Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yeşilay güven tazeledi: Arıtma sorununu çözeceğiz

Organize Sanayi Bölgesi (OSB)
Yeşilay güven tazeledi: Arıtma sorununu çözeceğiz

Organize Sanayi Bölgesi (OSB) 17. Olağan Genel Kurul Kongresi OSB toplantı salonunda gerçekleştirildi. Yeterli katılımın sağlandığı genel kurul saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Divan Kurulu Başkanlığını Umut Temizer’in yürüttüğü kongrede, divan üyeliğini ise, Abdurrahman Tuna ile Ender Sezgintürk yaptı. OSB Müdürü Ali Ulvi Akosmanoğlu’nun faaliyet raporunu okumasıyla süren kongre denetim kurulu raporunun OSB Mali Müşaviri Murat Şanaldı tarafından okunmasıyla devam etti. Olağan genel kurulda gündem maddeleri tek tek okunarak oy birliğiyle karara bağlandı.
TEŞEKKÜR ETTİ
Toplantı sonunda konuşan OSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yeşilay, sanayicilere vermiş oldukları desteklerden dolayı teşekkür ederek şöyle devam etti:
“Olağan Genel Kurulumuza hoş geldiniz. Konuşmama başlamadan önce 12 yıllık çalışma dönemimizde bizlere destek veren siyasilerimize ve yetkililerimize buradan teşekkür etmek istiyorum. İl Başkanlığı döneminde ve Belediye Başkanlığı döneminde Burhanaettin Çoban’a, Bakanlığı ve Milletvekilliği döneminde Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na, bize destek veren tüm milletvekillerimize, il başkanlığı döneminde destek veren şuan belediye başkanı seçilen Mehmet Zeybek’e ve siz değerli sanayicilerimize teşekkür ediyorum.”
“8 YILDIR DÖKÜM YAPIYORDUK”
En büyük hedeflerinin döküm sahasında yaşadıkları sorunları çözmek olduğunu kaydeden Yeşilay, “Bizim en büyük hedeflerimizden biri döküm sahamızla ilgili. Bu konuyla ilgili ciddi sorunlar yaşıyoruz. Karayollarının Efes’in arkasındaki yere aşağı yukarı 8 yıldır döküm yapıyoruz. Hızlı tren çalışmaları nedeniyle bir anda bizim orada 10 yıllık dolgu yapacağımız yere hızlı tren çalışmalarının oraya hafriyatı dökmesi sebebiyle oradaki şartlar çok zorlandı. Zaten zor şartlarda yapıyorduk. İyi niyetli bir şekilde siyasilerin destekleri, yetkili müdürlüklerdeki bakanlıklardaki bürokratların iyi niyetli yaklaşımlarıyla bugüne kadar idare edilmişti.” dedi.
“ORGANİZEMİZE
136 BİN METREKARE YER KAZANDIRDIK”
OSB’ye 136 bin metre kare yer kazandırdıklarını hatırlatan Yeşilay, şöyle konuştu:
“Yönetimimiz ve bölge müdürümüz Ali Bey’inde bilgileri vardır. 4 senedir çimento fabrikasının biraz önce bahsettiğim 137-136 bin metrekare olan bazı yerleri 12-13 metre bazı yerleri 6-7 metre derinlikte mayın ocağı denilen çimento fabrikasında geçmişteki 30 yılda ham madde sahası olarak kullanılan malzemesi alınmış yer ile iğli çaba sarf ediyorduk. ÇİMSA’nınVorsahasında olması münasebetiyle yetki alması gerekiyor. Bu da iyi uğraşmamıza siyasilerin de devreye girmesine rağmen başaramamıştık. Çimento Fabrikası’nın buradan kalkıp ta Halımoru bölgesinde çalışmaya başlayınca ayrıca satış işlemlerinin de mecburen kendilerinin yapması gerektiğinden dolayı tüm buradaki mülkleriyle ilgili yetki alındı. Burhanettin Çoban’ın destekleriyle oranın alımında fiyat olarak hem de alım olarak bize destek verdi. Şuan Çimento Fabrikası Genel Müdürünün destekleriyle 136 bin metrekare yeri organizemize kazandırmakla organizeyle ilgili hem mermer atık sahaları hem kombinalardan çıkan atıkların bertarafıyla ilgili büyük bir sorunu çözdük. ÇED ile ilgili müracaatlarımızı yaptık, devam ediyor. En sonunda o yetkiyi de aldıktan sonra döküm sahamızı yoluyla ilgili çalışmalarımızı yaptık kendi imkanlarımızla. Belediyemizden de destek alarak. ÇED’ten yetki belgesini aldıktan sonra döküm işlemlerine orada başlayacağız.”
“ENERJİYLE İLGİLİ SORUNU ÇÖZDÜK”
Enerjiyle ilgili ciddi problemler yaşadıklarını belirten Yeşilay, yapmış oldukları çalışmalarla bu sorunu çözdüklerini kaydetti. Yeşilay şunları söyledi: “Gelirlerimizin kısıtlı olmasına rağmen kah siyasilerden kah sanayicilerimizden aldığımız desteklerle de tekrar 8 kilometreye yakın yüksek gelirim yer altı kablomuzu çektik. Yaşadığımız sorunu çözmüş olduk.”
“ARITMAYLA İLGİLİ SORUNU ÇÖZECEĞİZ”
OSB olarak hedeflerinden bahseden Yeşilay, “Şuan önümüzdeki çözülecek ve yapacağımız işlemlerde en başında olan bizim iki hedefimiz var. Birinci hedefimiz izin almamıza rağmen arıtmayla ilgili çalışmalarımızı başlatacağız. Etap etap ta olsa en fazla 3 etapta önümüzdeki olan 5 yıl izin içerisinde en kısa sürede arıtma işlemlerimizi çözmemiz gerekiyor. Bunu hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.  
“SİYASİLERİN SANAYİCİLERE SICAK YAKLAŞIMI VOR ÇALIŞMASINA HIZ KATTI”
Son mahalli seçimlerde siyasilerin sanayicilere sıcak yaklaşımının ‘Vor’ ile ilgili çalışmalara hız kattığını dile getiren Yeşilay sözlerini şöyle sürdürdü:“
Vor istasyonuyla ilgili geldiğimiz günden beri çalışmalarımız sürüyor. Şu 2 senedir bırakmıştık. Şimdi üniversitemize yeni rektörün atanması siyasilerimizin de son seçimde sorunlarını dinlemelerine istinaden destek verecekleri konusunda bize taahhütte bulunmadılar ama söz verdiler. Bizde buna güvenerek önümüzdeki süreç içerisinde Vor İstasyonuyla ilgili arıtmayla ilgili ve lojistikle ilgili çalışmalarımıza hız vereceğiz. Bunu başaracağımıza inanıyorum. Siyasilerimiz sıcak yaklaştılar bizde seçimlerde destek olmaya çalıştık. Sanayicilerimizde yeterine desteği verdiler.”

 

AÇIK OYLAMA YAPILDI
Konuşmaların ve genel kurulun gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından başkanlık seçimi için oylamaya geçildi. Seçime tek liste ile giren Bekir Yeşilay ve yönetim kurulu üyeleri, yapılan açık oylama sonrasında oy birliği ile yeniden OSB yönetimine seçildi.
YÖNETİM KURULU ÜYELERİ
Bekir Yeşilay, İrfan Mutluer, Tahsin Oğuz, Mehmet Mühsürler, Bekir Bayana
YÖNETİM KURULU YEDEK ÜYELER
Ali Rıza Gürakar, Abdurrahman Tuna, Umur Temizer, Ercan İşlek, Ender Sezgintürk
DENETİM KURULU ASİL ÜYELERİ
Mehmet Sedat Çiftçi, İbrahim Savrukoğlu
DENETİM KURULU YEDEK ÜYELERİ
Ömer İlarslan, Orhan Gülcan
OSBÜK TEMSİLCİSİ ASİL
Bekir Yeşilay, İrfan Mutluer, Tahsin Oğuz, Ali Rıza Gürakar, Umur Temizer, Osman Çoban
OSBÜK TEMSİLCİSİ YEDEK
Tahsin Oğuz, Bekir Bayana, Serkan Ayhopa, Alaaddin Çağlayan, Vehbi Postalcı