Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Yatırım da önemli, emek de”

Türk-İş’in Afyonkarahisar’da gerçekleştirilen toplantısında

Türk-İş’in Afyonkarahisar’da gerçekleştirilen toplantısında asgari ücretin hayatın gerçekleri ile örtüşür hale gelebilmesi için her türlü görüşün dile getirildiğini belirten Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu, “Kurulan her OSB, açılan her fabrika bizim için önemlidir. Üretim ve iş imkanı sağlayanlara her türlü kolaylık sağlanmalıdır. Bunlar yapılırken işçi-emekçi kesime de dokunulmalıdır. Bu dokunma ziyaret edilen fabrikada işçi kardeşlerimizle aynı karavanayı paylaşmakla olabilir” dedi

 

Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu, Sezer Küçükkurt’un sunumuyla Kocatepe TV’de emek mücadelesini ve Türk-İş İl temsilciliği olarak yürüttükleri çalışmaları anlattı.
“VERİMLİ BİR BAŞKANLAR KURULU TOPLANTISI YAPTIK”
Kocatepe TV’ye yayın hayatında başarılar dileyen Muharrem Uslu, geçen hafta sonu Afyonkarahisar’da gerçekleştirilen Türk-İş Başkanlar Kurulu Toplantısı hakkında bilgi verdi. Uslu, “Öncelikle Başkanlar Kurulu Toplantısı için Türk-İş’in yönetimine, Başkanına teşekkür etmek gereklidir. İlimizde güzel bir otelde Türkiye’nin değişik noktalarından 300 kişilik şube başkanları, bölge temsilcileri çağırılarak bir program yapıldı. Bu programı önceden bizler talep ediyoruz bu anlamda ilimiz Afyonkarahisar’ın sıraya alınmasını istiyoruz. Sağ olsunlar yönetim bizleri kırmadı, ilimizde geniş kapsamlı bir toplantı oldu. Verimli ve çok faydalı bir toplantı oldu. Katılımları nedeniyle herkese teşekkür ediyorum.” dedi.
“ASGARİ ÜCRETLİ MUTFAK
VE EĞİTİME ÇALIŞIYOR”
Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu, Kovid-19 pandemisiyle birlikte işsizlik oranının arttığını, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Vedat Bilgin’in huzurunda asgari ücretle ilgili çok önemli konuların konuşulduğunun altını çizdi. Uslu, “Asgari ücretle ilgili açık ve net olarak gerek ben, gerekse Genel Başkanımız Ergün Atalay Sayın Bakanımızın huzurunda çok önemli şeyleri konuştuk. Asgari ücret tespit edilirken mutfaktaki enflasyon oranı uygulanmalıdır. Zaten bizim asgari ücretlimiz mutfağa ve çocuklarının eğitimi için çalışıyor. Giyimini temin edebilmek için çalışıyor. Dolayısıyla bunlarla ilgili Türkiye’de bir enflasyon paketi vardır. Toplantıda mutfak enflasyon diyerek ısrarla altını çizdik. Slogan haline dönüşen asgari ücret vergi dışı bırakılsa bu ücret asgari ücretlinin cebine girecekmi girmeyecekmi oda belli değildir. Toplantıda tüm bunları ele aldık” şeklinde konuştu.
“TÜRK-İŞ HİÇBİR ZAMAN SİYASİ
BİR ARKA BAHÇE OLMADI”
Türk-İş’in çalışan kesim açısından en saygın sivil toplum örgütlerinden biri olduğunu söyleyen Uslu şu ifadeleri kullandı: “Türk-İş hep emek yanlısı olmuştur. Hiçbir zaman siyasi bir bahçe haline gelmemiştir. Bugünde değildir. Emekteki ısrarını Türkiye’nin değerleriyle bütünleştirmiştir. Hep sağduyunun, hep devletinin yanında olmuştur. Türk-İş Türkiye’de emeği en güzel tarif eden sivil toplum örgütlerinin içerisindedir. Üç ayrı federasyona ve üç ayrı konfederasyona hiç gerek yoktur. Üçünün de meselesi emektir. Hedef aynıdır. Emek mücadelesinde taraf olmaz. Bizim genel başkanımızın geçtiğimiz günlerde çok güzel bir açıklaması oldu. ‘Ben Türkiye’de tüm çalışanların başkanıyım.’ dedi. Haliyle, Afyon’da tüm çalışanların Başkanı da benim. Yani kimler nerede ve ne şekilde çalışıyorlarsa sendikamıza veya herhangi bir sendikaya üye olmalar dahi bizler tüm çalışanların başkanıyız.”
“YENİ YATIRIMLAR İÇİN
GEREKEN HER TÜRLÜ
KOLAYLIK SAĞLANMALI”
“Rahmetli Atatürk ‘Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır.’ demiştir.” diyen Uslu, “Ben Türk-İş İl Temsilcisi olarak görevimi en iyi şekilde yapmak istiyorum. Çalışan kesiminde en iyi çalışmaya aday olması gerekiyor. Siyasetçide ülkenin menfaatleri için en iyi siyaseti yapmaya aday olacaktır. Herkesin üniversiteye yönelmesiyle çıraklık, ustalık ve sanayi meselesi törpülendi. İşverenin istediği kalifiye elemanı bulamamasında bu durum bir etkendir. Mesleki eğitim sisteminde yapılacak iyileştirmeler belki bu işi düzeltebilir. Ama herkesin üniversite mezunu olma gibi bir zorunluluğu yok. Çıraklık-kalfalık da en az eğitim kadar önemlidir. Türkiye’nin özel sektör aracılığıyla büyümesi hedefleniyor. Bunu çok önemsemek gerekir. Afyonkarahisar’da kurulan her yeni organize sanayi bölgesi, her yeni fabrika memleketimiz için çok önemli kazanımlardır. Organize Sanayi Bölgesi’nde ya da başka yerlerde bir fabrika çalıştıran, üretim yapan, işçi çalıştıran herkesin başımızın tacı olması gerekir. Bunları yaparken emekçinin hakları da elbette gözetilmelidir. Afyon’un öz sermayesi galiba hepimizi nemalandıracak kadar büyük değildir. Dolayısıyla dışarıdan gelecek olan başka illerden, ülkelerden yatırım olduğunda o kişi ve firmalara daha öncelikle davranmak, onların ihtiyaçlarını görmenin önem taşıdığını düşünüyorum.” ifadelerini kullandı. Afyonkarahisarlı siyasilerin, kamu yöneticilerinin fabrika ve sanayi ziyaretlerinde bulunduklarını, bundan memnuniyet duyduklarını belirten Uslu, “Hem siyasilerimizi hem diğer tüm yöneticilerimizi bu ziyaretlerinde işçi kesimine, çalışan kesimine de dokunmaya çağırıyorum. Bu dokunma nasıl olacaktır. Öğle yemeğinde işçinin yediği yemekten yerlerse, aynı karavanaya kaşık sallarlarsa bu işçi kardeşlerimiz için kazanım olacaktır. Böyle bir durumda inanıyorum ki işyerlerinde hazırlanan yemekler bile daha iyi seviyelere gelebilir. Çalışanının hakkını gözeten işverenlerimize sözümüz yok, ama hedefimiz işçinin, emekçinin şartlarının daha iyi noktalara ulaşmasıdır. Bir Vali’mizin öğle yemeklerinde fabrikalara gelebileceği, milletvekillerimizin işçilerle birlikte yemek yiyebileceği kamuoyuna yansıdığında menüler ve şartlar da ona göre hazırlanacaktır.”
“TÜRK-İŞ KOOPERATİF HİZMETİ ÖRNEK ALINACAKLARIN İÇERİSİNDEDİR”
Eski Çimento Fabrikasının bulunduğu alanda Türk-İş konutlarının bitirilip hak sahiplerine teslim edildiğini belirten Uslu, “Bugüne kadar 750 adet insanımıza ev yaptık. Önceki kooperatiflerle birlikte genel toplam 750’dir. Türk-İş konutlarında toplam 460 daire bulunmaktadır. 100 tanede dükkân yaptık. Vicdanen çok rahat ve huzur içerisindeyim. Kooperatifçilikte başarı ülkemizde oldukça düşüktür. Biz örnek alınacakların içerisinde bu daireleri yaparak teslim ettik. Süreç içerisinde olanlara ve tüm üyelere bu vesileyle teşekkür ediyorum. Son olarak tamamladığımız 460 daire yüz dükkân konusu Türkiye’nin pandemi zorluğu, diğer istikrarsızlıklarla birlikte zor bir süreçte ilerledi. Biz 990 günde 460 daireyi, 100 adet dükkânı teslim ettik. Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu temeli attı. Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay’ın verdiği desteğin altını özellikle çizmek istiyorum. Allah yüzümüze güldü. Zorlu süreçleri aşarak bu inşaatları tamamladık. Allah herkese kolaylık versin.” >> Burcu AYDIN’ın Özel Haberi