Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Eyüp İMİR
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

YATIRIM HAFTASI

12-18 Aralık Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftasıdır. Cumhuriyetin ilk yıllarında toplumu tutumlu olmaya, yerli malı kullanmaya ve üretim yapmaya yönlendirmek için yapılan bir etkinlik bir haftadır.
Son yıllarda ithal malların çokluğu nedeniyle Türk Malları sözcüğünün bir anlamı kalmamıştır. Toplumumuzda yatırım yapma alışkanlığı ve imkânı hiç olmamıştır. Geriye sadece tutumlu olmak kalıyor. Tutumlu olmayı da ne derece gerçekleştiriyoruz acaba? Eğitim sadece ders proğramlarını tahta başında anlatmak öğretmek değildir. Okul ve eğitim hayatın içinde olmalıdır. Okulda derslerin dışında sevgi, saygı insan olmanın onurunu çocuklarımıza vermeliyiz.
Ayrıca günümüzün şartları da bunu zorunlu kılmaktadır. Tutumlu olmak sadece kendimiz için değil toplum için de faydalı bir davranış biçimidir. Özellikle yurdumuzda olduğu gibi üretimin az tüketimin çok olduğu ülkelerde tutumlu olmanın önemi daha da artmaktadır. Yurdumuzda israfın boyutu çoktur. Bunun zararını toplum olarak hepimiz ödüyoruz. Cumhuriyetin ilk yıllarında bilinçli ve zorunlu olarak yapılan tasarruflar daha sonraki yıllarda tüketim toplumu yapmaya yönelik yatırımlar ve davranışlar sergilenmiştir. Her ailenin tutumla ilgili davranışları farklı olabilmektedir. Ben sıkıntı çektim çocuklarım çekmesin, gibi duygularla aşırı tüketim yapmak, çocuklarımızı şımarık ve doyumsuz yapmakta, bu da onların ruh sağlıklarını olumsuz yönde etkilemektedir. Bolluk zamanlarımızda da en güzeli orta yolu bulmaktır.
Biz küçükten tabaktaki yemeği bitirmemizi artık yemeklerin kediye, köpeğe verileceğinden aklımızın kediye, köpeğe geçeceği, yanık ekmek yiyenin para bulacağı gibi çocukları ikna etmek için anlamsız sözler söylenirdi. Lise Milli Güvenlik derslerinde tüketim çılgınlığının savaş çeşitlerinden biri olduğu öğretilirdi. Ülke ekonomisini çökertmek, kredi teklif etmek, krediyi verirken şartlar öne sürerek o ülkeden istediğini elde etmek. Toplum olarak dikkatli olmalıyız. Günümüzde “Yerli Malları Haftası” nostaljik olarak okullarımızda kutlanmaktadır. Gösterişe kaçınmadan eğlenmek, arkadaşlarımıza ikramda bulunmak güzel sözler söylemek birlikte neşeli zaman geçirmek da güzeldir. Tutum haftası israf haftası olmasın.
Güzel Sözler
1-Ak akçe kara gün içindir.
2-Ayağını yorganına göre uzat.
3-Damlaya damlaya göl olur.
4-Har vurup harman savurma.
Yerli Malı
Arpa, buğday isteyen tarlaya tohum eker
Gelecek kaygısını akıllı olanlar çeker
Ben ibretle bakarım arıya, karıncaya
Paranın bir kısmını atarım kumbaraya
Tutum, Yatırım, Türk Malları Haftanız kutlu olsun.

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER