Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yeni 112 İstasyonları yapılacak – Kocatepe Gazetesi

Yeni 112 İstasyonları yapılacak – Kocatepe Gazetesi
Yeni 112 İstasyonları yapılacak

İl Genel Meclisi gündeminde yer alan İl Sağlık Müdürlüğü’ne yapılan tahsiste değişiklik talebi hakkında İl Sağlık Müdürü Necip Yemenici sunum yaptı. Yemeneci, “Geçen yıl sizden ambulans alımı için 1 milyon lira talep etmiştik, 600 bin lirayı uygun görmüştünüz. Bütçeye konulmuştu. Bakanlığımızın bu yıl biraz daha fazla ambulans alması, ilimizi de beklediğimizden fazla sayıda ambulans vermesi sebebiyle bizim bu parayı 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu binası yapmak için tahsis değişikliği gündeme geldi. Bunun için bir talebimiz oldu” dedi.
32 ADET İSTASYON VAR
Afyonkarahisar’da 32 adet 112 İstasyonu’nun bulunduğunu kaydeden Yemenici, “Şu anda ilimizde 32 tane aktif 112 İstasyonu mevcut. Fakat bu istasyonlarımızın fiziki durumu iyi değil. Bazı istasyonlarımızı onardık, bazı istasyonlarımız entegre hastaneler içinde hizmet veriyor. Bizim çok acil binaya ihtiyacı olan yerlerimiz var. Bunlardan ilki Akören’de bulunan istasyonumuz. O istasyonumuzu Tınaztepe Kavşağı’na taşıyoruz. Tınaztepe Kavşağı’na prefabrik 112 Acil İstasyonu düşünüyoruz. İkincisi Akharım Kavşağı’na 112 İstasyonu’nu Bakanlığımız onayladı. Sandıklı merkezde Sağlık Bakanlığı’na ait eski bir lojman vardı, yıktık. Oraya da bir prefabrik istasyon düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.
YAKLAŞIK MALİYETİ 120 BİN LİRA
Yapılacak istasyonların maliyetleri hakkında da bilgi veren Yemenici, “Tatarlı’da bir istasyonumuz var. Tatarlı Belediye Başkanı bize Belediye’de yer verdi. Belediye içeride, biz yol üzerinde istasyon yapılmasını istiyoruz. Bu dört istasyonun tanesinin maliyeti yaklaşık 115-120 bin lira dolaylarında oluyor. Binaların yapılmasından sonra çevre düzenlemesini biz yapacağız” şeklinde konuştu.