Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

YENİDEN YEŞERTECEĞİZ

Türkiye, tarihinin en büyük yangınlarıyla bir haftayı geride bıraktı. Akdeniz ve Ege Bölgeleri başta olmak üzere yurdun çeşitli yerlerinde çıkan yangınlarla milletçe mücadele devam ediyor. Bir yandan devam eden yangınlar kontrol altına alınmaya çalışılırken bir yandan da farklı onkatlarda çıkan yeni yangınlara müdahale ediliyor. Aşırı sıcak hava ve rüzgar yangınlara karşı verilen mücadeleyi güçleştiriyor. Yangınların etkelidği yerleşim yerleri tahliye ediliyor, yanan ormanlar, hayvanlar, evler yürekleri dağlıyor.
Türkiye’de 6 günde 31 ilde 129 yangın kontrol altına alındı. Bakan Pakdemirli açıkladı bu rakamları, dile kolay.
Ülkenin bir başka bölgesi sellerle mücadele ediyor. Orada da can kayıpları, maddi zararlar var.
***
Dünya da bir çok afetle boğuşuyor. Kanada’da farklı illerde 228 aktif yangın tespit edilmiş, bunun 172’si kontrol altına alınabilmiş. Sibirya’da bir aydır orman yangınları devam ediyor. Yakutistan’daki 163 yangından 138’i halen sürüyor. İtalya ve Yunanistan alev alev.. İtalya’da 229 yangın çıkarken Yunanistan’da 2 günde 116 yangın etkili olmuş.
***
Ülkemizdeki yangınlarla ilgili olarak sabotaj ihtimali çok yüksek görülüyor. Biz ise bu yangınların kesinkes sabotaj olduğuna inanıyoruz.
Bize göre hain eller bir kez daha Türkiye’yi ateşe verdiler…
Akdeniz Bölgesi neredeyse tamamen ateşe verildi. Doğal yangınları, aşırı sıcaklıkların etkisiyle çıkanları ayrı tutuyoruz. Ancak bu yangınların bir terör yöntemi olarak uygulandığına, ekonomik ve ideolojik saldırılar olduğuna, “Türkiye’yi ateşe verme” amacı taşıdığına dair ciddi bulgular var. Elbette bunlar önümüzdeki günlerde daha da netleştirilecek.
***
Türkiye, doğal âfetlere müdahalede dünyanın en başarılı birkaç ülkesinden biri olduğu rakamlarla ortaya konuluyor. Büyük ülkeler ABD’nin, Almanya’nın sel ve diğer felaketlerle ilgili yaşadıklarını ekranlardan izliyoruz hep birlikte.
Ama fitne ocakları yine durmak bilmiyor. Yangınların neden çıktığı ya da çıkarıldığı, sabotaj ihtimalleri ve bulguları, nasıl söndürüleceği ve neler yapılması gerektiği konusunda “katkı” yapacakken, bir şeyler önerecekken, yardıma koşacakken, fitneden medet umanlar hiç de az değil.
***
Bu bir milli afettir. Milli afete karşı milli mücadele verilmektedir. Yapılması gereken fitne ocaklarını körüklemek değildir. Millî âfet döneminde kişisel çıkarlar öne çıkarılamaz
Yaralarımızı saracağız. Bu ülkenin aziz milletinin feraseti ile bütün bunların üstesinden geleceğiz. Nasıl ki deprem, sel ve diğer tüm afet yaşayan bölgelerimiz devletimizin gücü, milletimizin birlikteliği ile ayağa kaldırıldıysa ormanlarımızı da yeniden yeşerteceğiz. Hatırlayın geçen sene, ondan önceki sene İzmir’e, Elazığ’a, Van’a ağlamış mıydık milletçe? Acılar yüreğimizde ama o yörelerimiz yeniden ayağa kalktı devlet-millet işbirliğiyle. Acımız yüreğimizde, hainler hafızamızda ama, yine ayağa kalkacağız, fidanlarımızı yeşerteceğiz inşaAllah…

 

AFSÜ’DEN “MİLYON MİLYON” MÜJDELER

 

AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ)ye karşı yöneltilen eleştirilerle ilgili olarak oldukça dertli. Rektör Okumuş ile Gazeteciler Cemiyeti7ne yaptığı ziyaret sırasında sohbet etme imkanı bulduk.
“Elbette ki eksikliklerimiz olabilir, hatalarımız olabilir. Sizlerden gelen önerileri, şikayetleri değerlendiriyor, gereğini yapıyoruz” diyor. “Ama öylesine saçma şeyler gündeme geliyor ki…” diye de eklemeden edemiyor.
***
AFSÜ’yle ilgili olarak “Pastaneci Rektör’ün açtığı pastane de kapandı” türünde yapılan tezviratlara oldukça üzüldüğü belli Rektör Okumuş’un.
Bu iddialarla ilgili olarak diyor ki, “Kapanan bir yer yok. Resmi tatiller haricinde biz sosyal tesislerimizi kapatmadık. Aksine sosyal tesislerimiz gayet güzel çalışıyor ve hatta borçlarını ödedi bitirdi. Personelimiz sosyal tesislerimizin hizmetlerinden mutlu. Artık üzerinde yeşil sağlıkçı kıyafetleri ile ayaklarında terliklerle lokanta önlerinde, kafelerde gezen AFSÜ mensuplarını göremezsiniz. Çünkü bizim sosyal tesislerimiz personelimizin ihtiyacını karşılar hale geldi.”
AFSÜ’de kadro bekleyen “doktor” sıfatlı kimse olmadığını, en çok ve çabuk kadro çıkartan üniversitelerden birisi olduklarını belirten AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş kendisini yeni yatırımlara odaklamış görülüyor.
***
AFSÜ Kampüsü içerisinde kurulacak olan “tıbbi mantar üretim tesisi” ile AFSÜ tıbbi mantar üretimine başlayacak. 3.1 milyon TL’ye mal olacak olan AFSÜ Tıbbi Mantar ve yemeklik mantar üretim tesisi Türkiye’nin bu alandaki en büyük ve en modern tesisi olacak. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan gerekli onaylar alındı. Şimdi sıra yatırımda.
“Tıbbi mantar da neymiş” demeyin!… Şu anda bu mantarın sağlık kuruluşları tarafından 100 gramı 300-400 TL’ye alınıyor. AFSÜ üretime başlayınca Pazar hazır yani.
AFSÜ’nün bir başka önemli yatırımı ise etil alkol üretim tesisi olacak. Organize Sanayi Bölgesi’ndeki tesis “Türkiye’nin ilk patatesten etil alkol üreten tesisi” olacak.
AFSÜ’nün bu yatırımı ise 30 milyon TL’lik bir yatırım özelliği taşıyor.
Yani birileri “pastane” meselesine kafayı takmışken, AFSÜ Afyonkarahisar’a “milyon milyon” kazandırmaya devam ediyor. Yolları açık olsun…

 

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti