Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yenikapı ruhu devam etmeli – Kocatepe Gazetesi

Yenikapı ruhu devam etmeli – Kocatepe Gazetesi
Yenikapı ruhu devam etmeli

Afyonkarahisar Valiliği’nce, Afyonkarahisar Belediyesi ev sahipliğinde Kurban Bayramı’nın ikinci günü sabah saat 10.00’da Gedik Ahmet Paşa Medresesi’nde (Taş Medrese) genel bayramlaşma töreni düzenlendi. Bayramlaşma programının açılışını Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban yaptı.  Afyonkarahisarlılar’ın Kurban Bayramı’nı kutlayan Burhanettin Çoban; bayramın ülkeye, millete, İslam Âlemine, tüm insanlığa barış, kardeşlik, sağlık ve huzur getirmesini diledi.
HEM YURT İÇİNDEKİ HEM YURT DIŞINDAKİ TERÖR ÖRGÜTLERİYLE MÜCADELE EDİLİYOR
Türkiye’nin önemli olaylara şahit olduğunu söyleyen Çoban; “Asker üniforması giymiş hain bir gurup darbe teşebbüsü içerisinde oldu. Kahraman Silahlı Kuvvetlerimiz, Emniyet güçlerimiz ve halkımız bu darbenin karşısında kendisini gösterdi ve darbeye engel oldu. Akabinde yine belkide ilk defa ordumuz komşu ülkelerindeki tehdit unsurlarını bertaraf etmeye başladı. Hem yurt dışındaki terör örgütleriyle hem de yurt içindeki örgütlerle gerçekten çok güzel bir mücadele ediliyor. Bu mücadelenin asli unsurları olan silahlı kuvvetler mensuplarımızı, emniyet güçlerimizi buradan tebrik ediyorum. Ülkemiz kendini tehdit eden bu terör örgütlerinden arındırılacaktır. Buna yürekten inanıyorum. Bu konuda devletimiz ve hükümetimizin kararlılığına, muhalefet partilerimizden gelen desteği de çok anlamlı buluyoruz. 15 Temmuz sonrası oluşan Yenikapı ruhunun önümüzdeki günlerde de devam etmesini temenni ediyorum. Ülkemizin kurtuluşunu biz bu anlayışta görüyoruz. Bu vesileyle Tüm İslam Âleminin, ülkemizin ve Afyonkarahisarlı hemşehrilerimin mübarek Kurban Bayramı’nı tebrik ediyor, hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.


BAYRAM HAYIRLAR GETİRSİN
Bayramlaşma programının ikinci konuşmasını Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım yaptı. 15 Temmuz tarihinde gerçekleşen darbe kalkışması ve sonrasında ki gelişmeleri değerlendirdi. Vali Yıldırım; “Bu darbe girişimi başta Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, bakanlarımız, değerli siyasilerimiz ve en önemlisi de milletimizin sayesinde akamete uğratıldı, başarıya ulaşamadı. Bu konuda tüm vatandaşlarımıza, devletimizin yanında olan askerimize, polisimize müteşekkiriz. Bu vesileyle Kurban Bayramının İslam Âlemine, ülkemize ve Afyonkarahisarımıza hayırlar getirmesini temenni ediyorum” diye konuştu.


“79 MİLYONU KUCAKLAYACAĞIZ”
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu genel bayramlaşma programında yaptığı konuşmada, mübarek Kurban Bayramının birlik ve beraberliğin pekişmesine vesile olmasını diledi. Eroğlu;  “Milletin özünde olan birlik beraberlik ruhunu daima yaşatmamız gerekiyor.  15 Temmuz’daki en hain en alçak FETÖ terör örgütünün darbe teşebbüsü milletimizin kahramanlığı, Cumhurbaşkanımızın dirayeti ve bütün siyasi partilerin birlikte hareket etmesi kararlığı neticesinde püskürtüldü. Maazallah Cumhurbaşkanımız ölseydi Türkiye’nin hali Suriye’den daha da kötü durumda olurdu. Ama Cenab-ı Allah’ın yardımıyla bu tamamen püskürtüldü. Allah’a ne kadar şükretsek azdır. Çünkü görüyorsunuz etrafımız ateş çemberi Türkiye bu ateş çemberi içinde huzur adası şeklinde kendisini gösteriyor. Hükümetimiz kararlı bütün partilerimize hem MHP’ye hem CHP’ye teşekkür ediyorum. Tabii AK Parti’ye de teşekkür ediyorum. Son zamanlarda terörle mücadele konusunda ortak işbirliği sergilemeye başladı. Yeni kapı ruhu canlandı. İnşallah bu devam edecek. Biz bunu devam ettireceğiz. Herkesi kucaklayacağız. 79 milyon vatandaşımızı kucaklayacağız. 15 Temmuz darbe girişimiyle alakalı olarak kahraman milletimizin yanında esas itibariyle peygamber ocağı olarak da bildiğimiz kahraman askerlerimizin emniyet teşkilatımızın ve diğer vatandaşlarımızın gayreti her türlü takdirin üzerindedir” şeklinde konuştu.


BİR DİZİ ZİYARETTE BULUNULDU
Program sonunda Belediye Başkanı Burhanettin Çoban tarafından Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na ve protokol mensuplarına Afyonkarahisar Belediyesi’nce bastırılan “Koca Behçet Milli Mücadele Günlüğü” isimli kitabı takdim etti. Genel bayramlaşma sonrası Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve beraberindekiler sırasıyla; Huzurevi sakinlerini, Polisevinde İl Emniyet Müdürlüğü mensuplarını, Devlet Hastanesi’nde yatarak tedavi gören hastaları ve son olar İl Jandarma Komutanlığı’nda vatani görevini yapan askerleri ziyaret ederk bayramlarını kutladılar. Vali Aziz Yıldırım ve Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın ev sahipliğinde Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Milletvekilleri, Garnizon Komutanı Şahin Kılıçarslan il protokolü, daire müdürleri, siyasi partilerin temsilcileri, iş adamları, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katıldılar. >> Burcu AYDIN’ın Haberi