Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yeni dönemin ilk meclisinde neler konuşuldu? Kanalizasyon sorunundan yeni komisyon üyelerine kadar herşey

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Av. Burcu Köksal, göreve başlar başlamaz Uydukent kanalizasyon sorununu önlerinde bulduklarını belirtti. Köksal, “Yıllardır çözülmemiş, sorun giderilmemiş. Ne yazık ki çok önemli bayram döneminde hemşerilerimiz mağdur oldular. Sorun Afyonkarahisar’ın sorunudur. İktidarıyla, muhalefetiyle birlikte bu sorunu çözeceğimize inanıyorum.” dedi.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Av.

Belediye Meclisinin ilk toplantısında neler konuşuldu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Belediye Başkanı Av. Burcu Köksal, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından ilk Belediye Meclisi Toplantısına başkanlık etti. Toplantıda saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından bir önceki toplantıya ait 2024 yılı Mart ayı Meclis tutanak özeti oylandı. Tutanak özeti oy birliğiyle kabul edildi. Meclis Divanı geçici olarak Meclisin en genç üyeleri Muhammet Ali Mühsürler ve Mine Ayözen’den oluştu. Gizli oylama nedeniyle oy tasnif heyeti her partiden birer kişi olmak üzere, Saliha Kılınçarslan, Av. Mahmut Ekici, Gökhan Günal’dan oluştu.

Belediye Meclisinin ilk toplantısında neler konuşuldu
“DEMOKRATİK ÜSLUPLARI AŞAN BEYANLARDA BULUNULMAMASINI RİCA EDİYORUM”
Toplantının açış konuşmasını yapan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Av. Burcu Köksal, 31 Mart 2024 tarihinde yapılan seçimler sonucu halkın şahsına belediye başkanlığını, meclis üyelerine de Belediye Meclis Üyeliği görevini tevdi ettiğini belirtti. Başkan Köksal, “Seçime katılıp seçilen il genel meclis üyelerine, belediye meclis üyelerine, muhtarlara hayırlı hizmetler diliyorum. Önümüzdeki 5 yıllık dönem içerisinde alınacak kararların ilimize ve ülkemize hayırlar getirmesini dilerim. Bugüne kadar ilimizin gelişimi ve kalkınması için görev yapan tüm bakanlara, milletvekillerine, belediye başkanlarına, il genel meclis başkanlarına ve üyelerine, belediye meclis üyelerine, muhtarlarımıza, bürokratlarımıza, tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Hayatta olanlara sevdikleri ve aileleriyle birlikte sağlıklı uzun ömürlüler diliyor. Ahirete intikal edenlere de Allah’tan rahmet diliyorum. Ben biliyorum ki burada bulunan tüm meclis üyelerimizin her birisi Afyonkarahisar sevdalısıdır. İnşallah bu dönemde hep birlikte güzel bir hava yakalayacağız ve ilimize güzel hizmetler sunacağız. Benim gerek toplantılarda gerekse komisyonlarda alınacak kararların adaletten, hukuktan, hakkaniyetten şaşmayacağına olan inancım tamdır. Afyonkarahisar Belediyesi olarak şeffaf yönetim anlayışıyla görev yapacağız. Bizim her türlü işlemimizi, her türlü icraatımızı, her türlü ihalemizi, her türlü satın almamızı, her meclis üyemiz dilekçe yazmasına gerek kalmadan, resmi prosedürlere başvurmaksızın tüm vatandaşlarımızla birlikte inceleme hakkına sahip olacaktır. Herkesin istediği soruyu yazılı ve şifai olarak da sorabilir.” dedi.

Belediye Meclisinin ilk toplantısında neler konuşuldu
“HERKES BU MECLİSTE FİKRİNİ RAHATÇA SÖYLER”
“Elbette burası demokrasinin gereği olarak oluşmuş bir meclistir. Herkesin burada fikrini rahatça söyler.” diyen Başkan Köksal, “Sizden tek ricam gerek CHP grubundan, gerekse diğer partilerin gruplarından karşılıklı demokratik üslupları aşan beyanlara başvurulmamasıdır. Önümüzdeki beş yıl içerisinde tüm vatandaşlarımızı ve hemşehrilerimizi ayrısız ve gayrısız, ötekileştirmeden, ayırmadan tamamını kucaklayarak iyi ve kötü günlerinde birlikte olarak duygu ve düşüncelerimizi bire bir dinleyerek, sorunlarımıza çözüm üreterek ilimizi inşallah daha güzel, daha yaşanabilir bir kent haline getirmeyi hedefliyoruz. Seçilen bütün belediye meclis üyelerimize hayırlı görevler diliyorum. Gündeme geçmeden önce meclis üyelerimize dağıtılan mal bildirim beyannameleri, bilgi formları, istenilen diğer evrakları Yazı İşleri Müdürlüğümüze bir an önce gününde verilmesi gerektiğini hatırlatıyorum.” diye konuştu.

Belediye Meclisinin ilk toplantısında neler konuşuldu
“ETİK DAVRANIŞ VE İLKELERE BAĞLI GÖREV YAPACAĞIZ”
Afyonkarahisar Belediye Meclis Üyelerinin birlikte imzaladıkları ve taahhüt ettikleri Kamu Etik İlkeleri Sözleşme metnini tüm meclis üyeleri adına okuyan Başkan Köksal, “Kamu Etik İlkeleri Sözleşme metnini ben tüm meclis üyelerimiz adına okumak ve teyit etmek istiyorum. Kamu Görevlileri Etik Sözleşmesi; Kamu hizmetinin her türlü özel çıkarın üzerinde olduğu ve kamu görevlisinin halkın hizmetinde bulunduğu bilinç ve anlayışla halkın günlük yaşamını kolaylaştırmak, ihtiyaçlarını en etkin, hızlı ve verimli biçimde karşılamak, hizmet kalitesini yükseltmek ve toplumun memnuniyetini artırmak için çalışmayı, Görevimi insan haklarına saygı, saydamlık, katılımcılık, dürüstlük, hesap verebilirlik, kamu yararını gözetme ve hukukun üstünlüğü ilkeleri doğrultusunda yerine getirmeyi, dil, din, felsefi inanç, siyasi düşünce, ırk, yaş, bedensel engelli ve cinsiyet ayrımı yapmadan, fırsat eşitliğini engelleyici davranış ve uygulamalara meydan vermeden, tarafsızlık içerisinde hizmet gereklerine uygun davranmayı, görevimi görevle ilişkisi bulunan hiçbir gerçek ve tüzel kişiden hediye almadan, maddi ve manevi fayda veya bu nitelikte herhangi bir çıkar sağlamadan, herhangi bir özel menfaat beklentisi içinde olmadan yerine getirmeyi, kamu malları ve kaynaklarını kamusal amaçlar ve hizmet gerekleri dışında kullanmamayı ve kullandırmamayı, bu mal ve kaynakları israf etmemeyi, kişilerin dilekçe, bilgi edinme, şikâyet ve dava açma haklarına saygılı davranmayı, hizmetten yararlananlara, çalışma arkadaşlarıma ve diğer muhataplarıma karşı ilgili nazik, ölçülü ve saygılı hareket etmeyi, kamu görevlileri etik kurulunca hazırlanan yönetmeliklerle belirlenen etik davranış ilke ve değerlerine bağlı olarak görev yapmayı ve hizmet sunmayı taahhüt ederim. Bunu her birimiz taahhüt edip imzalayacağız.” şeklinde konuştu.

Belediye Meclisinin ilk toplantısında neler konuşuldu
BELEDİYE MECLİS DİVAN ÜYELERİ BELİRLENDİ
Afyonkarahisar Belediyesi Birinci Meclis Başkanvekilliği’ne Dr. Mehmet Kemal Demirkırkan, İkinci Meclis Başkanvekilliği’ne Gökhan Günal seçildi. Asil Kâtip Üyeliklerine: Derya Palalı ve Mine Ayözen seçildi. Meclis Divanına seçilen üyeler iki yıl boyuncu görev yapacak. Yedek Kâtip Üyeliklerine Yasin Bayram Yıldırım ile Ali Tunç seçildi. Daimi Encümen Üyeliklerine: Mustafa Karanfil, Av. Ramazan Akgöz, Ayşe Dudu Göktaş seçildi.
MHP’Lİ ÜYELER KOMİSYONDA GÖREV ALAMADI
İhtisas Komisyonu üyeliklerine yapılan üye seçimi açık oylama şeklinde gerçekleştirildi. Plan ve Bütçe Komisyon Üyelikleri; Mehmet Argadal, Hüseyin Zengin, Ahmet Akkent, Av. Ferda Ertürk’ten oluştu.

Bayındırlık ve İmar Komisyonu Şevket Öner, Mustafa Karanfil, Emine Emel Sarlık, Tahsin Aydın’dan oluştu.

Trafik Komisyonu Bekir Lafçı, İbrahim Meydanoğlu, Ömer Elçi, İhsan Şengül’den oluştu.

Eğitim Kültür Gençlik Komisyonu Mustafa Kadem, Nazife Lafçı, Yasin Bayram Yıldırım, Muhammed Ali Mühsürler’den oluştu.

Afyonkarahisar Belediye Meclisi İhtisas Komisyonlarına CHP’den 3, AK Parti’den birer üye seçildi. MHP’nin üyeleri komisyonlarda görev alamadı.
BAYKARA, KOMİSYON KARARLARINI TOPLANTI ÖNCESİ TALEP ETTİ
MHP Belediye Meclis Üyesi Halil İbrahim Baykara, sayıları nedeniyle ihtisas komisyonlarında görev alamadıklarını, hakkı sağlamak, görüşlerini bildirmek açısından komisyon kararlarını meclis toplantısından önce almak istediklerini ifade etti. Belediye Başkanı Burcu Köksal, konuyla ilgili olarak komisyon üyeleriyle ilişki kurdurarak MHP’li Belediye Meclis Üyelerinin yararlanabileceklerini ifade etti.
“2023 YILI FAALİYET RAROPUNUN OYUNU 31 MART SEÇİMLERİNDE HALKIMIZ VERDİ”
Afyonkarahisar Belediye Meclisinin 2023 yılı faaliyet raporu oybirliğiyle kabul edildi. Oylama öncesi kanun gereği toplantıyı Meclis Birinci Başkan Vekili Dr. Mehmet Kemal Demirkırkan yönetti.

Oylama öncesi konuşan Dr. M. Kemal Demirkırkan, şunları söyledi: “Öncelikle bizi bu göreve oy birliğiyle seçen Belediyemizin çok kıymetli üyelerinin hepsine teşekkür ediyorum. Bugün burada göstermiş olduğumuz dayanışma ve anlayışın bundan sonraki meclis çalışmalarında da devam edeceğini ümit ediyorum. Şehrimizi birlikte yöneteceğiz. Hepimiz Afyonkarahisarlıyız. Afyonkarahisar için en iyisini yapmaya çalışacağız. Ben öncelikle Afyonkarahisar tarihinde bir ilki gerçekleştiren bir kadın Belediye Başkanı olan Sayın Burcu Köksal’a çalışmalarında başarılar dilemek istiyorum. Bu meclise hangi partiden seçilirse seçilsin tüm meclis üyelerini tebrik ediyorum ve onlara da başarılar diliyorum. Bir siyasetçi yerel yönetimler için ‘Yerel yönetimler demokrasinin çiçek bahçeleridir.’ diyor Evet bize de düşen bu çiçek bahçesini birlikte sulamak, ayrık otlarını ayıklamaktır. Afyonkarahisar için bahçıvanlık yapıp, dışarıdan bakıldığında güzel bir şehir yaratmak, barışçı, mutlu insanları bir arada görmek için elimizden geleni yapmaya gayret edeceğiz. Ben şimdiden meclisteki tüm arkadaşlara çalışmalarında başarılar diliyorum. Bu görev bugün bana verildi. Meclis üyelerimizin geçen yılın çalışma programıyla ilgili bir oylama yapmamız gerekiyor. Ama çok uzun bir rapordur. Daha önce bizlere de gönderildi. Bizim dahlimizin olmadığı bir rapordan bahsediyoruz. Belki eski belediye meclis üyelerinin bilgisi var. Ama bizim de çok fazla bilginiz yok bu konular hakkında. Ben raporun detayına girmenin çok faydalı olmayacağını düşünüyorum. Aslına bakarsanız halkımız bu raporla ilgili oyunu, raporun sonucunun nasıl olacağını bize çok güzel olarak 31 Mart seçimlerinde söyledi. O yüzden ben raporun detayına girmeden raporu oylarınıza sunuyorum.”

Rapor oybirliğiyle kabul edildi. Demirkırkan, daha önce emek sahibi olan Belediye Başkanları ve meclis üyelerine teşekkür ederek toplantının yönetimini Belediye Başkanı Burcu Köksal’a teslim etti.
“HERKES AFYON’UN İYİLİĞİ İÇİN ÇALIŞACAKTIR”
AK Parti Grubu adına konuşan Eczacı Bülent Eser, Başkan Köksal’a, komiyon üyelikleri için kendilerinden isim istenildiğinde, isim verdiklerini, komisyon üyeliklerine sadece birinci sıradaki kişilerin yazıldığını, trafik komisyon üyeliğinde bir değişiklik olduğunu ifade etti. Başkan Köksal, “Kendi grubunuzdaki arkadaşlarımız Bülent Bey, sonuçta hepsi birbirinden kıymetli. Bütün belediye meclis üyelerimizin hepsi seçilmiş. Hepsi seçilmiş arkadaşlarımız. Hepsi birbirinden değerlidir. Vatandaştan olur almış insanlar. Dolayısıyla hepsinin ben görevlerini en iyi şekilde yerine getirmek için çalışacaklarına inanıyorum. Komisyonlarda olmayan arkadaşlar da yine komisyonlara katkı vermek istiyorsa, komisyondaki arkadaşlarla iletişime geçip fikirlerini, projelerini onlarla paylaşabilirler. Sonuçta bu konuda komisyonlarımız da ben de her türlü fikir, öneriye, projeye açık insanlarız. Bu noktada komisyonda görev almasa da bütün belediye meclis üyelerimizin ilgili komisyonlara gidip her türlü fikri beyan edebileceğini, oradaki arkadaşlarımızla güzel şeyler yapabileceğine inanıyorum. Herkes sonuçta Afyonkarahisar’ın iyiliği için çalışacaktır.” dedi.

Belediye Meclisinin ilk toplantısında neler konuşuldu
DENETİM KOMİSYONU RAPORU MECLİS ÜYELERİNE BİLDİRİLDİ
Meclis üyelerine Denetim Komisyonu raporu hakkında meclise bilgi verildi. Konu hakkında konuşan Başkan Köksal, “Birinci Meclis Başkan Vekilimizin de belirttiği gibi sona eren bir yönetimin denetim komisyonu raporu hakkında konuşuyoruz. Kanun gereği mecburen Nisan ayında da gündeme gelmek zorunda olduğundan bu konu gündeme girdi. Zaten oylaması da yapılmayacak. Ama mecliste bilgi verileceğinden dolayı bilgi amaçlı okunmuştur.” diye konuştu.
BİRLİKLER İÇİN ASİL VE YEDEK ÜYE SEÇİMLERİ YAPILDI
Tarihi Kentler Birliği Üyeliklerine; Asil Üye Ayşe Dudu Göktaş ve Yedek Üye Gökhan Günal seçildi.

Çevre Hizmetleri Birliğimiz Üyeliklerine Asil üyeler Av. Ramazan Akgöz, Necati Sarı, Celalettin Ayvalı. Yedek üyeler Murat Karaalp, Hüseyin Zengin, Mine Ayözen seçildi.

Afyonkarahisar Atıksu Arıtma Tesisi Kurma ve İşletme Birliğine Asil üyeler; Mustafa Karanfil, Dr. Mehmet Kemal Demirkırkan, Mevlüt Varol, Mustafa Kadem, Gökhan Günal. Yedek üyeler Ayşe Dudu Göktaş, Celalettin Ayvalı, İbrahim Meydanoğlu, Hüseyin Zengin, Necati Sarı seçildi.

Enerji Kentler Birliğine Asil üyeler Ömer Elçi, Nazife Lafçı, Yedek Üye Yasin Bayram Yıldırım seçildi.

Kültür Turizm Tanıtma ve Altyapı Hizmet Birliği’ne Ömer Gecek için asil üyeler, Emine Emel Sarlık, İbrahim Meydanoğlu, Bekir Lafçı, Mehmet Argadal seçildi. Yedek üyeler, Gökhan Günal, Mustafa Kadem, Celalettin Ayvalı, Murat Karahan seçildi.

Afyonkarahisar Tarıma Dayalı Jeotermal Seracılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin müteşebbis heyetine asil üyeler Şevket Öner, Ahmet Akkent, Hüseyin Zengin seçildi. Yedek üyeler Celalettin Ayvalı, Mustafa Kadem, Necati Sarı seçildi.

Uluslararası Tarım Şehirleri Birliği’ne Asil üyeler Ali Tunç, Derya Palalı, yedek üye Murat Karaalp seçildi. Kocatepe ve Tınaztepe Vergi Daireleri Müdürlüklerinin yapacağı gayrimenkul satışlarıyla ilgili olarak 2 yıl boyunca Belediye’yi temsilen görev yapmak üzere Gökhan Günal üyeliğe seçildi.

Afyonkarahisar Belediyesi’nin kuruluşunda bulunduğu OSB Teknoloji Gelişme Bölgeleri ve Belediye’nin pay sahibi olduğu şirketlerin genel kurullarında Belediye’yi temsilen görevlendirecek kişilerin belirlenmesi konusunda Belediye Başkanı Burcu Köksal’a oybirliğiyle yetki verildi.
MECLİS TATİL YAPMAYACAK, TOPLANTILAR CANLI YAYINLANACAK
Afyonkarahisar Belediye Meclisinin bir aylık tatil dönemi tespiti ve meclis toplantılarının sesli ve görüntülü cihazlarla kayda alınması teklifi görüşüldü. Konu hakkında açıklama yapan Başkan Köksal, “Belediye Meclis Toplantılarımızın internet üzerinden canlı yayınlanmasını istiyoruz. Benim seçim dönemimde ki vaatlerimden birisiydi. Meclis toplantılarının sesli ve görüntülü olarak kayda alınıp canlı yayınlanması şeklindedir. Bence Belediye Meclisi’nin bir ay tatil yapmasına gerek yoktur. Belediye Meclisi ayda bir kez toplanmaktadır. O toplantıya da bir şekilde herkesin önemli geçerli bir mazereti olmadığı müddetçe katılacağını düşünüyorum.” dedi. Meclis üyeleri tatil yapmamayı ve toplantıların canlı yayınlanıp sesli ve görüntülü şekilde kayda alınmasını oybiliğiyle kabul etti.
HUZUR HAKKI ÜCRETİ DEĞİŞMEDİ
Daha önce 95 TL olan ve kesintilerle 80 TL olan Belediye Meclis Üyeleri ile komisyon üyelerine ödenecek huzur hakkı ücretinin değişmemesine oybirliğiyle karar verildi. Üst limitin 1100 TL olduğu öğrenilirken meclis üyeleri huzur hakkı rakamının aynı oranda kalmasına karar verdi.
EVLENENLERE VE DOĞUM YAPANLARA HEDİYE SETLERİ VERİLECEK
Yeni evlenen çiftlere günün anısına verilecek kalem seti ile belediye sınırlarında ikamet ederek doğum yapan her aileye verilecek günlük bakım seti hediye paketi verilmesine oybirliğiyle karar verildi. Belediyemiz ile yetkili memur sandikasıyla görüşme yapılması, sosyal denge sözleşmesi metni imzalanması için Belediye Başkanı Burcu Köksal’a oybirliğiyle yetki verildi. Başkan Köksal, “Seçim olduğu için sosyal denge sözleşmesi metni imzalanamamış. Memurlarımız için ciddi bir mağduriyet oluşmaması için bu sözleşmenin bir an önce imzalanması gerekiyor. Onun için de yetki verilmesi lazımdı.” dedi. Belediye’nin yapacağı hizmet protokolü için sözleşme yapmaya ve iptal etmeye Başkan Köksal’a oybirliğiyle yetki verildi.
ŞEHİT VE GAZİ YAKINLARI BİRİMİ OLUŞTURULACAK
Afyonkarahisar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü altında Şehit ve Gazi Yakınları Birimi oluşturulmasına karar verildi. Belediye de münhal bulunan Belediye Başkan Yardımcılığı kadrolarına Ömer Yıldız ve Erkan Uysal’ın atandıkları hakkında meclis üyelerine bilgi verildi.
SU TARİFE ÜCRETLERİNDE YÜZDE 5’LİK İNDİRİM UYGULANACAK
2024 Yılı Su Ücret tarifelerinde yüzde 5 indirim uygulanmasına oybirliğiyle karar verildi. Belediye Başkanı Burcu Köksal, su tarife ücretinde yüzde 5’lik indirimin hesaplamasını yaptıklarını söyledi.
KENTSEL DÖNÜŞÜM VE UZLAŞTIRMA BİRİMİ OLUŞTURULACAK
İmar ve Şehircilik Müdürlüğü altında Kentsel Dönüşüm ve Uzlaştırma Birimi oluşturulmasına oybirliğiyle karar verildi. Başkan Köksal, yaptığı açıklamada, “Kentsel dönüşüm şehrimizde çözülmesi gereken konulardan birisi. Bunun için de belediyede yetkili ve ilgili bir birim oluşturulması kararına ihtiyaç vardı.” ifadeyerine yer verdi.
“İNŞALLAH UYUMLU ŞEKİLDE GÜZEL HİZMETLER YAPARIZ”
AK Parti Grubu adına toplantı sonunda söz alan Eczacı Bülent Eser, şöyle konuştu: “Yerel seçimlerin memleketimize, milletimize ve Afyonkarahisar’a hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Ayrıca geçmiş Ramazan Bayramınızı kutluyorum. Öncelikle Belediye Başkanı seçilen Sayın Burcu Köksal hanımefendiyi tebrik ediyorum. Allah kolaylık versin, hayırlı işler yapmayı Allah nasip etsin diyorum. Belediye Meclis Üyelerimize de hayırlı olsun dileklerimizi sunuyorum. İnşallah hep birlikte bu çatı altında 5 yıl boyunca güzel hizmetlere imza atarız. Şunu belirtmek istiyorum. Belediye Başkanı Burcu Köksal hanımefendi göreve gelir gelmez ilk talimatı caddelerin yıkanması, mezarlıkların temizliği, camilerimizin temizliği, Kadir Gecesi günü yapılan ikramlar oldu. Bu noktada kendilerine teşekkür ediyorum. Yıllardır gelenek haline gelen camilerin bakımı bilindiği üzere belediyelerimizin sorumluluğu altında değil. Bu noktada AK Parti Belediyeleriyle birlikte salgının da etkisiyle camilerin temizliği belediyelerimiz tarafından, Afyon Belediyemiz tarafından üstlenilmiştir. Bu geleneğin sürdürülmesi noktasındaki hassasiyetinizden dolayı da teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra da bu şekilde devam eder. Ayrıca sizin de bildiğiniz gibi buradaki bütünlerin en önemli ortak noktalarından biri Afyonkarahisar’a hizmet edebilmektir. Bu noktada biz de AK Partili Belediye Meclis Üyeleri olarak burada muhalefet yapmaktan çok katkı sağlamak isteriz. Fikirlerimizi söyleriz. Afyon için uygun olduğunu düşündüğümüz noktalarda burada inşallah oy birliğiyle karar veririz. Bu noktada da inşallah hep beraber güzel hizmetlere imza atarız. Sosyal medya hesaplarınızdan vaatlerinizi şöyle bir baktım. Bizlerin ve sizlerin düşündükleri birbirine yakındır. Vatandaşlarımızın şikâyetleri ve ihtiyaçları olan veya yapılması gereken hizmetlerdir. Bu noktada yıllardır AK Partili Belediye Başkanlarımız birçok projelerini gerçekleştirdiler. Seçim zamanı hepimiz de seçim çalışmalarında bulunduk. Kapalı pazar yerlerinde mitinglerimizi yaptık. Bu kapalı pazar yerlerinin hepsi de projelerle, seçimlerden önce söz verdiğimiz projelerdi ve bunların hamd olsun çoğu gerçekleşti. İnşallah size de bunların sayısını artırmak nasip olur. Mahallelerde kadınlarımızın ve çocuklarımızın daha iyi eğitim almaları noktasında Bilgi Evleri var. Bunların bazılarını bazı sivil toplum kuruluşları yönetmektedir. Bazılarını da belediyemiz işletmektedir. Bu noktada sizin de projeleriniz var. İnşallah çocuklarımızın, kadınlarımızın eğitimleri noktasında bu yerler daha ileri bir seviyede bu yerlerin daha iyi noktalara geleceğine inanıyorum. İnşallah bundan sonra uyumlu bir şekilde tüm belediye meclis üyelerimizde sizin başkanlığınızda güzel hizmetler yaparız. Ben tekrar herkese hayırlı olsun diyorum.”
“MEMLEKETİMİZ İÇİN GÜZEL OLACAK HER KARARIN ARKASINDAYIZ”
MHP Afyonkarahisar Belediye Meclis Üyesi Halil İbrahim Baykara, tüm seçilen Belediye Meclis Üyelerini ve Başkan Köksal’ı tebrik etti. Baykara, şöyle konuştu: “Biz seçimlere girerken Allah’tan herşeyin hayırlısını istedik. Hayırlısı böyle imiş, başımız gözümüz üzerine. Biz MHP olarak milli ve manevi değerlere bağlı olarak aldığınız bütün kararları, hayırlı olan Afyon için, memleketimiz için güzel olan her kararı arkasında olacağımıza söz veriyoruz. Tekrar tebrik ediyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. İnşallah şu beş yıl içerisinde çok güzel kararlar alınır. Memleketimiz daha güzel bir yerlere gelir.”

Belediye Meclisinin ilk toplantısında neler konuşuldu
“HERŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK, UYDUKENT ALT YAPI İŞİNE NİYE SESSİZ KALINDI?”
CHP Belediye Meclis Üyesi Mustafa Karanfil, yaptığı konuşmada şunları kaydetti: “İlk toplantımızda birlik ve beraberlik gösterdiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Bu memleketimizi birlikte yöneteceğiz. Her şey çok güzel olacak. Birlikte yöneteceğimiz için sizlerle beraber uyumlu çalışmaktan mutluluk ve gurur duyacağız. Hepinize hayırlı olsun diyorum. Fakat ben bir birkaç gün önce Uydukent’te yaşanan kanalizasyonla ilgili bir soru sormak istiyorum. Uydukent kanalizasyon, alt yapı, büz işine bugüne kadar neden çözüm bulunmadı? Yöneticilerimiz böylesi bir sorunu önceki dönem başkanlarına neden yaptırmadılar? Ya da Başkanlara iletildi de Başkanlar mı sessiz kaldılar? Bunu öğrenmek istiyorum. Bu sorunun cevabını bekliyorum. Hepinize tekrar hayırlı olsun diyorum.”

Belediye Başkanı Burcu Köksal, Ramazan Bayramında Uydukent’te vatandaşların bu konuda mağdur olduklarını, yıllardır süre gelen bu sorunla ilgili çözüm bulunmadığını belirtti. Mustafa Karanfil’in sorusunu Belediye Su ve Kanalizasyon Birim Müdürü İhsan Kahveci yanıtladı. Müdür Kahveci, şunları söyledi: “2020-2023 yılları arasında Uydukent’te burası bizi ana kollektör hattımızdır. Termal bölgeden başlayıp Uydukent’ten içerisinden geçmektedir. Sonrasında da Atıksu Arıtma Tesisine kadar kanalizasyon suyumuzu ileten bir hattımızdır. 2020-2023 yılları arasında 5 defa arıza meydana geldi. Biz de bunun üzerine 2022 yılı sonunda proje yaparak ilgili makama sunduk. Maliyetleri yüksek olması sebebiyle uygun görülmedi. Lokal olarak tamir yöntemine gittik bugüne kadar beş tane arızayı. Şu anda da yine tahminimizce dört tane ve göçüğümüz meydana geldi. Sayın Belediye Başkanımıza konuyu arz ettik. Bizzat kendileri yerinde inceleme yaptı. Şu an projemiz hazırdır. Sayın Başkanımızın talimatı üzerine yaklaşık maliyet toplayacağız sunacağız. Takdir yönetimindir.”
“GÖREVE GELİR GELMEZ KANALİZASYON SORUNUNU ÖNÜMÜZDE BULDUK”
Belediye Başkanı Burcu Köksal, Uydukent’te uzun yıllardır süre gelen ve mağduriyete neden olan kanalizasyon şebekesiyle ilgili olarak yeni bir proje hazırlandığını ve maliyet hesabının yapıldığını söyledi. Köksal, “Belediyemizin öncelikli olarak kendi içerisinde öz kaynaklarını kullanarak, kendi emekçilerimizle birlikte çözüm noktasında çalışacağız ve yıllardır çözülmeyen bu kanalizasyon sorununun çözülmesi için belediye olarak uğraşacağız. Göreve başlar başlamaz bu sorunu önümüzde bulduk. Yıllardır çözülmemiş bir iş. Ama ne yazık ki çok önemli bayram dönemi hemşerilerimiz mağdur oldular. Bu sorunu en kısa sürede hep birlikte çözeceğimize bu noktada gerekli çalışmayı iktidarı, muhalefetiyle herkesin inanıyorum. Çünkü sorun Afyonkarahisar’ın yıllardır çözülmeyen bir sorunudur. İnşallah bunu hep birlikte çözeceğiz. Ben herkesin geçmiş bayramını kutluyorum. Bundan sonra hayırlı görevler diliyorum herkese.”

Afyonkarahisar Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı toplantısı 2 Mayıs 2024 Perşembe akşamı saat 18.30’da başlayacak.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti