Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yaz Kur’an Kursları’na yoğun ilgi

Bu haberin fotoğrafı yok
Yaz Kur'an Kursları'na yoğun ilgi

Afyonkarahisar genelinde Yaz Kur’an Kursları büyük ilgi görüyor. Geçen yıl 13 bini aşkın kişinin katıldığı kurslara, bu yıl 20 bini aşkın öğrenci devam ediyor

İl Müftülüğü, Afyonkarahisar genelinde Yaz Kur’an Kursları düzenliyor. Yaz Kur’an Kursları’na yoğun ilgi gözlemlenirken, kurslardaki çeşitli etkinlikler de dikkat çekiyor. Kurslar, 51 Kur’an Kursu’nda, 268 camide devam ediyor.
Bu yıl 18 Haziran 2012’de başlayan kursların önemli olduğunu belirten il Müftüsü Mustafa Kaya, “Geçen yıl İlimiz genelinde 13 bin 638 kişinin bu kurslara başta Kur’an-ı Kerim olmak üzere Dini Bilgiler, Siyer ve Ahlak Bilgisi derslerine katılıyor. Bu yılki katılım ise şimdiden geçen yılın 2 katını aştı. Vatandaşlarımızın alakasının artması, memnuniyet verici” dedi.
KURUM VE KURULUŞLAR DA DESTEK VERİYOR
Afyonkarahisar’daki Bilgi Evleri’nden de istifade edildiğini, başta Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu olmak üzere tüm yetkililerin destek olduğunu hatırlatan Kaya, “Yaz Kurslarında bu yıl sportif ve kültürel faaliyetlere de yer veriliyor. Diyanet İşleri Başkanlığı ile Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü arasında bir protokol imzalanarak Kur’an Eğitimi dışında diğer faaliyetleri de başladı. Bu amaçla Spor İl Müdürlüğünce müştereken 29 Haziran 2012 tarihinde saat: 10:00’da Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda bir program düzenlenecek” diye konuştu.
SOKAĞIN OLUMSUZ
ETKİSİNDEN KORUNUYORLAR
Yaz Kur’an Kursları’nın 3’er ayrı kurda devam edeceğini ve bu amaçla tüm personele yaz kursları başlamadan eğitim verildiğini söyleyen İl Müftüsü Mustafa Kaya, çocukların sokaklardan uzak ve sokağın olumsuz etkisinden kurtulmalarının anne ve babaları memnun ettiğini kaydeti. Kaya, Müftülük olarak çocuklara hizmet etmekten ve onlar için her türlü fedakârlığa katkıda bulunmaktan çekinilmediğini belirtti. (Kocatepe)

Kur’an-ı Kerim’i, severek öğreniyorlar

Mevlânâ Camii’ndeki Yaz Kur’an Kursu, öğrencilerin Kur’an’ı severek öğrenmesini sağlıyor. Camii’de öğrenciler arasında tatlı bir rekabet yaşanıyor

Yaz Kur’an Kursları’nın devam ettiği yerlerden bir tanesi Harb-İş’te bulunan Mevlânâ Camii. Mevlânâ Camii İmamı Hüseyin Erol ile Cami Müezzini Mustafa Gökkaya’nın da aralarında bulunduğu toplam 5 hocanın ders verdiği ve 150 öğrencinin Kur’an eğitimi aldığı Cami’de, öğrencileri başarıya teşvik etmek için çeşitli etkinlikler düzenleniyor.
ÇEŞİTLİ MÜKAFATLAR VAR
Mevlânâ Camii İmamı Hüseyin Erol, “Buradaki öğrenci kardeşlerimizin Kur’an-ı Kerim’i daha iyi okuyabilmeleri ve okumak için heyecan duymaları adına, bazı etkinlikler yapıyoruz. Örneğin, Yasin Suresi’ni ezberleyenlere dondurma mükafatı veriyoruz. Bir sure ya da duayı ezberleyenler için ‘zıplamalı çikolata’ dediğimiz bir hediyemiz var. Bazı teneffüslerimizde koşu yarışması düzenliyoruz” dedi.
ANNE VE BABALAR DUYARLI
Kur’an Kursu için gerekli yayınları da kendilerinin temin ettiklerini belirten Erol, “Mahallemizdeki anne ve babalarımız çok duyarlı. Onların da destekleriyle 100 adet Kur’an-ı Kerim aldık. Kur’an’a çıkan kardeşlerimize Kur’an-ı Kerim vereceğiz. Ayrıca Elif Cüzü, Dinimizi Öğreniyoruz ve Tevcid Kuralları’nı da öğrencilerimize dağıttık” diye konuştu.
PROJEKSİYONDAN DA
YARARLANILIYOR
Kur’an Kursu’nun işleyişi hakkında da bilgi veren Hüseyin Erol, şöyle devam etti:
“Kursumuz, sabah 9.30’da başlıyor, öğleyin 12.15’te sona eriyor. Öğrenci kardeşlerimiz, bu saatlere riayet ediyorlar. Teneffüslere de çıkıyoruz. Bir öğrenci kursa gelemeyecek olursa, anne veya babasından izin kâğıdı getiriyor. Ayrıca camimizdeki projeksiyon cihazı sayesinde de öğrencilerimizin Kur’an-ı Kerim okumalarına yardımcı oluyoruz.” (Kocatepe)

1994’ten bu yana aynı azim

Mevlânâ Camii Yaşatma Derneği Başkanı İbrahim Özdemir, başkanlık görevini 1994’ten bu yana sürdürüyor

Harb-İş’teki Mevlânâ Camii Yaşatma Derneği Başkanı İbrahim Özdemir, eşine az rastlanan bir olaya imza atıyor. Özdemir, 1994 yılında başkanı olduğu Dernek’i, o yıldan bugüne kadar yönetiyor. Özdemir, “Bu benim ilk görevim değil. Esentepe’de Cami Yaşatma Derneği’nde 13 yıl başkanlık yaptım. 1994 yılından beri de burada Dernek Başkanlığı yapıyorum. 15 sene de muhtarlı��ım var. Camimizin ayakta kalması ve güzel hizmet vermesi için elimizden geleni yapıyoruz” dedi. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti