Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yatırımlar hızla büyüyor – Kocatepe Gazetesi

Yatırımlar hızla büyüyor – Kocatepe Gazetesi
Yatırımlar hızla büyüyor

Kongre’ye katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ise Afyonkarahisar’a AK Parti döneminde yapılan yatırımın 4 milyar lirayı bulduğunu, bundan sonra yapıcak projelerle bu rakamın 5 milyar lira olacağını söyledi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu “Türkiye’de o kadar büyük yatırımlar o kadar büyük tesisler açılıyor ki başbakanımız bunları tek tek açmıyor. Geçmişte bakanların hatta kabine üyeleri hatta bir tuvaletin açılışına gidelerdi. Geçmişte bir temel atılırdı sonra unutulurdu. Ama şimdi temeli atıyoruz tarih ve saat veriyoruz” diye konuştu.
Afyonkarahisar’a hükümet tarafından yapılan yatırımların şimdiye kadar 4 milyar liraya ulaştığını, bundan sonra yapılacak yatırımlarla birlikte yatırımların toplam tutarının 5 milyar liraya erişeceğini hatırlatan Eroğlu, şöyle devam etti:
“Bütün Türkiye’nin örnek alacağı bir katı atık bertaraf tesisi hazırladık. İstanbul ve Adana’dan sonra ilk defa Afyonkarahisar buradan elektrik üretecek. Akarçay gerçekten kötü bir durumdaydı. Akarçay ile ilgili olarak büyük bir planlama yaptık. Akarçay’ı Eber gölü’nü ileri atık su biyolojik tesis ile kurtardık. Bütün yollar Afyonkarahisar’a çıkıyor artık. Geçmişte Ankara’ya giderken Köroğlu belini aşamazdık ama dağları devirdik Ankara’yı Afyonkarahisar’a yaklaştırdık. İstanbul’a giderken özellikle Bilecik rampalarında tıkanıp kalırdık. Şu anda İstanbul’u da Afyonkarahisar’a yaklaştırdık. 420 kilometre Afyonkarahisar’da bölünmüş yol yapıldı. Ayrıca Zafer Havaalanı 2014 yılında bitecekti. Müteahhit firma bu yıl sonunda Zafer Havalimanı’nı yapacak ve biz hizmete açacağız. Başbakanımız büyük gayretleri ile sadece Ankara-Eskişehir, Ankara-Konya hızlı tren hattı yok, şimdi Ankara-Afyonkarahisar-İzmir projesinin Ankara-Afyonkarahisar hattının projesi yapıldı. Artık Afyonkarahisar hızlı trenlerinde kesişim noktası olacak.” (Kocatepe)