Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Yetkililer konuşmalarına dikkat etmeli” – Kocatepe Gazetesi

MHP İl Başkanı Mehmet
“Yetkililer konuşmalarına dikkat etmeli”

MHP İl Başkanı Mehmet Karagöz haftalık basın toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı açıklamada “Kürt’üm demek en tabii hakkıdır ama Kürtçülük yapmak hakkın değildir. Türk’üm demek en tabii hakkıdır ama Türkçülük yapmak hakkın değildir. Çünkü bunlar bölücülüktür” sözlerinin üzücü olduğuna dikkat çekti.
İslam coğrafyasının kan ve göz yaşı içinde olduğu bu dönemde birlik ve beraberlik içinde olunması gerektiğini belirten Karagöz, “Sizlerin de bildiği üzere ülkemiz dünyaya yayılmış milletimiz ve İslam alemi zor bir dönemden geçmektedir. Ülkemiz için de askerimize, polisimize, kurucularımıza suikast düzenleniyor, saldırılar oluyor. Şehitler veriyoruz. Devletin idaresini ele geçirmek için veya iç savaş çıkartmak için darbe girişimi oluyor ve etkisi hala devam ediyor. Yüce milletimizin Uygur boyu Çinliler’den zulüm görüyor. Yunanlılar bizim adalarımıza el koyuyor. Suriye Türkmenleri varlık mücadelesi veriyor. Irak Türkmenleri Musul’da Kerkük’te Erbil’de Süleymaniye’de baskı ve savaş halindedir. İslam coğrafyası kan ve gözyaşı içindedir. Mısır’dan, Libya’ya Katar’dan Suriye’ye, Irak’tan Arakan’a, birçok bölge karmaşa, kaos ve kan içinde. Bunların yanı sıra Amerika Birleşik Devletleri vize diyerek Rusya ve İran’la anlaşma yaparak İdlib’e askerimizin girmesine, Irak’ta da Barzani referandum sonrası koyduğumuz sert ve net tavrımızdan oradaki Türkmenlerin yanında olmamızdan dolayı tepkisini koymuştur. Devletimizi köşeye sıkıştırmaya çalışmaktadır. Tüm bu kara tabloyu göz önüne aldığımızda bizim millet olarak farklılıklarımızı bir kenara bırakıp birlik beraberlik içinde olmamız lazım. İktidar muhalefet farkı olmadan devletin ve milletin menfaatine olan konularda bir olmak herkesin görevidir” dedi.  
KARAGÖZ’DEN CUMHURBAŞKANI’NA TEPKİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı açıklamada “Kürt’üm demek en tabii hakkıdır ama Kürtçülük yapmak hakkın değildir. Türk’üm demek en tabii hakkıdır ama Türkçülük yapmak hakkın değildir. Çünkü bunlar bölücülüktür” sözlerinin üzücü olduğuna dikkat çeken Karagöz, “Yetkililer konuşmalarına ve eylemlerine bu hassas dönemde daha fazla dikkat etmelidir. Sayın Cumhurbaşkanımız konuşmasında “Kürt’üm demek en tabii hakkıdır ama Kürtçülük yapmak hakkın değildir. Türk’üm demek en tabii hakkıdır ama Türkçülük yapmak hakkın değildir. Çünkü bunlar bölücülüktür” diye bir cümle kurdu. Konuşmanın içinde geçen bu cümleye neresinden baksan elinde kalan üzücü kırıcı bir hal olmuştur. Bu konuyu konuşma hakkımız doğmuştur. Öncelikle şunu bir açıklayalım Allah’u Teala Kur’an’da Hucurat suresi 13. Ayette mealen “Ey insanlar sizleri bir erkek bir dişiden yarattık. Daha sonra kavimlere kabilelere ve şubelere ayırdık. Daha iyi tanışıp bilirsiniz diye haberiniz olsun. Allah nezdinde en üstününüz takvalı olanınızdır.” Ayette belirtildiği gibi Adem’le Havva’dan yaratıldıktan sonra Milletler’e yani soylara, kabilelere, boylara ve şubelere yani sülaleleri ailelere ayrıldık. Elbette ahrette Alman da Türk de Arap da yaptığının ve yapmadığını hesabını verecek. Milliyetine göre cennete ve Cehenneme girmeyecek. Elhamdülillah Müslüman Türk bir aileden doğmuşuz. Türk milleti, Lazlar, Yörükler, Kırgızlar, Özbekler Tatarlar, Kürtler ve daha birçok boydan oluşur. Yani bu saydıklarım Türk soyunun boylarıdır. Türk’üm derken kimsenin kafatasına rengine boyuna bakmıyoruz. Türkçüyüm derken Türk milliyetçisiyim derken Ziya Gökalp Diyarbakırlı’dır. “Türkçülük Türk milletini yükseltmek demektir” der. Merhum Başbuğumuz da “milliyetçilik milleti sevmek, derin bağlarla millete bağlanmak, milletine hizmet etmek, milletin menfaatlerini korumak” der. “Türk milliyetçisiyim” diyen biri birleştiricidir. Böl��cü değildir. Bölücülükle itham edilmek bize hakarettir. Sahabe’den Vesile Bin El- Eska Hz Peygambere diyor ki, “Kişinin kalbini sevmesi asabiyet ırkçılık sayılır mı?” Hz. Peygamber de “Hayır. Asabiyet ve ırkçılık kişinin kavminin yaptığı zulme yardımcı olmasıdır” diye buyurdu. Şanlı tarihinde en güçlü döneminde bile hiçbir millete zulüm yapmamış milletin bir evladı olmaktan gurur duyuyoruz” ifadesine yer verdi.
“NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE”
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerini dili sürçmesi olduğunu sandıklarına dikkat çeken Karagöz, “Şimdi Türkçülüğü yani Türk milliyetçiliğini bölücülükle bağdaştıranlara soruyorum; Önce Rabia dediniz, sonra tek vatan, tek bayrak, tek millet, tek devlet dediniz. Dört parmaklı söyleminizdeki tek vatan Türkiye, tek Bayrak Türk Bayrağı, tek millet Türk milleti değil mi. Tek devlet Türkiye Cumhuriyeti Devleti değil mi. Yerli ve milli diyorsunuz milliden kasıt nedir? Ülkemizde Birlik beraberliğin sembolü “Rabia işareti buram buram Türk kokuyor, Türk” demiyor mu. Meşhur MİT tırları hadisesinde FETÖ hainleri tarafından deşifre edince üst ağızlardan “O tırlardaki malzemeler Türkmenlere gidiyordu” denilmeli mi? Madem milliyetçilik yapılmıyor ise oradaki diğer unsurlara değil de soydaşlarımıza gidiyordu. Madem milliyetçilik yok, Kerkük, Musul, İdilip için bu kadar risk alıyoruz. Her Cuma hutbede akrabaya yardım etmemiz emrediliyor. Akrabalarınıza sahip çıkmak için Kerkük’e gitmeyi göze alıyorsunuz. İdlib’e asker gönderiyorsunuz. Allah sizlerden razı olsun. Hatta savunma sanayimize destek vermek üzere Motorlu Taşıtlar Vergisine zam yapıyorsunuz. Türk milletinin güvenliği için biz de severek vergimizi ödeyeceğiz. Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu Bey Şuhut’ta 25 Ağustos gecesi Atatürk evi önündeki konuşmasında “Kızıl Elmadan” söz edince gözlerimiz yaşardı. Devlet aklıyla hareket edilen son dönemde aslında sizler de milliyetçilik yapıyor bizi de sevindiriyorsunuz. Son konuşmamızı doğudan gelen muhtarların da bulunduğu topluluğa yaptınız için dil sürçmesi olduğunu sanıyoruz. Konuşmanın özüne uygun olarak Atatürk’ün veciz sözüyle bitireyim Ne mutlu Türküm diyene” ifadesini kullandı.
>> Ali Fuat GÜÇLÜER’in haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti