Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Muharrem Günay

YAZIKLAR OLSUN BİR KARINCA BİLE OLAMAYANLARA..

Muharrem Günay 27 Haziran 2013 Perşembe 03:00:00
  Hz. Musa (AS) Allah’ü Teala ile Tur Dağı’nda kelam ederken bir gün der ki,“Yarabbi Ad Kavmi’nde, Lut Kavmi’nde, Semut Kavmi’nde hiç mi iyi insan yoktu ki hepsini helâk ettin.” Başka bir gün yine Tur Dağı’na çıkacağı sırada uykusu gelir derin bir uykuya dalar. Uykusunda kendisini cennette yüce Mevla ile perdesiz konuşurken görmekte iken, bir karınca gelir ısırır. Musa (AS) uykusundan uyanır ve tatlı rüyası yarıda kalır. Buna çok sinirlenen Musa (AS) bu öfkeyle kalkar ve yuvada bulunan bütün karıncaları helak eder. Tur Dağı’na ulaşıp Cenab-ı Hakk ile kelam ederken Yüce Mevla:
“Ya Musa seni ısıran bir tek karınca olmasına rağmen neden tüm karıncaları öldürdün” buyurur. Musa (A.S) da:
“Yarabbi diğer karıncalar iyi olsaydı o bir tek karıncanın yaptığı kötülüğe engel olurlardı” buyurur. O zaman Yüce Mevla da:
“Ya Musa, işte Ad Kavmi’nde de, Lut Kavmi’nde de Semut Kavmi’nde de iyiler vardı ama kötülere engel olmadılar” buyurur.
Bu tarihi örneklerde de görüldüğü gibi bir millet zulme seyirci kalmak ve alkışlamakla, zalim devletlerle işbirliği yapmak ve onların zulmüne destek olmakla ve onlardan emir ve icazet almakla da tarih sahnesinden silinir gider.
HAK YOLDAN SAPANLAR YOK OLUR
Bir İslam âlimi şöyle diyor:
“Bir millet, şaref-i İslâm ile müşerref olmuş olsa dahi, eğer zulum ve haksızlık yollarına sapar, zalime yardımcı olur ve ahlaksızlığı alkışlarsa, o millet mutlaka cezasını görür ve asla beka bulamaz. (yani yaşayamaz) Buna karşılık, kâfir bile olsa hak ve adaletle milletini sevk ve idare ederse, pâyidar olur. Çünkü birincisi kavlen yâni sözde Müslümandır. İkincisi ise fiilen yani icraatıyla müslümandır. Bunun içindir ki, kavlen müslüman olan yıkılır, fiilen müslüman olan beka bulur.”(Envârul Kulub cilt 2, s. 274, Elhac Muzaffer Ozak)
Buna benzer sözleri Siyasetnamesinde ünlü Selçuklu veziri Nizamül Mülk söylüyor:”Bir melik (devlet başkanı) inkar ve küfürle ayakta kalır, fakat adaletsizlikle ayakta kalamaz” (El Siyasetname)
Şu anda Türkiye adında “ADALET” bulunan AKP iktidarında yukarıdaki anlatılan kaderi yaşıyor. Gidişat hayra alâmet değildir…
BİR KARINCA BİLE OLAMADIK
Zamanının tıpkı ABD gibi en büyük gücü olan ve dünyaya şekil verme iddiasında olup, ilahlık taslayan Nemrut kendisini hak yola davet eden Hz. İbrahim’i ateşe atmak üzereyken ağzına bir damla su alan karınca ateşi söndürmek üzere yola revan olur. “Bu küçücük canınla ateşi sen mi söndüreceksin” diye önüne çıkıp, kendisiyle dalga geçen Şeytana karıncanın verdiği cevap çok manidardır:
“Belki ateşi söndürmeye gücüm yetmez fakat bu yolda ölmek benim için büyük bir şereftir.” Başka rivayetlerde ise karıncanın şeytana “Safım belli olsun” dediği nakledilir. Yâni karınca demiştir ki “Benim üzerime düşen vazife Nemrut’un karşısında yer alıp Hz. İbrahim’den, Hak’tan yana olmaktır..”
Bu hikmetli hikâyeden; ABD zamanımızın süper gücüdür, proje üreten tek devletidir. Onun karşısında olmaktansa onunla bir olmak daha iyidir. İç dinamiklerle dış dinamiklerimiz örtüştü” deyip emir ve icazet alanların, ABD VE İSRAİL tarafından üretilen BOP VE KÜRT AÇILIMI-ÇÖZÜM SÜRECİ gibi plan ve projeleri uygulayanların ve onlara oy verenlerin ve bunca olanlara seyirci kalanların alacağı çok ders vardır.
Evet! Yazıklar olsun bir karınca kadar bile olamayanlara..

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti