Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Murat Arısoy
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

YEREL BASININ TALEPLERİ

Afyonkarahisar’da 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlamaları erken başladı. Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ile AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, birlikte düzenledikleri toplantı ile basın mensuplarını ağırladılar. Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak da gazetecilerle AKÜ Sosyal Tesisleri’nde bir araya geldi. Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz da önümüzdeki hafta içinde gazetecilerle bir araya gelerek şimdiye kadar yapılan hizmetleri değerlendirecek.
Bu toplantılarda basın mensuplarının taleplerinin de konuşulması gerektiğini söyleyemeye çalışıyoruz, ancak dün de belirttiğim gibi bu noktada görev gazetecilere düşüyor.
Bu yazıda başlıklar hâlinde basının taleplerini ele almaya çalışacağım:
-Yazılı basın zor durumda. Basın İlan Kurumu’nun dağıttığı ilanlarda yazılı basını koruyacak ve güçlendirecek bir düzenleme yapılmalı.
-Yerel basındaki gazetelere kâğıt, personel ya da genel giderler hakkında teşvik uygulamasına gidilmeli ve yük hafifletilmeli.
-Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün özellikle yerel basına gelir getirici projeler geliştirmesinin önü açılmalı.
-Kalkınma Ajansları, KOSGEB ya da benzeri kurum ve kuruluşların yerel basının makine-teçhizatının yenilenmesi için uzun vadeli kredi ya da hibe vermesi sağlanmalı.
-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Artı 2 İstihdam” projesine destek anlamında kurum ve kuruluşlarda basın birimi oluşturulmalı.
-İnternet üzerinden yayın yapan siteler hakkında düzenlemeler yapılmalı.
-Yerel basın kuruluşlarının teknolojik gelişmeleri takip etmesi ve bu doğrultuda ayakta durması için Teknoparklar, Teknoloji Transfer Merkezleri de dahil olmak üzere her imkandan yararlanılmalı.
-Afyonkarahisar özelinde, yazılı ve görüntülü basın kuruluşlarının bir arada toplanabileceği, adına “Gazeteciler Sitesi” denilebilecek büyük bir çarşı inşa edilmeli.
-Özellikle Bakanlıklar’ın büyük ihalelerini alan şirketlerin reklamlarını ulusal gazeteler ile birlikte yerel basın kuruluşlarına da vermesi için yönlendirme yapılmalı.

HİSAR GAZETESİ’NE TEBRİK

Afyonkarahisar’da çıkan yerel gazeteler arasında olan Hisar Gazetesi, 2018’in ilk haftasında en çok konuşulan yayın organı oldu. Hisar, 3 gün üst üste “Yılın Enleri” sayfası hazırlayarak okuyucularla paylaştı. 30’a yakın kişinin “En”ler arasında yer aldığı gazete sayfaları, sosyal medyada ve akıllı telefonların hemen hemen bütün uygulamalarında paylaşıldı. Beğenen de beğenmeyen de, “Ben yokum” diyen de, teşekkür eden de Hisar Gazetesi’nden bahsetti. Yerel basında böyle hareketliliklere ihtiyaç var. Hisar Gazetesi yönetimini ve kadrosunu tebrik ediyorum.

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER