Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kemal DEMİRKIRKAN

YIKILAN CAMİLER-SİYASET

Afyonkarahisar AKP Milletvekili Ali Özkaya sosyal medya paylaşımında Afyonkarahisar kent merkezindeki Utku Anıtı’nın yapımı için, o bölgede bulunan Paşa Cami’sinin 1933 yılında CHP tarafından yıkıldığını ifade etmişti. Bu paylaşıma tepki göstererek, dinimizin siyasete alet edilmemesi gerektiğini ifade ettiğim, tarihi gerçekleri hatırlatan bir yazı yazmıştım. Yazının gazeteniz Kocatepe’de yayınlandığı gün, sayın vekilimiz sosyal medyada yeni bir paylaşım yaptı. Gazetedeki köşemizi de paylaşarak o tarihteki belediye encümen kararını eklediği paylaşımını “Müslüman Afyonkarahisarlıya hakaret etmeyin başka gerekçe bulun” cümlesiyle bitirmiş.
Yazımı yeniden okudum. Herhangi bir kişi ya da gruba hakaret içeren bir tek kelime görmedim. Böyle hassas bir konuda, asla kimseye eleştiri sınırlarını aşan, hakaret niteliği taşıyan kelamlar etme düşüncesini taşımam. Bir kez daha belirtmek isterim ki, Kocatepe Mezarlığı yakınına yapılan yeni caminin yapımına vesile olan, katkı sağlayan herkesten Allah razı olsun.
Aslında burada tartıştığımız konu Camii kim, neden yıktıdan daha çok, “din istismarı”dır.
Tartıştığımız konu “Bayram değil seyran değil eniştem beni niye sevdi” sözünü hatırlatan, yeri ve zamanı değilken bu ülkenin milli kahramanlarını zan altında bırakan paylaşımlar yapılması, bundan siyasal fayda beklenilmesidir.
Niyetim konuyu uzatmak olmadığı gibi, bir daha açılmamak üzere kapatmak. Niyetim siyasetçilerin demogojilerle değil, ülke gerçekleri ile meşgul olması gerektiğini hatırlatmak.
“KÜÇÜKKÖY’DE
BİR CAMİYİ YIKTIK”
Ben sayın vekilimize, 22 Ekim 2013 tarihinde dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın meclis konuşmasını hatırlatmak isterim. Ankara’da otoyol inşası için ODTÜ arazisinden ağaç sökülmesi olayını değerlendiren Erdoğan; “Bizim değerlerimizde yol engel tanımaz. Önümüzde cami bile olsa eğer o yol oradan geçecekse, biz o camiyi yıkarız” demişti.
Sayın Özkaya’ya, bu sözün hemen ardından 25 Ekim 2013 tarihinde Kosava’dan dönerken uçakta, bir gazetecinin bu sözleri hatırlatarak “Bu tür bir icraatınız oldu mu?” sorusuna, Başbakan Erdoğan’ın “İBB Belediye Başkanlığım döneminde Küçükköy’de yol yapımı söz konusuydu. O yol için hiçbir mimari özelliği olmayan, biraz da özensiz yapılmış bir camiyi yıktık“ sözünü de hatırlatmak isterim.
Dahası da var. Sayın Özkaya’ya, dönemin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in Başbakan Erdoğan’ın sözlerine değinerek “Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesinde 13 camiyi yıktık” açıklamasını hatırlatmak isterim. Merak edenler google üzerinden detaylara ulaşabilirler.
*
Sayın Özkaya, gelin tarihin tozlu sayfalarını karıştırmayı bırakalım. Bunun kimseye faydası yok. Vatandaşımızın bugünü, ülkemizin geleceği için faydalı olan işleri tartışalım.
Gelin, neden TL, dünyada tüm para birimleri karşısında en çok değer kaybeden para birimi oldu?
Neden, tüm dünyada en yüksek enflasyona sahip 12. ülkeyiz?
Neden, üniversite bitiren gençlerimizin üçte biri işsiz?
Neden, dünyada ilk 500 üniversite içinde sadece bir üniversitemiz var?
Neden, ülkede çalışanların yarısı açlık sınırının bile altındaki asgari ücretle çalıştırılıyor?
Zamlar ne zaman bitecek?
İnsanlarımız, neden patlama noktasına geldi?
Yirmi yıllık AKP iktidarında bu sorunları neden çözemediniz? Neden?
Sayın Özkaya, gelin laik Türkiye Cumhuriyetinde din tacirliği yapmayı bırakın. Vatandaşlarımız dini tercihlerini istediği gibi kullansın, inançlarını dilediği gibi yaşasın. İçinde bulunduğumuz ekonomik krizde hamasetle değil, vatandaşın refahını nasıl yükselteceğinizi, içinde bulunduğumuz krizden nasıl çıkacağımızı anlatarak oy isteyebilirsiniz.
Son Söz; “Dinin siyasete alet edilmesi yüzünden bu memleket iki kere battı” İsmet İnönü

YORUMLAR

Bir adet yorum var

  1. Sevgili başkanım,siz kendinizi yormayın.Ne yapsanız yapın, onların düşüncelerini değiştiremezsiniz.Onlar, bütün cephelerden saldırıya geçtiler.Ülke gündeminde camidir,dindir vs yok.Halkın gündemi sizinde belirttiğiniz gibi,zamlar pahalılık, işsizlik, dövizdeki yükseliş.Bunlar konuşulmasın,yapay gündemlerle bu gerçekler halkın gündeminden düşsün.Sizi bu gerçekleri ortaya çıkardığınız için kutluyorum.Gerisi vs.vs.vs

Yoruma kapalıdır.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER