Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yeni değil, diğerlerini kapatacak İcra Dairesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Yeni değil, diğerlerini kapatacak İcra Dairesi

Afyonkarahisar Barosu, “yeni açılan icra dairesi” ile ilgili açıklama yaptı. Yeni icra dairesinin bir proje kapsamında açıldığı belirtilen bilgilendirmede “Diğer icra dairelerini kapatacak sürecin başlatıldığı yeni bir sisteme geçilmiştir” denildi

Afyonkarahisar Barosu, Afyonkarahisar 6’ncı İcra Dairesi’nin açılması dolayısıyla bir bilgilendirme yayınladı. Baro’dan yapılan bilgilendirmede “Yeni bir icra müdürlüğü ‘daha’ açılmamış tam tersine diğer icra dairelerini kapatacak sürecin başlatıldığı yeni bir sisteme geçilmiştir. İcra Dairelerinin Etkinliğinin Arttırılması Projesi olarak adlandırılan AB projesi ile giderek hantallaşan ve çok başlılığı nedeni ile uygulamada çelişkiler yaratan eski icra sistemi yerine daha modern, kolay ulaşılabilir ve hukuku uygulamak noktasında daha donanımlı olacağı düşünülen yeni sisteme geçiş yapılmaktadır. İlimizde başlatılan pilot uygulamanın başarılı olması durumunda şu anki sayısı 5 olan icra daireleri bire düşecek ve tek merkezden faaliyet gösterecektir. Yani sayının çoğaltılması değil tam tersine azaltılması amaçlanmaktadır” denildi.
20 PERSONEL ÇALIŞILACAK
Proje kapsamında İspanya, Yunanistan, Almanya, Fransa ve İsveç’in ziyaret edildiğine dikkat çekilen bilgilendirmede şu ifadelere yer verildi:
Bu proje kapsamında Proje ortağı olan İspanya ve Yunanistan’ın yanı sıra Almanya, Fransa ve İsveç de ziyaret edilmiş sistemleri incelenmiş ve ülkemize en uygun modelin geliştirilmesi üzerinde çalışılmıştır. Bugün bir icra müdürlüğünde ortalama olarak 5-6 personel çalışırken yeni sistemde kurulan müdürlüğümüzde yaklaşık 20 personel görev yapacaktır. Her personel, iş bölümü çerçevesinde kendi uzmanlık alanı ile ilgilenecek ve böylece hukukun uygulanması konusunda daha isabetli ve tereddüde mahal bırakmayacak bir noktaya gelinecektir.”
“ŞİKAYETLER AZALTILACAK”
Proje çerçevesinde icra hizmetlerinin verimliliğinin ve etkinliğinin yüzde 30 oranında artırılmasının, personel hakkındaki şikayetlerin yüzde 30 oranında azaltılmasının, hukuki hataların yüzde 30 oranında azaltılmasının hedeflendiği vurgulanan bilgilendirmede “Yeni bir icra dairesi açılmamıştır. Başarılı olması halinde diğer 4 icra müdürlüğünü kapattıracak olan bir sistem açılmıştır. Bu sistem hem alacaklının, hem borçlunun hasılı hukuk ve adalet arayan herkesin yararınadır ve böyle olması için de üzerinde çok çalışılmıştır. Bu güne kadar hemen herkesin şikayetçi olduğu eski icra sistemini ortadan kaldıracak, şikayetleri en aza indirecek bu yeni modelin sanki sıradan bir icra dairesi açılışı gibi sunulması ve algılanmasında, bilgilendirme eksikliğimiz bulunuyorsa elbette sorumluluğumuz bulunmaktadır. Fakat nedeni ne olursa olsun, yüzlerce insanın emeği ve çalışmasının eseri olan bu faydalı projenin bir icra dairesi açılışına indirgenmesinin doğru olmadığını da belirtiriz.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti