Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yeni nesil gazetecilik kursu başladı

11-29 Mart tarihlerinde gerçekleştirilecek
Yeni nesil gazetecilik kursu başladı

11-29 Mart tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Yeni Nesil Gazetecilik Kursunun açılışı dün sabah Valilik Toplantı Salonunda yapıldı. İlk dersi AKÜ Öğretim Üyesi F. Arda Ölmez verdi.
KURS 15 GÜN SÜRECEK
Kurs öncesi açılış konuşmasını yapan Basın İlan Kurumu (BİK) Müdürü Selami Çalışkan, olan Yeni Nesil Gazetecilik Kursunun devlet imkânlarıyla yapıldığını kaydetti. Kurs verilmesi için gerekli imkânları sunan Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına, Zafer Kalkınma Ajansına (ZEKÂ) ve Ajansın Sekreteri Veli Oğuz’a, İl Temsilcisi Vahit Okur’a, başta Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz ve Vali Yardımcısı Ümit Şeref Kayacan’a teşekkür eden Çalışkan, “Kurs programı günde 6 saat olmak üzere 15 iş günü sürelidir. 11 Mart 2019 tarihinde başladığımız kursumuz 29 Mart 2019 tarihinde sona erecektir. Program boyunca hocalarımız kursiyerlerimize haber toplama teknikleri, haber yazma teknikleri, dijital fotoğrafçılık, televizyon programcılığı, televizyon spikerliği konularında kurslar verecekler. Kursiyerlerimiz merak ettikleri sorulara kurs boyunca cevap bulabilecekler.” dedi.
KURS SONU İSTİHDAM GARANTİSİ
Kursa devam mecburiyeti olduğunu hatırlatan Çalışkan, “ZEKÂ bize maddi destekte bulunmaktadır. Kursu başarı ile tamamlayarak sınavı geçerek sertifika almaya hak kazanan kursiyerlerimiz İŞKUR desteğiyle basın yayın kuruluşları sizleri kadrolarına alacaklar. 9 ay boyunca ücretiniz ve genel sağlık sigortanızı İŞKUR ödeyecek. İnşallah daha sonra bu kurumlar sizleri istihdam edecek. İnşallah kursiyerlerimiz zaman içerisinde daha iyi yerlere gelirler. Bu devletin tanıdığı bir imkândır. İnşallah bu imkânı iyi değerlendirelim. BİK Genel Müdürü Yakup Karaca bu tür projelere çok önem veriyor.” diye konuştu.
KURSİYERLERE NOT TUTMA UYARISI
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Öğretim Görevlisi F. Arda Ölmez  “Haber ve Habercilikle İlgili Temel Terim ve Kavramlar” başlıklı ilk dersi verdi. Kursiyerlere her zaman not almalarını ve yanlarında küçük bir not defterini ayırmamalarını tavsiye eden Ölmez, “Söz uçar yazı kalır. Kurs boyunca anlattığımız konulardan sınavda soru gelebileceği gibi meslekte de sıkça bunlarla karşılaşılacaktır. Dikkatli dinleyip not alınması her zaman yararına olur.” şeklinde konuştu. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti