Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Yeni teklifler gelmeli” – Kocatepe Gazetesi

“Yeni teklifler gelmeli” – Kocatepe Gazetesi
"Yeni teklifler gelmeli"

Memur-Sen İl Temsilcisi Abdülkadir Hız,
memurlara yönelik zammın artırılmasını istedi

Memur-Sen İl Temsilcisi Abdülkadir Hız, memurların Toplu Sözleşme masasında yeni teklif beklediğini belirtti. Hız, “3’üncüsü Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerine genel merkez yöneticilerimiz, 11 hizmet kolundaki sendikalarımızın yöneticileri, il başkanlarımız ve danışmanlarımızla birlikte ekonomik, sosyal, insani ve toplumsal bakımdan son derece kapsamlı bir toplu sözleşme teklifi hazırladık. 2016 ve 2017 yıllarını kapsayan 3. Dönem Toplu Sözleşme tekliflerimizi, 27 Temmuz’da kitlesel basın açıklaması sonrasında birlikte Devlet Personel Başkanlığı’na sunduk. 11 hizmet kolunun tamamında yetkili olan sendikalarımız da, hizmet koluna ilişkin tekliflerini aynı gün Devlet Personel Başkanlığı’na teslim etti. Yetkili Konfederasyon olarak tekliflerimizi, sadece 850 bin üyemiz adına değil, 3 milyon 200 bin kamu görevlisi, 1 milyon 900 bin kamu görevlisi emeklisi başta olmak üzere aileleriyle birlikte 20 milyon insan için toplu sözleşme masasına taşıdık. Tekliflerimizin hem cüzdana hem de vicdana yönelik olmasına özen gösterdik” dedi.
MUTLU ETMEZSE
İMZA YOK
Hız, taleplerinin kamuoyuyla da paylaşıldığını hatırlatarak “Israrlı ve kararlı tutum sonucunda, bir saatlik aradan sonra teklifini revize etmiş bir şekilde masaya geldi ve yeni teklifini sundu. Hükümet ve Kamu İşveren Heyeti, 2016 yılı birinci altı ayı için yüzde 5, ikinci altı ayı için yüzde 4 teklifiyle masaya gelirken, 2017 yılına ilişkin ilk teklifindeki rakamlarda değişikliğe gitmedi. Kamu Görevlileri Sendikaları Heyeti olarak; 2016 yılına ilişkin yeni teklifi revize edilmiş bu teklifi rakamlar yönüyle yetersiz, tutum yönüyle olumlu bir adım olarak gördüğümüzü, 2017 yılı teklifini ise müzakere edilemez bulduğumuzu ifade ettik. Hükümetin ve Kamu İşveren Heyeti’nin, hem 2016 yılı birinci altı ay için yüzde 5, ikinci altı ay için yüzde 4 teklifini hem de 2017 yılı birinci altı ay yüzde 3, ikinci altı ay için yüzde 3 teklifini yeniden gözden geçirerek yeni tekliflerle masaya gelmesini bekliyoruz. Oransal zam teklifleri dışında hem 2016 hem de 2017 yılı için mali ve sosyal haklar alanında yeni teklifler sunmasını istiyoruz. Kamu İşveren Heyeti’nin 11 hizmet kolunda gece gündüz çalışan kamu görevlilerinin beklentilerini karşılayacak teklifler paketiyle masaya gelmesini sağlama mücadelemize devam ediyoruz. Toplu Sözleşme sürecinin başlangıcında ifade ettiğimiz bütün kamu görevlilerini mutlu edecek teklife ulaşıncaya kadar masada olacağız ve kamu görevlilerini mutlu etmeyecek bir metnin altına asla imza atmayacağız” diye konuştu.
BÜYÜK TÜRKİYE İRADESİ
Tüm memurların mutlu edilmesini isteyen Hız,şöyle devam etti:
“Biz, mali ve sosyal haklar bakımından Büyük Türkiye, vicdani tekliflerimiz açısından da Yeni Türkiye iradesiyle örtüşen teklifler bekliyoruz. Biz, kasanın anahtarının değil emeğimizin hakkının peşindeyiz. Memur-Sen ve on bir hizmet kolundaki yetkili sendikalarımız, Türkiye’nin sahip olduğu ekonomik gücün ve değerler zemininin, hem mali ve sosyal haklarımızı hem de sosyal ve vicdani haklarımızı karşılayacak seviyede olduğunu biliyoruz. Sermaye kesimine, girişimcilerine teşvik paketleriyle destek olan siyasi irade toplu sözleşme masasını, emeğiyle ve alınteriyle geçinen kamu görevlilerine yönelik sosyal teşvik paketini hayata geçirme zemini olarak görmeli ve gereğini yapmalıdır.” (Kocatepe Haber Merkezi)