Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yıldız: Lider Dereçine Türkiye’ye model oldu

Yıldız: Lider Dereçine  Türkiye’ye model oldu

Dereçine Belediye Başkanı Ömer Yıldız, seçimden sonra başlattıkları çalışmaların bir anlamda Türkiye’ye model olduğunu söyledi. Yıldız, CHP Derman Belediyeciliği anlayışını eylemlerle söylemlerin örtüşmesi olarak özetledi

 

Dereçine Belediye Başkanı Ömer Yıldız, partisi CHP’de yerel yönetim anlayışı ve yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler verdi.
“CHP ÇOK BELEDİYE KAZANINCA TÜRKİYE’DE DEĞİŞİKLİK OLDU”
Dereçine Belediye Başkanı Ömer Yıldız, Belediyeler’den söz ederken Belediye Başkanlarının mensubu oldukları partilerin genel merkez politikalarından da söz edilmesi gerektiğini belirtti. Başkan adaylığından itibaren tüm çalışma ve davranışların planlı çalışmalar bütünü olduğunu söyleyen Yıldız, “Bizim seçim sloganımız ‘Lider Dereçine’ idi. Lider Dereçine’yi biz seçim kazanmadan benim partimin genel merkezi biliyordu. Bizim de Lider Dereçine’yi yaratacağımıza inandı ki bizi aday gösterdi. Seçimi kazandıktan sonra Genel Başkanımızın bazı hatırlatmaları vardı. Mesela ‘devri sabık yaratmayın’ dedi. Bu sizin enerjinizi harcar, mazeret üretmeyin, başarılı olmak zorundayız çünkü buna halkın ihtiyacı var demiştir. Mesela ‘Derman Belediyeciliği’ dedi. Derdi olanı siz bulun derdi olan sizi bulsun demedi. Eğer dikkat ettiyseniz CHP bu kadar çok Belediye kazandıktan sonra meclis toplantıları, ihaleler canlı yayınlanmaya başladı. Türkiye’de bir değişiklik oldu.” dedi.
“DEREÇİNE BİR ANLAMDA TÜRKİYE’YE MODEL OLDU”
Dereçine Belediye yönetimi olarak kendilerine halka verdikleri sözlerin sıkça hatırlatıldığının dile getiren Yıldız, “Lider Dereçine adına yaptıklarımızı söylüyorum; Seçildikten hemen sonra beldemizde yalnız yaşayan büyüklerimizi tespit edip o günden bugüne evlerine her sabah iki Belediye personelimiz tarafından bir ekmek bırakarak ‘nasılsınız?’ dedik. Bunu pandemi sürecinden önce yapmaya başladık. Pandemi sürecinde bu durum tüm Türkiye’nin uyguladığı bir yöntem oldu. Biz bunun için Lider Dereçine’yiz. Bizim seçimden sonra başlattığımız çalışma bir anlamda Türkiye’ye model oldu. Biz önceki gün bir meclis toplantısı yaptık. Belediye bütçemizi 11 milyon 400 bin liraya çıkardık. Belediye’yi devir aldığımızda bütçesi 4 milyon 650 bin liraydı. 250 kat oranda bir bütçe artışını ön görüyoruz. Pandemi sürecinde bu kadar zorlukta. Bu arada biz 2 milyon lira nakit borç ödedik.” diye konuştu.
“EYLEMLER SÖYLEMLERLE ÖRTÜŞMEK ZORUNDA”
“Biz tüm işlerimizi tıkır tıkır yaptık.” diyen Yıldız şunları söyledi: “Tüm işlerimizi tıkır tıkır yapmaya da devam ediyoruz. Bu çalışmaların asıl sebebi bu dinamiktir. Planlı, düzenli çalışma ve tasarruf anlayışıdır. Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’unn önceki gün grup toplantısında konuşması sırasında elinde ki kâğıt kullanılmış bir kâğıdın arkasına yazılmış yazılardı. Bir kâğıt 20 ya da 30 kuruştur. Bir grup toplantısında kullanılmış kâğıda not alacak kadar tasarruf anlayışı hâkimdir. Eylemler söylemlerle örtüşmelidir. Bize tasarruf edeceksiniz, çalmayacak, çaldırmayacaksınız dediler. CHP Derman Belediyeciliği farkı budur.”
“AFYONKARAHİSAR’IN
İLK KADIN
KOOPERATİFİNİ KURDUK”
Dereçine Belediye Başkanlığı olarak Afyonkarahisar’ın ilk kadın kooperatifini kurduklarını belirten Yıldız, “Şu anda Sayın Valimiz Gökmen Çiçek sayesinde tüm ilçelerde yaygınlaşan Kadın Kooperatiflerinin başlangıcı Lider Dereçine’dir. Temsil etmekten gurur duyduğum Dereçine’yi değiştirecek olan ‘Dereçinem Kadın Kooperatifi” girişimidir. Biz böyle bir belde ile nasıl gurur duymayalım. Böyle bir beldenin liderliği sadece Belediye üzerinden değil kadınları üzerinden bakılmalıdır. Bunun Belediye ile hiçbir alakası yoktur. Kooperatifi kadınlar kurdular. Meyvecilikle ilgili kök fidan projemiz var. Maliyetler yüksek insanlar bahçelerinde ki kurumuş ağaçları kökleyemiyor. Biz Belediye olarak kökleriz dedik Meclisten karar aldık. Kökleri alıp bio kütle enerji santraline sattık. Elde ettiğimiz gelirle de hepsine fidan alıp dağıttık dağıtıyoruz. Beş bin fidan dağıttık. Buna İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu da bin adet fidanla katkı sağladı. Beş bin fidan demek meyvecilikle uğraşanlar bilir yüz dekar arazinin fidanlanması anlamına gelir. Yaklaşık 5 yüz dekarlık araziyi temizledik.” şeklinde konuştu.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

 

Dereçine esnafına can suyu

Dereçine Belediye Başkanı Ömer Yıldız, pandemi sürecinde işyerini kapatan esnafa can suyu anlamında destek verildiğini açıkladı

 

Sultandağı İlçesi’ne bağlı Dereçine Beldesi’nin Belediye Başkanı Ömer Yıldız, pandemi sürecinde zor günler geçiren ve işyerini kapatmak zorunda kalan esnafa destek olduklarını açıkladı.
Yıldız, belde de pandemi nedenli dükkân kapatmak zorunda kalan esnafa bin TL para dağıtma kararı aldıklarını, öğrencilerden taşıma ücreti alınmayacağını söyledi. Dereçine Belediye Meclisi’nde kararın  oybirliği ile alındığını vurgulayan Yıldız, meclisin iktidar ve muhalefet üyelerine teşekkür etti.