Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yılmaz beklenen istifasını verdi – Kocatepe Gazetesi

Yılmaz beklenen istifasını verdi – Kocatepe Gazetesi
Yılmaz beklenen istifasını verdi

MHP İl Başkanı Kemalettin Yılmaz, medyada yer verilen milletvekili aday adaylığı süreci için başkanlık görevinden istifa ettiğini partide düzenlediği basın toplantısıyla ilan etti. Yeni yıl öncesi 2010’u değerlendiren Yılmaz, merkezi hükümeti eleştirdi

Başkanlık görevi sona erdi
MHP İl Başkanı Kemalettin Yılmaz, Milletvekili Genel Seçimleri için aday adayı olma kararı nedeniyle başkanlık görevinden istifa ettiğini açıkladı. Yılmaz, İl Başkanlığı görevi için yerine gelecek kişi ile devir teslim töreni yapacakların kaydetti. Yılmaz, İscehisar MHP İlçe Başkanı Ceylan Kılınçarslan’ın da milletvekili aday adaylığı süreci için istifasını verdiğini teşkilatlar bazında bazı istiifaların olacağını bunları da zaman içerisinde medya ile paylaşacaklarını kaydetti. Milliyetçi Hareket Partisi Merkez Yönetim Kurulunun; 10 Aralık 2010 tarihinde yapmış olduğu toplantısında, teşkilatların sağlıklı bir şekilde seçim çalışmalarını yürütebilmeleri için alınan prensip kararını aktaran Kemalettin Yılmaz; ” 2011 Yılında yapılacak olan 24. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimlerinde aday adayı olmayı arzu eden Başkan ve Yönetim Kurulu üyelerinin 31 Aralık 2010 tarihine kadar görevlerinden ayrılmaları konusunda karar alınmış ve basına açıklama yapılmıştı. 2011 Yılında yapılacak olan 24. Dönem Milletvekili Seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisinden Milletvekili aday adayı olabilmem için MHP Afyonkarahisar İl Başkanlığı görevimden ayrılıyorum. Yaklaşık 1.5 yıldır sürdürmekte olduğum İl Başkanlığı görevim süresince, şahsıma ve teşkilatımıza her türlü destek ve yardımlarını esirgemeyen; bütün teşkilatlarımız mensuplarına, sivil toplum örgütlerine, basınımızın çok değerli mensuplarına ve aziz dava arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

2010 Muhasebesini herkes yapmalı

MHP İl Başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıkladığı basın toplantısında 2010 yılına yönelik değerlendirmelerde bulunan MHP İl eski Başkanı Kemalettin Yılmaz, 2010 yılının siyasetten ekonomiye, güvenlikten dış politikaya pek çok sorunun çözülmediğini söyledi. Ahlaki yozlaşmanın devam ettiğini, milli birlik ve beraberliğimize dil ve el uzatıldığı bir yıl olmasından yakınan Kemalettin Yılmaz; “Bu dönemde; Üretim düşmüş, yatırım durmuş, tarım ve hayvancılık çökmüş, insanlarımız ithal ete-süte hatta kurbanlığa mahkum edilmiştir. İşçi, memur, emekli, esnaf çiftçi ve köylümüz borç batağına saplanmıştır. Gelir dağılımındaki adaletsizlik çözülememiştir. -İşsizlik, yoksulluk, açlık ve sefalet sonucu görülen toplumsal travmalar gazete manşetlerinden inmemiştir. Kanunsuzluk ve aşayişsizlik çığ gibi büyümüş, terör azmış, muhatap kabul edilmiş, hatta müzakere süreci başlatılmıştır. Milli kimliğimiz, üniter devlet yapımız tartışılır olmuş, ikinci bir resmi dilden, ikinci bir bayraktan, federatif yapıdan bahsedilir olmuş. Türk devletinin kudreti bugün ayağa düşürülmüş ve itibarı yerlere batırılmıştır. Yeni Anayasa vaatleriyle bölücülüğe ümit verilmiş, bin yıllık kardeşliğimizi bozacak faaliyetler hız kazanmıştır. Toplumumuz şiddet ve gerginlik ortamına sürüklenmiştir. Tüm bunlar ve daha bir çok olumsuzlukların gölgesinde 2011 yılına giriyoruz. 2010 Yılının muhasebesini ekonomik, sosyal, kültürel, güvenlik ve kutsallarımız açısından herkes yapmalıdır. Eksiklerimiz tamamlanmalı, yanlışlarda ısrar edilmemelidir.” diye konuştu.

Olumsuzluklar elemine edilsin

“Türkiye de kürt sorunu yoktur. Terör sorunu vardır. Teşhis iyi konulmalıdır.” diyen MHP İl eski Başkanı Kemalettin Yılmaz, hükümetin başlattığı PKK açılımının bir hata olduğunu kabul ederek sonladırılması gerektiğini, terörle mücadelede siyasi karalılık sergilenmenin zorunlu olduğunu kaydetti. Başörtüsü yanında mezhepsel konuların siyasete malzeme olmayıp istismar edilmemesi gerektiğine temas eden Yılmaz sözlerine şöyle devam etti: “Başbakan Türk Milletini 36 etnik grup olarak tasnif etmekten ve Türkiyelilik kavramının, Türk Milli kimliği yerine geçmesi ısrarından artık vazgeçmelidir. 2011 Yılında tüm bu olumsuzlukların elemine edilmesi istek ve arzumuzdur. Umutsuz değiliz, milletimizin sağduyusuna güveniyoruz. Gençlerimizin, kadınlarımızın geleceklerine sahip çıkacaklarına inancımız tamdır. Eğitimden sağlığa, tarımdan ekonomiye, güvenlikten dış politikaya kadar sorunlarını çözmüş bir Türkiye özlemimizdir. İnsanlarımızın mutlu ve umutlu, devletimizin tüm kurumlarıyla güçlü ve onurlu olacağı bir Türkiye istiyoruz. 2011 Yılı tüm bunlar için bir fırsat yılı olmalıdır. Haziran ayında yapılacak 24. Dönem Milletvekilliği seçiminde milletimiz tüm bu olumsuzluklara dur diyecek ve yeni umutlara, aydınlık geleceğe yelken açacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm hemşehrilerimin yeni yılını kutluyorum. Sağlık, başarı ve mutluluk dolu bir yıl olmasını diliyorum.” (Kocatepe)