Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yeni Torba Yasa, ekonomiye yarayacak

Adalet ve Kalkınma Partisi
Yeni Torba Yasa, ekonomiye yarayacak

Adalet ve Kalkınma Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, Afyonkarahisar’daki 7 ilçenin Genişletilmiş İlçe Danışma Meclisi Toplantısı ile Şuhut ilçesindeki yatırımlara yönelik istişare toplantısına katıldı.
Sabah Emirdağ’la başlayan AK Parti toplantılarına, Merkez İlçe, Bayat, İhsaniye, Hocalar, Sandıklı, Şuhut ve Bolvadin’le devam edildi. Bütün danışma meclisi toplantılarına katılım gerçekleştiren Milletvekili Ali Özkaya, bu toplantıların yanı sıra Şuhut’a bağlı Mahmut Köyü’nü ve Sandıklı Yavaşlar Köyü’nü de ziyaret ederek vatandaşlarla buluştu.
Milletvekili Özkaya’nın ilçe danışma meclisi toplantılarındaki temel aldığı konuların başında ilçelerde yaşanan yerel sorunlar yer aldı. Son zamanlarda ülke gündeminde de yer alan yeni torba yasa ve doların hızla artışı konusunda da bazı bilgiler veren Özkaya yaptığı konuşmalarda şunları söyledi: “Hükümetimizin çıkarmış olduğu yeni torba yasayla birlikte ekonomik alanda birçok yenilik getirdik. Kanunla belediye mücavir alan sınırları dışında bulunan tarım arazilerinin kullanıcılarına doğrudan satışına imkan veren bir düzenleme yaptık. Bu arada, belediye mücavir alan sınırı dışındaki taşınmazı piyasa fiyatı ne ise o fiyattan satacağız. Bizden bu yeri alan vatandaş da bu araziyi sadece tarımsal amaçlı olarak kullanmaya devam edecek. Bunun yanısıra, asgari ücretle çalışanların ücretlerinin Eylül Ekim Kasım ve Aralık aylarında vergi diliminin değişmesinden dolayı asgari ücretin altına düşmesi sıkıntısını engellemek için Gelir Vergisi Kanununa geçici bir madde eklenmiştir. Buna göre çalışanların ücretlerinin asgari ücretin altına düşmemesi için ilave asgari geçim indirimi sağlanacaktır. Organize Sanayi Bölgelerinde (OSB) yer alan sanayi parsellerindeki tesislerde bir katılımcı ya da katılımcının kiracısı üretim yapabilecektir.”
PANİĞE GEREK YOK
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya ilçelerde düzenlenen genişletilmiş ilçe danışma meclisi toplantılarında Amerika ve dış güçler tarafından Dolar üzerinden çok kirli oyunlar oynandığını, bu konuda herkesin çok dikkatli olması gerektiğini belirtti. “Doların çıkışı sunidir. Amerikan’nın FETÖ’cülerle birlikte 17/25 Aralık’ta yapamadıkları darbenin ikinci perdesi oynanmaktadır”diyen Özkaya konuşmasının devamında şunları söyledi: “Panik havası oluşturulmamalı. Dolardaki yükselişin geçici olduğuna inanıyorum ve aşağı yönlü bir trende gireceğini tahmin ediyorum.”
Zarrab yargılamasına da değinen Milletvekili Ali Özkaya, “Amerika’da oynanan tiyatro, Türkiye’nin bağımsız kararlar alan milli duruşunun hazımsızlığından ibarettir. Türkiye bir çok ülkenin yaptığı gibi İran ile ticari ilişkiler içerisinde olmuş ve BM kararları doğrultusunda ambargoyu delmemiştir. 17/25 Aralık’ta aradığını bulamayan FETÖ, kirli ilişkiler içerisinde olduğu kurmaca Amerikan Mahkemesi ile Türkiye’ye diz çöktürmek istemektedir” şeklinde konuştu.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti