Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

Yeni umutlar – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 5 Ocak 2011 Çarşamba 02:00:00
  Bir zaman diliminin sona erip, yeni bir zaman diliminin başlaması nedeniyle her yılbaşında yepyeni umutlarla doluyor insan. Her ne kadar Türk toplumunun örf ve geleneğinde olmasa da artık yeni yıl yeni umutlar olarak karşılanmaya başlandı.
Afyonkarahisar açısından 2011 yılı da yeni umutlarla başlıyor. 2009 yılında yapılan yerel seçimlerin ardından 2010 yılı “icraatlara geçiş” yılı olarak yaşandı. 2011 yılı ise Haziran ayında yapılması planlanan genel seçimler nedeniyle yeni umutlara gebe. Siyasi yaşamın adeta yeniden teşekkül edeceği bu seçimlerin ilin kaderi açısından taşıdığı önem aşikar. Çünkü Afyonkarahisar’ın siyasetten beklentisi büyük. Gerçi 7 olan milletvekili sayımız bu sene 6’ya düşecek ama olsun. Kalibresi yüksek 6 kişi, 60 kişinin yapacağı hizmete vesile olabilir yeri geldiğinde.
Dün görevine başlayan yeni Valimiz İrfan Balkanlıoğlu da yeni umutlarla ilgili katsayımızı yükseltiyor. Hizmet kariyeri başarılarla dolu olması nedeniyle ilimiz vali-liğine atanan Balkanlıoğlu ile çözüm bekleyen bir çok sorunun gelecek seneye bakiye olarak devretmeyeceğine inanıyoruz.
Ekonomik açıdan tam bir “kara yıl” olarak geçirdiğimiz 2009’un ardından 2010 yılında bu kara tablonun ağarmaya başladığına tanık olduk. Küresel krizin etkisiyle pek çok işletme ve işadamı büyük sıkıntılar yaşarken, ayakta kalanların çektiğini de bir Allah biliyor, bir de onlar. İşsiz kalan çalışanların yaşadıkları da işin cabası.
2010 yılındaki kültürel anlamda rutin etkinliklerin dışına çıkan bir kaç etkinliği saymak gerekir. Ama bunlar yeterli midir, yorum serbest…
Sportif anlamda kazançlı bir yıl geçirdiğimizi söyleyebiliriz. Afyonkarahisarspor’dan bahsediyoruz. Nerede kapanmanın eşiğindeki kulüp, nerede bugünkü durum? Bu yıl temeli atılması beklenen Spor kompleksi projesi ilimiz sporuna yeniden can suyu olacak.
Asayiş olayları itibariyle emniyet ve jandarma birimlerimizi takdir etmeden olmaz. Kolluk kuvvetlerimiz görevlerinin gereğini yerine getiriyorlar. Umuyoruz bu yıl da hemşehrile-rimizin en çok başını ağrıtan hırsızlık olaylarıyla ilgili olarak aşama kat edeceğiz. Her ne kadar basın sütunlarına yansıtmasa da hemen hemen her gün bir kaç tanesi yaşanan intihar girişimleriyle ilgili olarak yetkilileri-mizin çalışma içinde olduğunu biliyoruz.
Sağlık, turizm ve eğitim alanlarında iyi şeyler yapılmaya çalışılıyor. Yeni hastane başta olmak üzere Hükümet’in sağlıktaki iyileştirme çabaları Afyon’a da yansıyor. Turizmde bu yıl da yeni temeller ve açılışlar bekleniyor. Eğitim alanında yatırımlar hız kesmiyor ama öğretmen açığımız bir türlü kapanmak bilmiyor.
2011 için taze umutlarımız var.
Bu taze umutlarımızı ülkemizin geleceği için de taşımak niyetindeyiz ama olmuyor bir türlü.
Tapusu kanla alınan bu vatanın bir bölümünde ayrı bayrak, ayrı dil, ayrı güvenlik ve benzerlerini isteyenler adeta gemi azıya almışken, insanımız adeta “Yok mudur bahtı kara maderini kurtaracak?” diye bekledi. Bu bekleyiş sonucunda MGK bildirisi ile “azim ve kararlılık” açıklamaları yapılınca bir kesim sevindi. Ama daha büyük bir kesim “30 yıldır azim ve kararlılık diye diye geldiğimiz nokta ortada” demekten alamadı kendisini. Bahse konu azim ve kararlılığın devletin tüm kesimlerine hakim olması tek dileğimiz.
“Bu memleketin siyasetinde en olmayacak işlere en olmayacak kişilerin imzası attırılır” fikrine katılmadan edemiyor insan. Bölücünün affı için en milliyetçilere imza attırılır mesela. Orta kesimin temsilcisi olduğunu savunanlara o kesimi bitiren kararlar aldırılır. Bunların örnekleri yakın tarihte mevcuttur. Şimdi de en dindar olanların patrikhane, kilise kapısında olduklarını görüyoruz.
Siz söyleyin olacak iş mi bunlar?
Yüce Allah’tan 2011’de milletimiz ve memleketimiz için hayırlar, güzellikler ve bereketler diliyoruz…

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER