Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yaşananların vebali hükümete ait – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Yaşananların vebali hükümete ait

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici Afyonkarahisar’da basın toplantısı düzenledi. AK Parti iktidarını sert bir dille eleştiren Destici, yaşanan tüm olumsuzlukların tek sorumlusunu iktidar olarak açıklarken vebalin hükümete ait olduğunu söyledi

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, dün Afyonkarahisar’a gelerek Milletvekili adaylarının da katıldığı bir basın toplantısı düzenledi.
DESTİCİ’NİN PROGRAMI YOĞUN
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimleri sürecini ve ülke genelinde yaşanan siyasi gündemi değerlendirdi. Afyonkarahisar’dan Isparta’ya hareket edeceğini dile getiren Destici, akşam saatlerinde Konya’da olacaklarını kaydetti. Bugün Kayseri ve Kahramanmaraş programlarına katılacağını ifade eden Destici; “Yarın inşallah Adana ve Mersin’e gideceğiz. Afyonkarahisar’da ki milletvekili adaylarımızla biraraya gelerek onlara başarılar dilemek istedik. Milletvekili adaylarımıza moral vermenin yanı sıra Afyonkarahisar’ın basın mensupları ile gündemi değerlendirmek istedik.” dedi.
MİLLETİN BEKASI TEHLİKEDE
1 Kasım Milletvekili Genel Seçimlerine çok az bir süre kaldığını dile getiren BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Türkiye’nin bir türlü seçim havasına giremediğini söyledi. Türkiye’de seçimden daha önemli gündem maddeleri ve olayların karşı karşıya kalındığını kaydeden Destici; “Özellikle son dönemlede artan terör olayları, Ankara’nın göbeğinde ki patlama, Suriye ve sınırımızda ki gelişmeler gerçekten endişe verici boyutta ve devletimizin, milletimizin bekasını ilgilendirecek bu bekayı terke atacak boyutlara gelmiş vaziyettedir.” diye konuştu.
DESTİCİ
CUMHURBAŞKANINA SORDU
Türk dış politikasına göz atıldığında iç açıcı olumlu bir durumun sözkonusu olmadığından yakınan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Suriye’nin kuzeyinde terör örgütü PKK eliyle PYD adı altında Kürt devleti kılıfında bir “PKK ve PYD Devleti” kurulduğunu söyledi. Başta ABD olmak üzere Rusya, Çin, İran, Irak, İsrail, batılı güçler ve Esad’ın da bu oluşuma destek verdiğini vurgulayan Destici; “BOP’un eş başkanı olduğunu söyleyen Sayın Cumhurbaşkanı’na vaziyetin ne olduğunu sormak istiyorum. Siz eş başkan olarak bu projeden haberdar mıydınız? Haberdar değil miydiniz? Haberdarsanız buna niye göz yumuldu, buna niye fırsat verildi? Yok eğer haberdar değilseniz siz bir kez daha aldatılmışsınız demektir.” şeklinde konuştu.
EMPERYALİSTLER İŞ BAŞINDA
ABD tarafından PYD’ye silah verildiğini, terör örgütü PKK ile PYD’nin eşdeğer olduklarını aktaran Destici şöyle konuştu: “Rusya, İsrail, Esad, Çin destek veriyorlar. Allah aşkına Türkiye’yi yönetenler ülkeyi nasıl bir noktaya getirdiler? Önce bunun cevabını ve hesabını vermeleri lazım. Şu cevap ve önlem midir; ‘Eğer o silahlar bize karşı kullanılırsa biz gereğini yaparız.’ Zaten o silahlar bize karşı kullanılıyor. Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyinde adam devlet kuruyor, yönetim oluşturuyor. Bu başlı başına sana karşı birşey değil mi? Orada ki Türkmenler’e operasyon yapıyor. Bölgeyi temizlemek için orada ki Araplar’a operasyon yapıyor. Biz başından beri söyledik; IŞİD’i kim icad etti? IŞİD diye birşey mi vardı. PYD’yi kim icad etti? PYD diye birşey mi vardı? Her ikisi de batının, ABD’nin, emperyalist güçlerin BOP’un ürünüdür.”
YÖNETİCİLER
İKTİDARLARININ DERDİNDE
IŞİD diye bir örgütün olmaması halinde PYD’nin meşrulaştırılamayacağını söyleyen BBP Lideri Mustafa Destici, bu sayede bölgenin PYD’ye teslim edildiğini belirtti. IŞİD adı altında bir düşman oluşturup savaşması için PYD eliyle terör örgütü PKK’nın silahlandırıldığını ifade eden Destici şöyle konuştu: “Mevcut durum tamamen danışıklı bir dövüştür. Türkiye’yi yönetenlerin bunu bugün görüp dillendiriyor olmasının Türkiye’ye ne faydası var? Atı alan Üsküdar’ı geçmiş. Adama demezler mi; Geçti bunun pazarı sür eşşeği Niğde’ye diye Sayın Başbakan? Bu gaflet affedilebilecek bir gaflet midir? Bunun altında sizin kalmanız yetmez. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ve milletinin bekası sözkonusu. Maalesef sınırımız da bunlar yaşanırken Türkiye’yi yönetenler içeri de iktidarlarını nasıl devam ettireceklerinin hesabını yapıyorlar.”
VEBAL İKTİDARIN OMUZLARINDA
Mustafa Destici, önce ki gün toplanan Avrupa liderlerinin mültecileri Türkiye almasını, kendilerinin de Türkiye’ye yardım etmek, vize muafiyetini erkene almak gibi tekliflerle ülkenin boğulmaya çalışıldığını belirtti. Destici şu ifadeleri kullandı: “Türkiye’yi mecbur bırakmaya çalışıyorlar. Ayrca Türkiye’ye istediklerini yaptırmaya çalışıyorlar. Türkiye’ye önerilecek para ya da vize muafiyeti karşılığında batının teklifini kabul edip dik bir duruş gösteremezse bu durum gerçekten Türkiye için çok olumsuz sonuçları da beraberinde getirir. Onun için Türkiye bugüne kadar üstüne düşenin fazlasını yapmıştır. Bakın hükümet demiyorum Türkiye Cumhuriyeti Devleti diyorum. Yaşadığımız tüm olumsuzlukların vebali Türkiye’yi yönetenlerin, AKP iktidarlarının omuzlarındadır. Türkiye’yi onlar bu noktaya getirmişlerdir. Tam seçime giderken Türkiye’yi bağlayacak anlaşmalar yapmaktan kaçınmalıdırlar. Bunun kararını yeni iktidar vermelidir.”
OLANLARIN ANLAŞILIR TARAFI YOK
Ankara’da patlayan bomba olayı sonrası Başbakan Davutoğlu’nun seçim hükümeti olduklarını ancak Avrupa ülkeleri ve ABD ile anlaşma imzalama sırasında esas hükümet gibi davrandığını kaydeden Destici sözlerine şöyle devam etti: “Bu durumun anlaşılabilir bir tarafı yoktur. Türkiye’yi bağlayacak anlaşmalardan uzak durmalarını şahsen buradan tavsiye ediyorum. Türkiye’nin içinde bulunduğu tüm olumsuzlukların vebali bu iktidardadır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralılara da Allah’tan niyaz ediyorum. Bizi dinlemek yerine; Apo’yu, Barzani’yi, içeride ki PKK sözcülerini dinlediler. Onların medyada ki yandaşlarını dinleyerek onlara yandaşlık yaptılar. İyi niyetlerinin suistimal edildiğini söylüyorlar. Devlet yönetimi irade, kararlılık, cesaret ister. Bugünlerin yaşanmasının tek sorumlusu iktidardır. Hükümet sorumluların ihmalini gizlemeye çalışıyor. Esas sorumlu olan hükümetin istifası lazım. Ama nerede o erdem? Sayın Başbakan yapılanların 1 Kasım seçiminde tek parti iktidarlarını engelemek için yapıldığını söylemektedir. Sayın Başbakan’a pes doğrusu diyorum. Buradan nasıl böyle bir sonuç çıkarabiliyorlar.” >> Burcu AYDIN’ın haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti