Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Yaşlılara saygı duyalım” – Kocatepe Gazetesi

“Yaşlılara saygı duyalım” – Kocatepe Gazetesi
“Yaşlılara saygı duyalım”

İl Halk Sağlığı Müdürü Lütfi Akgün, 1 Ekim Yaşlılar Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada yaşlıların toplumun tecrübesini temsil ettiğini belirtti. Akgün, yaşlılara saygı duyulması gerektiğini söyledi

İl Halk Sağlığı Müdürü Lütfi Akgün, 1 Ekim Yaşlılar Günü hakkında açıklama yaptı. Akgün,
“21’inci yüzyılda ön plana çıkan en önemli demografik olgulardan birisi nüfusumuzun yaşlanmasıdır. Dünya Sağlık Örgütü 65 yaş ve üzeri bireyleri yaşlı olarak tanımlamaktadır. Bilimsel bir tanım olarak yaşlılık; insanın doğumu ile başlayan yaşam sürecinde, ölümden önce yaşanan kronolojik bir kavramdır. Dünyada insanlar daha uzun yaşamakta, doğum oranları azalmakta ve yaşlı nüfus sayısal olarak artmaktadır. Gelişmiş ülkelerde daha belirgin olan yaşlanma olgusu, artık gelişmekte olan ülkeler açısından da önem kazanmaktadır” dedi.
EN GÜZEL HAZİNE
AİLE ORTAMIDIR
Günümüzün yaşlılarının daha önce genç bireyler olduğuna dikkat çeken Akgün, “Hayatın önemli bir dönemi olan yaşlılık dönemine gelene kadar kendisi için, çocukları için, ailesi için, devleti için çalışmış; bunun yanında pek çok tecrübeler deneyimler kazanmıştır. Herkes yaşlandığında sağlıklı, rahat ve huzurlu bir yaşam arzu etmektedir ve bu bütün yaşlıların hakkıdır. Kurum olarak çabamız; bizleri bugünlere getiren yaşlılarımızın hayatını kolaylaştırmak, kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını ve sağlıklı bir yaşlılık dönemi geçirmelerini sağlamak olup, hayatın daha ilk yıllarından itibaren kişilere yönelik sürdürdüğümüz koruyucu hekimlik çalışmalarımız bireyin doğumu ve ölümü arasında geçireceği her evreyi sağlıklı olarak geçirmesi yönündedir. Yaşlılık dönemindeki kişi çocukları, torunları hep etrafında olsun ister. Bu dönemdeki en büyük hazine güzel bir aile ortamı içinde bulunmaktır. Bu yüzden, anne babalarımız yaşlandığında, özellikle yardıma muhtaç durumdaysalar yerleri mutlaka bizim yanımız olmalıdır. Onların hayat tecrübelerinden faydalanmalı, çocuklarımıza gelecekteki hayatları için örnek teşkil etmeliyiz” diye konuştu.
YAŞLILAR ÖNEMLİ
BİR YER TUTAR
Akgün, şöyle devam etti:
“Yaşlılara saygı Türk Milleti’nin milli ve dini değerleri arasında önemli bir yer tutmaktadır. Onlara verilen değeri göstermek ve onların hayatlarını kolaylaştırmak amacıyla çalışmalarda bulunmak amacı ile bütün dünyada olduğu gibi Ülkemizde de 1 Ekim Yaşlılar Günü olarak kabul edilmiştir. Hayatının bu döneminde olan herkesin Yaşlılar Günü’nü kutluyor ve hepsinin saygı ile ellerinden öpüyoruz.” (Kocatepe Haber Merkezi)