Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Yaşlılarımızın duası ile devletimiz ayakta”

“Yaşlılarımızın duası ile devletimiz ayakta”
"Yaşlılarımızın duası ile devletimiz ayakta"

“Ulu Çınarlarımıza Şefkat Eli” projesi kapsamında Vali Mustafa Tutulmaz yalnız yaşayan Güllüzar Kala ve Bahar Aydın’ı evinde ziyaret etti. Vali Mustafa Tutulmaz’a yaşlıları evlerinde ziyareti sırasında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Yaman Şenol eşlik etti.
Vali Mustafa Tutulmaz öncelikle Veysel Karani Mahallesi’nde ikamet eden, eşi vefat etmiş ve yalnız yaşayan 84 yaşındaki Güllüzar Kala’yı evinde ziyaret etti. Sıcak ve samimi sohbet gerçekleştirilen ziyarette Vali Tutulmaz Kala’ya istek ve ihtiyaçları olup olmadığını sordu.
“DEVLETİMİZ
YAŞLILARIMIZA SAHİP ÇIKIYOR”
Yaşlılara hürmetin önemine değinen Vali Tutulmaz, “En büyük duamız Allah kimseyi başkasına muhtaç edecek duruma getirmesin. Devletimiz yaşlılarımıza her zaman sahip çıkıyor. Yaşlılar bizim ulu çınarlarımız. Bu projeyle devletimizin şefkat elininin büyüklerimizin üzerinde olduğunu bir kez daha göstermiş oluyoruz” dedi.
“HEPİMİZ BİR GÜN YAŞLI OLACAĞIZ”
Vali Mustafa Tutulmaz daha sonra Veysel Karani Mahallesi’nde ikamet eden, eşini 19 yıl önce kaybetmiş ve yalnız bir hayat sürmeye çalışan 72 yaşındaki Bahar Aydın’ı evinde ziyaret etti. Halini hatırını sorarak bir süre Aydın ile sohbet eden Vali Tutulmaz, “Hepimiz bir gün yaşlı olacağız. Yaşlılarımıza hürmette kusur etmeyelim. Onlara bize ihtiyaç duydukları anlarda yardımcı olalım. Bizler bugün ayaktaysak, bu vatan, bu millet dimdik ayaktaysa ve Afrin’de Mehmetçiğimiz destan yazarak başarıdan başarıya koşuyorsa bunda büyüklerimizin duaları sayesindedir. En büyük gücümüz bu dualardır. İnşallah devletimizin şefkat eliyle yaşlılarımız; yaşlılarımızın duası ile de devletimiz ayakta duracaktır” şeklinde konuştu.
Ziyaretler esnasında yaşlı vatandaşlar, yapılan hizmetlerden memnun olduklarını belirterek Vali Tutulmaz’a teşekkür ettiler. Vali Tutulmaz ziyaretleri sonrası mahalle sakinleriyle de kısa süreli sohbette bulundu.
80 YAŞLIYA HİZMET VERİLİYOR
Afyonkarahisar Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada Afyonkarahisar merkezi ile merkeze bağlı kasaba ve köylerde yaşayan 80 yaşlıya hizmet verildiği belirtildi.
Afyonkarahisar Valiliği projeleri arasında yer alan ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yürütülen proje kapsamında 80 yaşlı vatandaşın, görevli 8 personel tarafından bakımları yapılıyor, evleri temizleniyor, ihtiyaçları gideriliyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde istihdam edilen 8 personel, 15 günde bir yaşlı vatandaşları evlerinde ziyaret ederek bir nebzede olsa onların yalnızlıklarını gidermiş oluyorlar.
PROJE BU YIL 3. KEZ UYGULANIYOR
Daha önceki yıllarda 2 kez uygulanan proje bu yıl 3. kez uygulanıyor. Projeyle kendi ihtiyaçlarını görmekte zorlanan, öz bakım ihtiyaçlarını göremeyen, hanelerini temizlemekte yeterli bedeni güce sahip olmayan ve maddi sıkıntı içerisinde olan büyüklerimize daha kaliteli yaşam koşulları ile huzurlu, sağlıklı ferah bir ortam sağlanıyor.