Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yaz Spor Okulları’na katılım yoğun

Bu haberin fotoğrafı yok
Yaz Spor Okulları'na katılım yoğun

Afyonkarahisar Belediyesi, ASKF, TÜFAD ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen yaz dönemi spor merkezlerinin açılışı yapıldı

Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen açılış törenine Vali Yardımcısı Ali Osman İşşen, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Zeki Kuş, Müftü Vekili Galip Kolcu ile çok sayıda sporcu ve aileleri katıldı. Afyonkarahisar Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından İl Spor Merkezleri 18 branşta açıldı. İl Spor Merkezleri’nde Atletizm, Badminton, Basketbol, Jimnastik, Eskrim, Futbol, Güreş, Hentbol, Judo, Karate, Masa Tenisi, Okçuluk, Taekwondo, Boks, Tenis, Vücut Geliştirme, Voleybol ve Yüzme branşlarında açıldı.
AKGÜN: SAĞLIKLI BİREYLER YETİŞSİN İSTİYORUZ
Törenin başında Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Afyonkarahisar Genel Sekreteri Alişan Akgün konuşma yaptı. Çocukların sporla büyüdüğü zaman başarıya koşacakalarını belirten Akgün, “Biz çocuklarımızın spor yaparak başarıya koşmalarını hedefliyoruz. Herşeyden önce sağlıklı bireyler yetişsin istiyoruz. Bu kurslardan çıkan sporcular ülkemizin yetiştirdiği ender sporcular arasında yer alacaktır. Ben ASKF adına bu kursların açılmasında emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum.” dedi.
“BAŞKANIMIZ BÜYÜK DESTEK OLUYOR”
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Zeki Kuş, çocukların sağlam bir alt yapıya kavuşturarak sporun daha geniş kitlelere yayılmasını sağlamanın önemine dikkat çekti. Çocuklara, gençlere ve engelli bireylere yönelik 1 ile 3 yıl arasında 30’a yakın projenin Vali Hakan Yusuf Güner himayelerinde gerçekleştirildiğini dile getiren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Zeki Kuş, “Spor ile gençleri evrensel ve insani değerlere sahip, milli ve manevi değerlerine bağlı, çevreye saygılı, bilgi ve özgüven sahibi, etkin, girişimci, toplumsal aidiyet duygusu yüksek, toplumsal hayata aktif katılan, temel hak ve hürriyetlerini etkin bir biçimde kullanan ve uluslararası alanda akranları ile rekabet edebilecek seviyede bireyler olarak yetiştirmek, kendi potansiyellerini tam anlamı ile gerçekleştirebilecekleri imkân ve zemini oluşturmak, erdemli elit sporcuları yetiştirmek, her türlü bağımlılıktan uzaklaştırmak, sporun daha geniş kitlelere yayılmasını sağlamak, spor kulüplerine sporcu kaynağı oluşturmak ve tesislerimizin her metre karesini spor yapan insanlarla doldurmak tek hedefimizdir. İlimiz merkezinde Afyonkarahisar belediyesi, gençlik hizmetleri ve spor il müdürlüğü, amatör spor kulüpleri federasyonu (ASKF) ve Türkiye faal antrenörler derneği (TÜFAD) ile birlikte 18 branşta il spor merkezlerimizi şuanda açmış bulunmaktayız.” ifadesine yer verdi.
“ENGELLİLER İÇİN DE KURSLAR VAR”
Afyonkarahi-sar’da açılan Yaz Spor Okulları’nda engelliler içinde spor olduğunu aktaran Kuş, “Bunun yanı sıra; il müdürlüğümüzce bedensel engelliler için 5, özel sporcular için 1, görme engelliler için 2, işitme engelliler için 5 branşta engelli çocuk ve gençlere yönelik il spor merkezleri açılmıştır.” ifadesini kullandı.
SPOR KOMPLEKSİ 1 AY İÇİNDE HİZMETE GİRECEK
Yaz Spor Okullarının Afyonkarahisar’da çok güzel bir görevi ifa ettiğine dikkat çeken Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise bu hizmette görev alan hocaları ve sporcuları kutladığını ifade etti. Afyon’da son yıllarda spora yapılan yatırımlardan söz eden Başkan Çoban, “Spor Kompleksimiz, içerisinde her branşın yapılabileceği, tesisleri ile birlikte bir ay içerisinde hizmete girecek. Yine çok büyük bir kapalı spor salonumuz, yanında Gençlik Merkezimizin bu yıl içerisinde inşaatına başlanacak. Biz belediye olarak Afyon tarihinde ilk defa mahallelerimize 40 adet futbol halı sahası yaptık. Yine Afyon tarihinde ilk defa bir tanesinin ihalesini yaptık, 2,5 milyon liraya mal olacak spor salonunu 3 ay içerisinde hizmete alacağız. Bu vesileyle organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür eder, faaliyetlerinizde başarılar dilerim” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından Ritim Gençlik ve Spor Kulübü Halk Oyunları Ekipleri’nin bir gösteri sundu. Daha sonra öğrencilerin jimnastik gösterisi ile devam eden program, sporcuların branş gösterileri ile sona erdi. (Kocatepe Haber Merkezi)