Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yerli, milli, bilinçli tüketime destek pazarı açıldı

VİDEOYU PAYLAŞ

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Ekonomi Başkanlığı’nca 81 ilde eş zamanlı düzenlenen El Emeği ve Yöresel Ürün Pazarı Taş Medrese de açıldı. AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk açılışta, yerli, milli, bilinçli tüketime desteğin artması gerektiğini söyledi

Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası dolayısıyla AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Ekonomi Başkanlığı’nca 81 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen, kadın girişimcilerin ve evlerinde üretim yapan kadınların El Emeği ve Yöresel Ürünlerini sergiledikleri pazar dün sabah Gedik Ahmet Paşa Medresesi’nde (Taş Medrese) açıldı.
AÇILIŞI ZEYBEK YAPTI
El emeği ve yöresel ürünlerini sergilendiği pazarın açılış kurdelesini Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Karakuş, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk, pazarda satış yapan kadınlar birlikte kesti. Dün açılan pazarda bugün akşama kadar satış yapılabilecek. AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk el emeği ve yöresel ürünlerini sergiledikleri pazar hakkında Kocatepe Gazetesi muhabirine bilgi verdi. Yerli Malı Tutumluluk ve Yatırım Haftası kapsamında AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Ekonomi Başkanlığı’nca 81 ilde eş zamanlı bir program düzenlendiğini belirten Ertürk, “Bu program evde üretim yaparak hem aile bütçesine hem de ülke ekonomisine katkı da bulunan hanımlarımıza destek vermek amacını taşımaktadır. Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Zeybek’in açılımızı yapmasıyla programımız başlamış oldu. Dün başlayıp bugün akşam saat 17:00’de tamamlanacak olan programımızda el emeği üretim yapan kadınlarımızın el emeği Taş Medrese gibi güzel bir mekânda karşılık bulacak diye düşünüyoruz.” dedi.
“YERLİ MİLLİ TÜKETİM KADAR TASARRUFTA ÖNEMLİ”
Etkinliğin başlıca amacını evde üretim yapan hanımlara bir nebze de olsa destek vermek olarak açıklayan Ertürk şöyle konuştu:
“AK Parti hükümetlerince, KOSGEB, TKDK tarafından kadınlarımıza karşılıksız hibe 2 yıl ödemesiz kredi destekleri gibi pek çok destek veriliyor. Aile Sosyal Politikalar Bakanlığımızın bu konuda çok çalışmaları var. Her şekilde evde üretim yapan kadınlarımıza destek oluyoruz. Bu desteğin bir nebze ötesine biz Yerli Malı Haftası diyoruz. Eskiden hatırlanacağı üzere çocukluğumuzda yerli malı denildiğinde kendimizin bahçemizde ürettiğimiz ürünlerimizi okullarımıza getirirdik. Biz artık hamd olsun Türk Milleti olarak kendi yerli SİHA’larımızı, İHA’larımızı, tanklarımızı, uçaklarımızı ve gemilerimizi üretir olduk. Hamd olsun bu noktaya gelmemizde AK Parti iktidarının emeği büyüktür. İnşallah daha da bu konuda ilerleyelim. Bunun için herkese milli üret, yerli tüket, ekonomiye destek ol, tasarruf et ekonomiye can kat. Yerli, milli, israfsız bilinçli tüketim diyoruz. Bu noktada tasarrufta çok önemlidir.”
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

DİĞER VİDEOLAR