Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yeni İşsizlik Maaşı Ne Kadar Oldu?

Asgari ücrete gelen zam ile işsizlik maaşına gelen zam oranının da ne kadar olacağı gündemde yer alan sorular arasında yer aldı. Peki, Yeni işsizlik maaşı ne kadar oldu?

Asgari ücrete gelen zam

İşsizlik maaşı alan sigortalı işçilerin 4 aylık primine bakılarak ele alınmaktadır. İşsizlik maaşının hesaplanmasında kişini aldığı maaş ve prim sayısına göre de işsizlik ödeneği değişiklik gösterebilir. Güncel olarak işsizlik maaşlarının en yükseği ve en düşüğü 2024 yılında açıklandı.

İŞSİZLİK ÖDENEĞİ NE KADAR?

İşsizlik ödeneğinde en düşük tutar asgari ücretin %40 oranına denk gelmektedir. 2024 yılı için 17.002 TL olan Asgari ücret, işsizlik maaşında ise en düşük olarak 7,940 TL olarak belirtilmiştir.

2024 yılı için artan asgari ücret zammından sonra işsizlik maaşı da yükselişe geçmiştir. Yapılan zam sonrası artış gösteren işsizlik ödeneği 2024 yılında 15,880 TL olarak belirlenmiştir.

İŞSİZLİK ÖDENEĞİNE NASIL BAŞVURULUR?

İşsizlik maaşından yararlanabilmek isteyen sigortalı işçiler hizmet sözleşmesinin feshinden son yaklaşık 30 gün içerinde başvuru yapmalıdır. Başvuru için İŞKUR birimlerine ya da İŞKUR’un Web sitesi üzerinden yapmalıdır. Sigortalı işçilerin işten çıkış şartlarına göre işsizlik ödeneği sunulmaktadır.