Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yeni anayasa parlamentoya darbedir – Kocatepe Gazetesi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)
Yeni anayasa parlamentoya darbedir

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekilleri Gürsel Tekin ve Enis Berberoğlu dün Afyonkarahisar’daydı. Tekin ve Berberoğlu sabah partide basın toplantısı düzenledi.
REFERANDUM
ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
Toplantı açılışında konuşan CHP Afyonkarahisar Başkanı M. Kemal Demirkırkan, 16 Nisan 2017 tarihinde ki referandum çalışmalarına parti olarak hızla devam ettiklerini söyledi. Bu süreçte CHP Genel Merkezi yöneticileri ve siyasilerinin kendilerini yalnız bırakmadığını söyleyen Demirkırkan, CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal’ın yanında CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu, CHP eski Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul İl Başkanı ve Milletvekili Gürsel Tekin’le birarada olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.
“TEKİN HAYIRLAR GETİRDİ”
CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, parlamentoda kendilerine ağabeylik yapan İstanbul Milletvekilleri Enis Berberoğlu ve Gürsel Tekin’le birarada olmaktan son derece mutlu olduğunu söyledi. Milletvekili Tekin’in kendisi için farklı bir anlam ifade ettiğini belirten Köksal; “Gürsel ağabeyin anlamı benim için daha da farklı. Çünkü 2015 yılı Nisan ayında açmış olduğumuz seçim büromuzu kendisi açmış bize hayırlar getirmişti. Şimdi bu ziyaretten sonra yine Afyon’a ve Türkiye’ye hayırlar getireceğini düşünüyorum. Bu yüzden hem Gürsel ağabeyimize hem de Enis ağabeyimize teşekkür ediyorum” dedi.
“YALAN SÖYLEMEKTEN VAZGEÇİN”
CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, mübarek Regaip Kandilini kutladı. Kutsal kandil günü nedeniyle siyasilere çağrıda bulunan Tekin; “Hani yarın (bugün) Cuma. Hepiniz koşarak Cuma Namazına gideceksiniz. Şeklen ibadet yapmak başka bir şeydir, vicdanen inanmak başka bir şeydir. En azından üç aylarda, bu mübarek günlerde yalan söylemekten vazgeçin. Sizlerden rica ediyoruz. Ne olursunuz. Bugüne kadar söylediklerinizi affedelim en azından bundan sonra söylemeyin” diye konuştu.
“PARLAMENTOYA DARBE
YAPIYORSUNUZ”
“Kelime oyunlarıyla vatandaşlarımızın kafasını karıştırmaya çalışıyorlar” diyen Tekin; “Televizyonlarda zaman zaman görülüyor. Çözüm sürecinde ve daha sonrasında mesela on terörist öldürüldü derler. Zaman zaman bazı televizyon kanallarında ise on terörist etkisiz hale getirildi deniliyor. Bu ne demektir? Sonuçta ikisi de aynı şey. Ya fesih te aynıdır seçimi yenilemekte. Şimdi buraya takıldılar. Sayın Başbakan anlatıyor. Kardeşim parlamentoya darbe yapıyorsunuz. Bu anayasa parlamentoya darbe anayasasıdır. Altından, üstünden, neresinden bakarsan bak. Sayın Başbakan okur yazarlığın vardır. Göreceksin ki çok net bir şekilde bu böyle” şeklinde konuştu.
“OLCAY İÇİN HAYIR
DEMENİZ LAZIM”
16 Nisan referandumunda “Neye hayır diyeceğiz” diyenlere seslenmek istediğini belirten Gürsel Tekin, 18 maddelik anayasa değişikliği tamamının Afyon ve Türkiye’de ki tüm vatandaşların derdine derman olmayacağını söyledi. Fatih Olcay için hayır tercihinde bulunulması gerektiğini savunan Tekin; “Bir şeyi önemsemeniz lazım. Kendi evladınız Fatih Olcay için hayır demeniz lazım. Fırat Kalkanı diye palavralarla 73 tane gencecik, körpeci çocuklarımız şehit oldu. Onlar ne adına şehit oldu Sevgili Afyonlular? Bunu sormayacak mısınız? Buraya gelen AK Partili yöneticilere ‘Ey Sayın Bakan, Ey Sayın Milletvekilleri bu Fatih kardeşimiz niye orada şehit oldu? Bana gerekçesini anlatın’ diye sormayacak mısınız?” ifadelerini kullandı.
ADİL ÖKSÜZ NEREDE?
Siyasi iktidarın Musul’da, Kerkük’te kırmızıçizgilerden söz ettiğini hatırlatan Tekin şöyle konuştu: “Fırat Kalkanı ve maliyeti, 73 tane gencecik fidanımızı verdik. Sayısı 200’ün üzerinde ağır yaralı gazilerimiz var. Ekonomik maliyetin de boyutu biliniyor. Önceki gün ne oldu geri çekildi. Niye gittiniz niye geri çekildiniz? Bunu Sevgili Afyonlular sormayacak mı? Sadece bu mesele bile başlı başına anayasa paketine hayır demeyi gerektirir. Daha neler anlatılır? Bugün garip bir tartışma var. Aylardır soruyoruz, Adil Öksüz müdür, Öküz müdür defalarca demeçlerim var. Nerede kardeşim? Bu adamı bulmak için devletimiz olarak ne yapıyoruz? Bunu bulmadığınız sürece bu darbeyi çözmeniz zorlaşacak. Çünkü diyorsunuz ki darbenin bir numarası o. Bir numara kimin Başbakan olduğunu biliyor. Kimin Cumhurbaşkanı olacağını, kimin Bakanlar Kurulunu oluşturacağı o biliyor. Şimdi siz bunu bilmezseniz biz bunu nasıl bileceğiz”
“KENDİ ÇAMAŞIRINIZI YIKAYIN”
Akılların başa alınması gerektiğini kaydeden Gürsel Tekin, önceki gün itibariyle Adil Öksüz’ün gündeme geldiğini belirtti. Aylardır CHP olarak kendilerinin ve CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun Adil Öksüz’ü sorduklarını aktaran Tekin şunları söyledi: “Hatırlarsanız, Adil Öksüz neredeyseniz bize bir mektup yaz demiştik. Niye Adil Öksüz sizce önceki gün gündeme geldi? Halk Bankası. Hani 17 Aralık’ta dört çalan birde baş çalan vardı. Dört çalanın nasıl kurtulduğunu biliyorsunuz. İlk kez bir ülke dünyada benzeri olmayan bir manzara ile bir ülkenin Bakanlar Kurulu’nun üçte biri ülkeyi soymuş soğana çevirmiş. Bunlar suçüstü oldu ve bunları affettirdiler. Yargının önüne bile çıkarmadılar. Ama hesaplayamadıkları bir şey var. Dedik ki kardeşim gelin çamaşırımızı birlikte yıkayalım. Eğer kendi çamaşırınızı kendiniz yıkamazsanız elin oğlu sizin çamaşırlarınızı yıkar size öyle kor gibi bir fatura çıkarır ki altından kalkamazsınız”
“ÖNÜNDE DEĞİL YANINDA YATACAKSINIZ”
17 Aralık ile gündeme gelen dört bakan ve bir işadamı ABD’de gözaltına alıp tutuklandığını söyleyen Tekin sözlerine şöyle devam etti: “Bir bakan bunun için önüne yatarım demişti. Şimdi kusura bakmayın hepiniz gidip önünde değil yanında yatacaksınız. Yanında yatacak pozisyona geldiniz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bankasının Genel Müdürü yakalanıyor. Bunu laka lugaya getirmek için ‘Efendim Amerika şöyle yaptı’ deniliyor. Babam bu istihbarat bilgisini siz dün mü aldınız? Yani Amerikalıların Adil Öksüz’ü aradığını dün mü hatırladınız? Üzerinden sekiz ay geçmiş. Neye hayır denileceğinizi anlıyor musunuz? Tehlikenin boyutunu anlıyor musunuz? Haydi bende bir şey söyleyeyim; garibim Genel Müdür Yardımcısı saf saf gitmiş. Bu dört bakanda gitsin bilet paralarını ben alayım. 17-25 Aralık’ta Rezzap’la ilişkisi olanların hepsinin masrafları bana ait. Yiğitseniz hadi buyurun. Suça bulaşırsanız böyledir. Dünya da ki tüm hukuk sistemleri böyledir. Sakın aklınızdan bile geçirmeyin; Kim ne yaptıysa yanına kar kalır. Kalmaz babam. Hangi anayasayı değiştirirseniz, hangi yargıç ve savcıyı raptı zapt altına alırsanız alın bir gün hesap vereceksiniz. Ömrünüz vefa etmeyebilir. Vallahi çocuklarınızdan torunlarınıza kadar hesap sorulacak. Hukukla birlikte ilahi adalette hesap soracak.”
HANİ SİZ TÜRKİYE’NİN ÖTEKİLERİYDİNİZ?
Nisan ayının 17’de Türkiye’nin nefes alacağını söyleyen Gürsel Tekin; “16 Nisan akşamı da yüzde 63 oranında hayır oyu var. Muhtar ana muhalefet partisi Genel Başkanının toplantısına gitmiş diye der dest ediyorsunuz. Yazıklar olsun size. Afyon’da her sabah ve akşam beş yıldızlı otellerde caka atıyorsunuz. Ne oldu size ya? Hani siz Türkiye’nin zencileri, ötekileriydiniz? Çocuklar size ne oldu? Allah sizi ıslah etsin. Bir kendinize gelin. Bu üç aylarda akşam bir aynaya bakıp ne oldu da biz bu hale geldik deyiverin” diye konuştu. Toplantıda; CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, İl Başkanı M. Kemal Demirkırkan ve partililer hazır bulundu.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

 

TRT ve AA’ya ağır gönderme!

 

“Bir üzüntümü ifade etmek istiyorum. Galiba Afyon’a 8 kez gelişim var. Takdir ederseniz basın, medya merak eder hiç olmazsa eskiden yandaş medya bunlar sürçü lisan eder eksik bir şey söyler diye haber yapmak için gelirdi. Onlara da yasak koymuşlar” sözleriyle medyaya sitemini dile getiren Tekin; “Maalesef gördüğüm manzara herkese bir sükûnet ilanı gibi bir yasak getirilmiş. Ama hiç korkmayın. Elhamdülillah iman gücümüz var. Halkın otobüsü ile 30 ili dolaştık. 41 ili tamamlayıp 41 kere maşallah diyeceğiz. Ben devlete vergi ödüyorum. TRT’nin hissedarıyım. Payım var. Allah için payım var. İkincisi Anadolu Ajansına payım var. Çünkü her ay ben ona para ödüyorum. Kardeşim hukuku, yasa ve kuralları hepsini bir tarafa bırak. Şu kadar vicdanınız, şerefiniz, haysiyetiniz, namusunuz yok mu? Bunu söylemeyeyim mi? Bir laf ettim kirli medya diye, daha ağır laf söyleyeceğim de bir türlü söyleyemiyorum. Kıyamet koptu. Kirli ve yolsuzluğa bulaşmış medya dedim. Sayın Hükümet Sözcüsü tüm medyaya ‘Ayağınızı denk alın’ dedi. Mafyatik bir sözdür bu. Buna karşı bir cümle eden basın, medya da olmadı.”

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti