Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yetim gülerse dünya güler – Kocatepe Gazetesi

Afyon İHH Yetim Koordinatörlüğünce
Yetim gülerse dünya güler

Afyon İHH Yetim Koordinatörlüğünce düzenlenen etkinlikte İHH gönüllüleri de yer aldı. 10 Haziran Cumartesi günü öğleden sonra bin 210 ihtiyaç sahibi yetim ve öksüz çocuğa bayramlık alışveriş yapılırken, bu sayının hafta içerisinde yapılacak alışverişle 2 bine yaklaşacağı tahmin ediliyor.
YETİMLER EFENDİMİZİN
EMANETLERİ
Alışveriş sonrası mağaza önünde açıklama yapan Afyon İHH Yetim Koordinatörü Yakup Saban, yeryüzünün tüm yetim çocuklarını, kimsesizleri terk edilmiş yavruları hedefleyerek çıktıkları güzel yolculukta, yetim yavruları Peygamber Efendimizin (SAV) emanetleri olarak gördüklerini vurguladı. Eğitimden sağlığa, sosyal destek çalışmalarından, acil yardımlara, kültürel aktivitelerden, mesleki eğitim ve kalkınma projelerine kadar, onlarca ülkede, on binlerce çocukla buluşmaya çalıştıklarını belirten Saban; “Yetim yavrularımızın saçlarını okşayıp, hatırlarını sorabilmeyi amellerin en güzeli olarak görüyoruz. Bizim için büyük bir mutluluk olan, yetim yavrularımızla birlikte olabilme bahtiyarlığını, bu kutlu çalışmaya gönül veren, yetimi kendi öz yavrusu olarak bilip, gecesini gündüze katan kıymetli yetim dostu gönüllülerimizle ve hayırsever bağışçılarımızla paylaşıyor, onlara teşekkürü borç biliyoruz” dedi.
GAYRET VE ÇABA
YETİMLER İÇİN
Yakup Saban, kıtaların kesiştiği, denizlerin birleştiği bir coğrafyanın sakinleri olarak, hem coğrafi anlamda, hem de kadim bir tarihi misyonun takipçileri olarak, üzerlerinde bulunan sorumluluğun farkında olduklarını ifade etti. Günümüzde hala Ortadoğu’da, Afrika’da, Kafkasya’da, Uzak Asya’da savaşların, insan eliyle gerçekleştirilen afetlerin, yoksulluk ve her alanda yaşanan mahrumiyetler olduğunu hatırlatan Saban; “Bunlar neticesin de 400 milyon çocuk yetim kaldı. Maalesef her yıl bu güzel çocuklarımıza 3 milyonun üzerinde yeni yetim ve terk edilmiş çocuğun katılması, gerçekçi ve planlı bir faaliyet takvimi hazırlama mecburiyetimizin göstergesidir. Afyon İHH İnsani Yardım Derneği olarak sorumluluklarımızın farkındayız. O nedenle çok geniş bir coğrafyada, çeşitli hizmet yelpazesiyle yavrularımızın yaşamsal tüm ihtiyaçlarıyla ilgilenmek, onların bilgili, inançlı, sevgi dolu bireyler olarak yetişmesi gayreti içerisindeyiz” diye konuştu.
YETİMLERİN SAHİBİ ALLAH’TIR
Afyon İHH olarak il genelinde, ülke genelinde ve diğer İslam coğrafyasında ki yetimlere destek olduklarını dile getiren Yakup Saban, Afyonluların destekleriyle pek çok çalışmaya imza atıldığını dile getirdi. Saban sözlerine şöyle devam etti: “Bu yıl yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi Afyon merkez ve ilçelerinden sayısı bin 700’ün üzerinde çocuğumuza, gönüllülerimiz ve bağışçılarımızla birlikte 100 TL’lik bayramlık kıyafet hediye edip, sevinçlerine ortak oluyoruz. Bizler biliyoruz ki, yetimlerin sahibi Allah’tır (C.C) O halde yetimlere kucaklarını, gönüllerini açanlara, sınır tanımadan onların başlarını okşayanlara müjdeler olsun. Katkı ve desteklerinden dolayı tüm Afyonkarahisarlı hemşehrilerimize teşekkür ederiz. Unutmayalım ki, yetim gülerse dünya güler” >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti