanamayacaksa orada durmasının hiç bir gereği yok.” dedi.
“ATATÜRK’Ü UNUTMAYACAK UNUTTURMAYACAĞIZ”
“Bence Kent Konseyinin başında şehir plancısı, mimar, inşaat mühendisi gibi mesleklere sahip kişiler olmalıdır.” diyen Kocacan, “Öğrencilerine Atatürk’ü anlatan bir öğretmenden bunu beklemezdim. Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek konudan haberinin olmadığını söylemiştir. Mehmet Bey bu konularda net bir insandır. Öyle diyorsa bu böyledir. Afyon’un güzellikler üzerinden anılması gerekirken logo üzerinden anılması hiç doğru olmadı. Atatürk’ü unutmayacağız, unutturmayacağız. Bizim düşüncemiz nettir.” diye konuştu.
“AFYON SPOR ALANINDA DA
MARKA ŞEHİR OLACAK”
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun ev sahipliğinde Ankara’da gerçekleştirilen toplantıyı değerlendiren Kocacan, “Bu hafta başında Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun evsahipliğinde Valimiz Sayın Gökmen Çiçek, Milletvekillerimiz, Belediye Başkanlarının ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katılımıyla Ankara’da ‘Gençlik ve Spor Yatırımları’ protokol töreni katıldık. Programda Cumhur İttifakı ortaklığı gereğince MHP İl Başkanı olarak şahsım ve MHP Milletvekilimiz Mehmet Taytak’da birer konuşma yaptık. Programa katılım sağlayan MHP’li Belediyelerimiz talepleri doğrultusunda spor alanında önemli yatırımlar alarak protokol imzaladılar. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na verdiği desteklerden dolayı partim adına şahsına ve Bakanlığa teşekkür ediyorum. Afyonkarahsarımız tarihiyle, termaliyle ve son olarak gastronomi alanındaki çalışmalardan sonra spor alanında da marka şehir olma yolunda önemli bir adım atılmıştır. Programda milli takımımızın Afyonkarahisar’da kamp yapması konusunda taleplerimizi ilettik. Verimli ve büyük kazanımları olan bir protokol töreni gerçekleştirdik.” şeklinde konuştu.
“VALİ ÇİÇEK AFYON
İÇİN BİR ŞANS”
Vali Gökmen Çiçek’in Afyonkarahisar bir şans olduğunu söyleyen Kocacan, “Valimiz Gökmen Çiçek ilimizin tanıtımı noktasında önemli çalışmalar e yapmaya devam etmektedir. Bizde MHP olarak Sayın Valimizin her zaman yanındayız. İhsaniye ilçemizin Ayazini bölgesinde yapmış olduğu çalışmalar sayesinde o bölgemiz hareketlenmeye başladı. Ayazini ve Emre Gölü bölgesinde balonlar uçmaya başladı. Bundan 10 sene önce burada balon uçacak denilseydi hiç kimse inanmazdı. Geleceğin Kapodakyası inşallah bu bölge de inşa edilecek.” ifadelerini kullandı.
“BİZİM DERDİMİZ AFYONKARAHİSAR”
Geleceğin Kapadokyası olmaya aday olan Ayazini bölgesinde turizmin canlandırılmasıyla istihdamın önünün açılacağını söyleyen Kocacan, “Turizmin canlanmasıyla birçok kişiye istihdam sağlanacak. O bölge de yaşayan vatandaşlarımız ekonomik olarak güçlenecektir. Bölgede bulunan MHP’li Döğer ve Kayıhan Belediye Başkanlarımız sözkonusu çalışmalar için Valiliğimiz öncülüğünde ellerinden gelen desteği vermektedir. İlimiz tanıtımı için güzel bir çalışma oluyor. Bizim derdimiz Afyonkarahisar’dır.” ifadelerine yer verdi.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi