Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yaz Yaklaşıyor! En Az 5 Kilo Vermenizi Sağlayacak Pratik İpuçları

Nasıl kilo verilir? İşte yaz ayları yaklaşırken yanıtı en çok merak edilen soruya dair pratik ipuçları içeren yanıtlar.

Nasıl kilo verilir? İşte

Kilo vermek, günümüz yaşam koşullarında tam bir kâbus! Kim ne derse desin, sanıldığından daha zor ve aşılması gereken sayısız engel varmış gibi hissettirdiği de bir gerçek. Fazla kiloların farklı nedenleri olabilir, aşırı beslenme ve hareketsiz yaşamın yanı sıra genetik faktörler de sanılanın aksine oldukça yaygın. Peki nasıl kilo verilir? İşte yaz ayları yaklaşırken yanıtı en çok merak edilen soruya dair pratik ipuçları içeren yanıtlar.

 

Kilo vermeye dair tavsiyelerin tamamının evde uygulanabilir özellik taşıdığını belirtelim. Yani bu listede yüksek bütçeli harcamalar söz konusu değil. Başlıyoruz…

 

YEŞİL ÇAYDAN DÜZENLİ UYKUYA PRATİK ÖNERİLER

 

Yeşil çayın faydaları arasında kilo vermeye yardımcı oluşu da mevcut. Sayısız araştırma gösteriyor ki yeşil çay, vücudun detoksifikasyonunu ve antioksidan düzeylerini iyileştiriyor. Ayrıca düşük kalori içeriğine ek olarak metabolik destek sağlıyor. Düzenli içilmesi durumunda bir miktar tokluk etkisi sağladığını belirtelim.

 

Uyku düzeni, bir diğer olmazsa olmazımız. Zira az uyku ile kilo alımı arasında kanıtlanmış bir korelasyon bulunuyor. Eğer az uyuyorsanız daha çok acıkıyor ve yemek yiyorsunuz. Uykunun bu önemli form faktörüne ek olarak vücudun iyileşmesi ve onarımına dair güçlü etkileri de yadsınamaz. Özetle günde 7-8 saat uykuyu mutlaka genel sisteminize dahil edin.

Yaz Yaklaşıyor! En Az 5 Kilo Vermenizi Sağlayacak Pratik İpuçları

STRESTEN UZAK HAREKETLİ YAŞAMA YAKIN!

 

Kronik stresin kilo alımına neden olduğu da bir diğer gerçek. Zira stres, vücudunuzda yüksek oranda yağ birikimine neden olabiliyor. Ek olarak diyet ve hareketli yaşama dair motivasyonunuzu da olumsuz yönde etkiliyor. Bu nedenle stresten mümkün olduğunca uzak durmalıyız.

 

Kilo vermeyi sağlayan en trend adım aerobik. Size göz korkutucu gelebilir, ancak sanılanın aksine koşmak, bisiklete binmek, yüzmek hatta evde ip atlamak bile bu kapsamda dahil. Üstelik her biri bolca kalori yakıyor. Bu arada merdiven çıkmanın da önemli bir kalori yakıcı olduğunu hatırlatalım. Örneğin 2-3 dakika boyunca merdiven çıkarak çok yoğun efor harcarsınız. Şimdi deneyin!

Yaz Yaklaşıyor! En Az 5 Kilo Vermenizi Sağlayacak Pratik İpuçları

DENGELİ YAŞAMIN ÖNEMİ

 

Ağırlık kaldırmak, kilo yakımına dair bir diğer önemli gereklilik. Ağırlık kaldırarak tüketmekte olduğunuz proteini değerli kas kitlelerine dönüştürürsünüz. Yağsız kas görünümü için ağırlık kaldırmanız önerilir.

 

Daha düzenli yemek yiyerek daha verimli kilo kaybına kapı aralayabilirsiniz. Diyetinizden ödün vermeden, ekstra yiyeceklerden ve özellikle işlenmiş gıdalardan uzak durarak daha zinde ve fit olabilirsiniz. Bu kapsamda önemli bir ipucu, evinizdeki sağlıksız besinleri uzaklaştırın, eşe dosta, çocuklara hediye edin. Cazibe kaynakları yakında olmasın; şekerlemeleri ve karbonhidrat içeren çerezleri kaybedin. Bu arada gazlı içecekler de yoğun şeker içerdikleri için önerilmez. Ayrıca kadınlarda selülite neden olabilirler.

Daha düşük porsiyonlar, daha fazla lifli gıda, daha az karbonhidrat da önemli kilo verdiren kararlardır.

 

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti