Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Yerli ve milliyiz”

“Yerli ve milliyiz”

Demiryol-İş Sendikası Afyon Şube Başkanlığının 11’inci olağan seçimli genel kurul toplantısı dün Garden Kale Otel’de gerçekleştirildi. Genel kurul divanı Hüseyin Kaya’nın Başkanlığında; Hüseyin Eryüz, Nurettin Öndeş, Âdem Gül ve Atilla Kılınç’tan oluştu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla genel kurul toplantısı devam etti. Kongreye tek aday olarak katılan mevcut Başkan Muharrem Uslu 1990 yılında başladığı Demiryol-İş Sendikası Şube Başkanlığı görevine yeniden seçildi.
“HIZLI TREN AFYON İÇİN ÖNEMLİ”
Toplantının açılış konuşmasını Demiryol-İş Sendikası Şube Başkanı Muharrem Uslu yaptı. Genel kurul toplantısına siyasilerden sivil toplum kuruluşu temsilcilerine kadar herkesi davet ettiğini dile getiren Uslu, “Çok arzu ettiğim böyle bir genel kurulu Afyon’da yaşatmak istedim. Tüm ilgili sivil toplum örgütlerini olsun, siyasi partiler olsun herkesi davet ettim. Sivil toplumun öncelikle yapması gerekeni bu türlü meclisleri çok iyi oluşturmasıdır. Bu meclislerden büyük faydalar çıkacağını ifade ediyorum. Bu meclisle ilgili çok sevindim gurur duydum. Katılımcılara teşekkür ediyorum. Demiryol-İş Sendikası Şube Başkanı olarak önce sevinçlerimi söylemek isterim. DDY iş kolları içerisinde mağdur olmuş son 15 yılda mağduriyet giderilmeye çalışılmıştır. İnanıyorum ki bütçemizden en büyük kaynak DDY’na ayrıldı. Hızlı treni düşündüğümüzde bu projeler Ankara-İzmir-İstanbul’u kapsıyor. Bu projeler hayata geçtiğinde ümit ediyorum ki Afyon DDY açısından çok daha önemli bir merkez olacak. Afyon’u yönetenlere hızlı tren projesi hayata geçmeden şehirde DDY’nın çok fazla öne çıkması arzumu ifade ediyorum. Çünkü zannedersem hızlı trende en büyük makaslardan birisi de Afyon olacak.” dedi.
“KESİNLİKLE YERLİ VE MİLLİYİZ”
Demiryol-İş Sendikası olarak işten ve üretimden yana olduklarını sürekli ifade ettiklerini belirten Muharrem Uslu, “Eğer Revizörlük Atölyesi, Afyon’daki Vagon Bakım Onarım, Makine Bakım birinci geliyorsa arkadaşlarımızın çalışkanlıkları yanında sendika olarak iş olmazsa bu iş olmaz diyerek sürekli telkinde bulunmamızdan kaynaklanıyor. Dolayısıyla bu da sendika olarak asli görevimizin olduğunu düşünüyoruz. Türk-İş kesinlikle yerli ve millidir. Demiryol-İş Sendikası yerli ve millidir. Demiryol-İş Sendikası Afyon Şubesi kesinlikle yerli ve millidir. Bu anlayışı biz işyerimizde ve kendi aramızda hep bu duyguları yaşıyoruz. Devleti ile problemli olan insanlarla bizim hiçbir şekilde işimiz yok.” diye konuştu.
“ATATÜRK’TEN SONRA
2002’DE DEMİRYOLU ÖNEMSENDİ”
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, 10 yıllık Başkanlık görev süresinde Demiryol-İş’in tüm kongrelerine katıldığını bu toplantıların seviyeli ve memlekete faydalı olduğunu söyledi. Demiryol-İş Sendikası Şube Başkanı ve Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu’yu kutlayan Çoban, “On yıllık görev süremizde tüm sivil toplum kuruluşlarıyla çok güzel işlerimiz oldu. Ama demiryolu noktasında ülkemizde son 15 yılda ki atılım takdire şayandır. Bir genel kurulda cennet mekân Abdülhamit Han’ın çok büyük önem verdiğini söylemiştim. Sonrasında da Cumhuriyetle birlikte Mustafa Kemal Atatürk büyük önem vermiştir. Atatürk’ün vefatıyla demiryollarımızda gerçekten önemli bir duraklamanın olduğunu görüyoruz. 2002 yılından sonra da gerçekten büyük atılımlar gerçekleştirildi. Demiryolları çok önemlidir. Ben Özal’ı çok severim Allah gani gani rahmet eylesin. Ülkemize çok büyük ufuklar açtı. Ama onun bile bilindiği üzere demiryollarına bakışı tersti. Demiryolları başlangıcından bugüne kadar ölenlere rahmet yaşayanlara sağlık diliyorum.” dedi. Uslu, Çoban’a “milli tren” maketini hediye etti.
“YERLİ VE MİLLİ İKTİDARLA
SİSTEM TARTIŞILMAYACAK”
MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, Demiryol-İş Sendikası kongresinin hayırlı olmasını diledi. Ülke yöneticilerinin merhametin aslı olan adaleti ortaya koymamaları halinde insanların küseceğini belirten Taytak, “Böyle bir durumda insanımız devletine, devlette milletine güvenemez. Demiryolunda çalışan kardeşlerimizin problemlerini biliyoruz. 31 Mart yerel seçimlerinde de yerli ve milli bir anlayışla vatanını milletini seven kıymetli Belediye Başkanı arkadaşlarımızla milletimizin huzurundayız. Yerli ve milli yerel iktidarı başardığımızda bu sistem bir daha tartışılmayacak. İnşallah bundan sonra demir yolu işçilerimiz ve diğer alanlarda ki kardeşlerimizin yerelde ve genelde problemlerini çözeceğiz. Sendika yönetiminin yeni dönemde de aynı ruhu taşınmasını temenni ediyorum.” diye konuştu.
“BAŞKAN USLU
KONULARIN CİDDİ TAKİPÇİSİ”
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven, Demiryol-İş Sendikası Şube Başkanı Muharrem Uslu’nun ciddi manada takipçi bir Başkan olduğunu söyledi. Yurdunuseven, Muharrem Uslu’nun dile getirdiği yanlışlık ve hataların düzeltilmesi için gerekli mercilerle görüşeceğini sözlerine ekledi.
“DOĞRU KURGULANIRSA
DOĞRULAR ÜRETİLİR”
DP Genel Başkanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal genel kurulda yaptığı konuşmada demokratik tavır alanlarının kademe kademe daraldığı düşüncesini aktardı. Uysal şöyle konuştu: “Demokrasiler Allah kelamı değil. Doğruyu kurguladıktan sonra doğruyu üretecek bir mekanizmadır. Toplumlar kendilerine doğru soruları sormalıdır. Doğru sorular sorulmazsa küçük soruların büyüyüp, büyük sorunların kronikleştiğini görürsünüz denilmektedir. Biz biraz kendimize doğru soruları sormadığınızdan tarihinde tekerrür ettiği kanaatindeyim. Elbette Türkiye’nin zafiyetleri eksiklikleri var. Ama olumlu gelişmelerimizi de var. Sendikaların ve her geçen gün Türk-İş’in alanının dağıldığı noktada belki de mukayeseli olarak demiryollarına yapılan yatırımlar dolayısıyla belki de sendikal üye sayısının arttırdığı noktadayız.”
“AFYON-ANKARA ARASINDA RAYLAR MART AYINDA DÖŞENECEK”
Toplantının son konuşmasını AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya gerçekleştirdi. Yüksek Hızlı Tren çalışması hakkında bilgi veren Özkaya şunları söyledi: “Afyonkarahisar- Ankara hattı hızlı tren projesi sorunsuz ilerliyor. Mart ayında inşallah raylar döşenecek. Hızlı tren projemizde hiçbir sıkıntı yok. Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürü İsa Apaydın ile bir kez daha görüştüm. Çalışmalar devam ediyor. Mart ayı itibariyle rayları döşemeye başlayacağız. Polatlı’dan itibaren raylarımızı döşeyeceğiz. Hayırlı uğurlu olsun.”
“BİZİM HIZLI
TREN DAHA MODERN”
Dünyada hızlı tren olan ender ülkelerden birisinin Türkiye olduğunu belirten Özkaya, “Özbekistan, Kazakistan ve Rusya 100 sene önce yapmış. Hızlı trenle gittik, birçok yerde tabii bizimki kadar hızlı ve konforlu değil. Bizimki gerçekten çok daha güzel, çok daha konforludur çünkü bizimki daha yeni ve daha modern olduğu için. Aynı zamanda çok ucuz ve güvenlidir. İnşallah bunları yaygınlaştıracağız. Afyonkarahisar bu işte tam merkez. Bütün yolların kesiştiği kavşaktır. Bu kavşağı daha da arttırmak ve hızlı trenle İstanbul’dan, Ankara’dan, İzmir’den, Antalya’dan, Eskişehir’den, Türkiye’nin her yerinden insanları Afyonkarahisar’ın termal nimetiyle, turizm nimetiyle tanıştırmak bizim için önemli bir görevdir. Bunu iktidar partisinin milletvekilleri olarak hep beraber takip etmekte görevimizdir” dedi.
Özkaya, MHP Milletvekili Mehmet Taytak ile birlikte Cumhur İttifakının devamı kapsamında Dinar, Dazkırı, Evciler ve Sinapaşa ilçelerinde 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi için ortak çalışma yürüteceklerini sözlerine ekledi.
29 YILLIK BAŞKAN USLU,
YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ
Demiyol-İş Sendikası Şube Başkanlığına Muharrem Uslu seçildi. Şube Sekreterliğine Ali Altınel, Şube Mali Sekreterliğine Ali Aydın, Şube Yönetim Kurulu Üyeliklerine Abdülmecit Akbaş, Ömer Üstündağ seçildi. Denetim kurulu üyeliklerinde; Yaşar Karabulut, Üzeyir Sarıkaya, Murat Çakmakcı, Arif Selçok, Muhammet Erden görev alacak. Disiplin Kurulu Üyeliklerine; Sedat Acun, Ercan Uysal, Yunus Emre Aksu, Mehmet Akça ve Mehmet Sevim seçildi. Şube Üst Kurul Delegeliklerine de; Ali Altınel, Ali Aydın, Kadir Ulupınar, Mustafa Yılmaz, Alaaddin Görgülü, Arif Selçok, Yaşar Karabulut, serdar Uslu seçildi.
GENİŞ KATILIMLI GENEL KURUL
Genel kurul toplantısına; AK Parti Milletvekilleri Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven, MHP Milletvekili Mehmet Taytak, DP Genel Başkanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, TCDD 7. Bölge Müdürü Adem Sivri, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Sezen, MHP İl Başkanı Mehmet Kocacan, DP İl Başkanı Gürcan Şensoy, AK Parti Belediye Başkan Adayı Mehmet Zeybek, MHP Belediye Başkan Adayı Fatih Çetinkaya, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, delegeler ve çok sayıda davetli katıldı.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi