Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Yaşananlar vahşet ve zulümdür” – Kocatepe Gazetesi

Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde (AKÜ)
“Yaşananlar vahşet ve zulümdür”

Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde (AKÜ) düzenlenen programa Ülkü Ocakları İl Başkanı Abdurrahman Timur Bayram, MHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Fatih Çetinkaya, Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği Başkanı Cavid Aydın, Ülkü Ocakları Afyonkarahisar İl Başkanlığı Üniversite teşkilatı katıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetinin okunmasıyla başlayan program şiir dinletisi, tiyatro gösterimi ve soykırımı anlatan belgesel gösterimi ile devam etti.
 “SOYKIRIM SADECE HOCALI’DA YAŞANMADI”
“Bu yaşananlar birer vahşet ve zulümdür” diyerek konuşmasına başlayan Ülkü Ocakları Başkanı Abdurrahman Timur Bayram, üniversite teşkilatını büyük özveri ve disiplin ile hazırladıkları program için tebrik etti. Bayram, “Hocalı soykırımı Azerbaycan Cumhuriyetinin tarihi toprakları olan Karabağ’ın işgali sırasında, 26 Şubat 1992 tarihinde Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında yaşanan ve Azerbaycanlı sivillerin Ermeniler tarafından toplu şekilde, hünkarca ve işkencelerle vahşice şehit edilmesidir. Hocalı’da yaşanan soykırım, Rusya’nın 366. Motorize Alayı’nın desteğindeki Ermeni birlikleri tarafından gerçekleştirilmiştir. İnsan Hakları İzleme Örgütü, Hocalı Soykırımı’nı Dağlık Karabağ’ın işgalinden bu yana gerçekleşen en kapsamlı sivil katliamı olarak nitelendirmiştir. Buradan da anlaşılacağı üzere soykırım sadece Hocalıda değil Karabağ’ın her bölgesinde; Şuşada, Laçında, Ağdamda, Malıbeylide, Karadağlıda, kısacası her kasabasında ve her köyünde yaşanmışıtr.” dedi.
MHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Fatih Çetinkaya’da programın önemini vurgulayan konuşma yaparak öğrencilerle sohbet etti.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti