Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yetiştirme Yurdu’ndan Çanakkale’ye gezi – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Yetiştirme Yurdu’ndan Çanakkale’ye gezi

Afyonkarahisar Fevzi Çakmak Yetiştirme Yurdu ve Çocuk Evleri Çanakkale Şehitliği’ne gezi düzenlendi

Afyonkarahisar Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı Fevzi Çakmak Yetiştirme Yurdu ve Çocuk Evlerinde kalan gençler Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Osman Çizmeci başkanlığında, her karışının şehit kanıyla sulandığı vatan toprağı Çanakkale’yi ziyaret ettiler. Çocukların tarih bilinci aşılamak ve özgüvenlerini geliştirmek amacıyla düzenlenen gezide milli mücadelenin destanlaştığı yerler, Şehitlikler, Nusret Mayın Gemisi ve Açık Hava Müzesi ziyaret edildi.
Çanakkale savaş alanı ve şehitlikleri rehberler eşliğinde ziyaret eden çocuklar Çanakkale’de yaşanan kahramanlıkları dinleyerek o günleri yaşadılar. Vatan toprağını karış karış gezerek Çanakkale deniz ve kara savaşları hakkında rehberler tarafından bilgi alan gençler duygulu anlar yaşadılar. Vatan topraklarının nasıl savunulduğunu ağlayarak dinleyen gençler her zaman bu vatana hizmet edeceklerini, atalarına layık olmaya çalışacaklarını ifade ettiler.
Çanakkale’de yaşananları ayrıntılı bir şekilde dinlemekten mutluluk duyduklarını ve herkesin buraları görmeleri gerektiğini belirten koruma ve bakım altında bulunan çocuklar, bu toprakları vatan yapan dedelerini ziyaret ederek Fatihalar okuyup, dualar ettiler. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti