Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yerli ve milli marka PTT güvenilirliğini korurken hizmetlerini çağa göre güncelliyor: Afyon ihracaatının PTT Track’a ihtiyacı var

Yerli ve milli marka PTT güvenilirliğini korurken hizmetlerini çağa göre güncelliyor: Afyon ihracaatının  PTT Track’a ihtiyacı var

PTT Baş Müdürü Mehmet Örsdemir, PTT Track’ın çok güncel olduğunu belirterek, ihracat işinde bu sistemden yararlanılması için çalıştıklarını, gerekli tanıtımları yapacaklarını söyledi

 

PTT Baş Müdürü Mehmet Örsdemir, Yapı ve Teknoloji Müdürü Uğur Çelikbaş, Pazarlama ve Satış Müdürü Ömer Tekik ile birlikte gazeteniz Kocatepe’yi ziyaret etti. Örsdemir ziyareti sırasında kendisine sorulan soruları cevaplandırırken PTT hizmetleri hakkında da güncel bilgiler verdi.
“ŞUBE VE ACENTE SAYISI ARTIYOR”
Bolvadin ilçesindeki PTT binasını değiştirip daha büyük ve güzel bir yere geçmeyi planladıklarını belirten Örsdemir, “Bolvadin’de de yeni bina kiralama ile hazırlanacak. PTT’nin geçmişten bu yana oldukça kendine ait mülkü var ama genellikle son 5 yıldır şube binalarımız kiralıktır. Afyon için çok güzel çalışmaları peyder pey planlıyoruz. Yeni işlem yaptığımız şubelerimizi ve acentelerimizi artırdık. Merkez sayımızı artırdık. Sahipata’yı merkez yaptık. Allah izin verirse oraya daha farklı şeyler yapacağız. Dışarıda ki şubelerimizi oralara bağlantı yaparak şehir içerisinde kalan tarihi şube binamızda yoğunluğu artırmayalım düşüncesiyle girişimlerimiz var. Daha nezih ortamlarda hizmet sunumu için iyileştirme çalışmaları sürekli devam ediyor.” dedi.
“MERKEZDE NE VARSA ŞUBELERDE DE VAR”
PTT’nin tercih edilen bir kurum olduğuna dikkat çeken Örsdemir, “Biz tercih edilen bir kurumuz. Gündemde olan çalışmalarımız yine var. PTT olarak kargo anlamında gerçekten potansiyelimiz yüksektir. Bu durumu her ortamda dile getiriyoruz. Ne hikmetse insanlarımız bazı alışkanlıklarından vazgeçemiyor. Mesela Kurtuluş Caddesinde bir şube açtık. Ama alışkanlık anlamında pek çok insanımız merkezde ki binamızı tercih ediyor. Oysa şubenin önünden geçip gitmek yerine işlemler o şubede de yapılır. Biz genel olarak Afyonumuza yerinde hizmet vermeye çalışıyoruz. Merkez ana binada olan hizmetlerimizin tümü şubelerimizde de verilmektedir. Bu anlamda vatandaşın kendini neden yorduğunu anlayabilmiş değilim. Birim müdürlerimizle yaptığımız istişarelerde Kurtuluş Caddesine açtığımız şubeden beklentimiz çok yüksekti. Ama değişen bir şey olmadı.” diye konuştu.
“56 ACENTE VAR”
Şehir içerisinde PTT acentesi olmadığını nüfusu 2 binin altında olan bölgelere acente açıldığını aktaran Örsdemir, “Bize bağlı acentelerde her gün, gün sonunda, iki güne bir mutlaka hesap yapılır. İşlem menüsünün dışında başkaca bir işlem yapılamaz. Şubelerimizin hukuki statüsü farklı ama kendi memurlarımız şubelerimiz de görev yapar. Onlar bizim kendi denetimimiz ve gözetimimizdedir. Genel anlamda 56 tane acentemiz var. Toplamda sayımız yüzdür. 20’si merkezde diğerleri de şubelerimizdir.” şeklinde konuştu.
“GÜZEL ÇALIŞMALAR ORTAYA ÇIKACAK”
PTT’nin tüm birimleriyle sorun üretmek değil sorun çözmek amacıyla vatandaşa hizmet verdiğini belirten Örsdemir şu ifadeleri kullandı:
“Bizim de mutlaka hatalarımız olabilir. Ama bu bize iletilirse gerekli çözüm yoluna gidilir. Bu konuda her zaman gereken üzerimize düşen hassasiyeti gösteriyoruz. İnşallah peyder pey güzel çalışmalar ortaya çıkaracağız. Hemen açıklamak istemiyorum. Ağır ağır yapalım diye düşünüyoruz.”
“TÜRKİYE VE AFYON’UN PTT TRACK’A İHTİYACI VAR”
Mehmet Örsdemir, PTT kartla ilgili esnafa özel hazırlanan kartın tanıtımlarının yapıldığını bu noktada genel müdürlükten bir heyet geldikten sonra kamuoyuna gerekli paylaşımın yapılacağını kaydetti. Örsdemir, “PTT Track şu anda çok güncel bir olay. Gönderi takip sistemi ihracaat işiyle alakalı Türkiye’nin en fazla ihtiyacı olan hizmetlerden birinin bu olduğunu düşünüyorum. İhracaat işinde örneğin mermercilerin bu sistemden ne kadar faydalanabilirler henüz bunu bilmiyorum. 15 bin TL’lik limitlerimiz var. Mermerden işlenen malzemeler mesela mozaik tarzında tablolar var. Kısaca ihracaat işinde PTT olarak yardımcı olmaya çalışacağız. PTT sitesinde inşallah bunun tanıtımını yapacağız. Yakın zaman için bunun planlamasını yapıyoruz. Afyon’un ihracaat rakamlarına katkısı olacağını inanıyoruz. Bir nebze çorbada bizimde tuzumuz olur. Genel anlamda dünya da gelişen bir sektördür. Afyon’a bunu yönlendirmeye çalışıyoruz. Şu anda e ticaret müşteri sayımız 45’e ulaştı. Allah izin verirse PTT Track ile uluslar arası arenaya da çıkabilirsek içeride ki ürünün dışarıya pazarlanmasında Afyonumuza destek olacağız.” ifadelerini kullandı.
“E-PTT ETKİN KULLANILMALI”
E-PTT AVM’de genelde KOBİ tarzı şirketlerin yer alıp kırtasiye, elektronik sektörlerinde olanların bulunduğunu belirten Örsdemir şöyle konuştu:
“Mesela bir örnek verirsek bir bıçakçımız var. Yaptığı bıçakları bu şekilde tüm Türkiye’ye satıyor. Biz aslında 6 bin TL’ye bir yer tutmak yerine bol ziyaret edilen bir internet sitesinde 7/24 açık bir mağaza faaliyetini tercih etmeliyiz. Bunun pazar payı daha yüksek oluyor. Özellikle PTT AVM’de siparişler verildiğinde bize ve tedarikçiye düşüyor. Tedarikçinin hazırladıklarını dağıtıcılarımız alıp merkeze veriyor. Gideceği yere ulaştığında para hesaba geçiyor. Herşey garantili, güvenilir ve kontrollüdür. Güvenilirlilik açısından bizim PTT yerli ve millidir. Arkasında devlet var. Herkes gönül rahatlığıyla PTT’ye güvenebilir.”
“AFYON LOJİSTİKTE 1 NUMARA”
PTT’nin kadro açısından da iyi durumda olduğunu belirten Örsdemir şunları söyledi:
“Allah’a çok şükür kadromuz ve her şeyimiz sağlamdır. PTT Afyon olarak rahatız. Afyon PTT olarak bize C sınıfından B sınıfına geçmemizde sağ olsunlar Orman ve Su İşleri eski Bakanımız Veysel Eroğlu ve diğer Milletvekillerimiz Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven destek oldular. Kocatepe Gazetesi muhabiri Burcu Aydın’la yaptığımız röportajda da söylemiştim, Afyon Türkiye’de lojistik de İstanbul’dan sonra bir numaradır. Lojistikte İstanbul’a hiç kimsenin diyecek bir şeyi yoktur. Ama Afyon olarak biz Anadolu’ya çıkışı biz sağlıyoruz. Bu anlamda da Anadolu’nun kilidiyiz. Sağ olsun müşterilerimizde bunun farkındalar. İnşallah yakın zamanda bununla ilgili de güzel dönüşler alacağız. Biz PTT olarak dünya bankasıyız. İlk 500’e girerek ödül aldık. Ben gerek PTT olarak gerekse ülke olarak daha üst noktalara çıkacağımıza inanıyorum. Medyanın bu hususta ki desteğine çok teşekkür ediyorum.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi