Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yesâri Asım Arsoy, konserle yâd edildi

Yesâri Asım Arsoy, konserle yâd edildi
Yesâri Asım Arsoy, konserle yâd edildi

Alimoğlu Kültür Sanat Araştırma Merkezi, Türk Sanat Müziği’ne önemli eserler bırakan Yesâri Asım Arsoy’un 20’nci ölüm yıldönümünde anma konseri düzenledi

Alimoğlu Kültür Sanat Araştırma Merkezi (AKSAM), Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Görevlisi Burhan Kul ile birlikte ortak bir çalışmaya imza attı. Merkez’in Türk Müziği Topluluğu tarafından düzenlenen Yesâri Asım Arsoy’u anma konseri, Ahmet Necdet Sezer Kampüsü Atatürk Kongresi’nde gerçekleştirildi. Yesâri Asım Arsoy’a ait eserlerin seslendirildiği konserden önce konuşan AKSAM Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Alimoğlu, “Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nun teveccühleri ile Mecidiye’deki Çeşmeli Konak’ta temellerini attığımız Kültür, Sanat, Araştırma Merkezimiz, Afyonkarahisarlı değerli hemşehrilerimize milli kültürümüzün ve sanatımızın her alanında hizmet etmeye devam ediyor” dedi.
Alimoğlu, Merkez’in gelecek yıl da faaliyetlerine devam edeceğini hatırlatarak şöyle konuştu:
“Kişisel gelişime yönelik kurslarımıza, Osmanlıca derslerimize, Türk Müziği Topluluğu’nun seçmelerine bu yıl sayısız öğrencinin arzu ve istekle katılmak istemesi, bu yolda verdiğimiz emeklerin ne kadar yerinde olduğunu bize gösterdi. Önümüzdeki yıl Eylül 2012-Haziran 2013 arasında devam eden kurslarımızın dışında Arapça, Türk Dili, enstrüman dersleri çocuk korosu çalışmalarını da ekleyecek olan Merkezimiz, aynı zamanda içindeki kütüphanesi ile siz değerli hemşehrilerimize hizmetlerini sunacak.” (Kocatepe)