Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yılmaz: Din görevlileri gönül elçileri

Yılmaz: Din görevlileri gönül elçileri
Yılmaz: Din görevlileri gönül elçileri

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, her yıl 1–7 Ekim tarihleri arası kutlanan “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” nedeniyle açıklamada bulundu

“Nezih ve mübarek mekanlar”
Camilerin insanları huzura kavuşturan merkezler olduğunu kaydeden MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz açıklamasında şu görüşlere yer verdi, “Ekim ayının ilk haftasını 1986 yılından beri Camiler Haftası olarak ilan etmiş, 2003 yılından bu yana ise bu haftayı “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” olarak kutlamaktadır.
İnsanın zaman zaman kendini dinlemesi, kendisi ve evrenin başlangıcı ve sonu hakkında düşüncelere dalması, Yüce Yaratıcıyla mahrem bir temasa geçmesi tabii bir ihtiyaçtır. Camilerde ibadet eden insanlar, orada derin bir huzur ve sükûna kavuşurlar.
Dini ve milli değerlerimizin yaşandığı ve yaşatıldığı ahlak ve edebin öğretildiği insani ilişkilerde inceliğin, fedakârlığın, birlik ve beraberliğin, dostluk ve kardeşliğin, paylaşma ve dayanışmanın tecelli ettiği, büyük küçük herkesin hayatında hatırası bulunan bizim evimiz dediğimiz, yükselen kubbeleri ve minareleri ile sanatın her türlü güzellik ve zarafetinin işlendiği, gök kubbeyi inleten ezanları ile vatanımızın tapusu ve mührü olan nezih ve mübarek mekânlarımızdır. Ayrıca din görevlilerimiz milletimizin en karanlık günlerinde camilerdeki mihrap ve minberden milli mücade-leye katkı ve destek sağlamış, deprem, sel ve yangın gibi afetlerde öncülük ve önderlik yapan gönül elçileridir”dedi.
“Önemli sorumluluk
taşıyorlar”
Din görevlilerinin ağır bir sorumluluk içerisinde olduğunu ifade eden MHP Milletvekili Kemalettin Yılmaz, “Anayasamızda da ifadesini bulduğu gibi, halkımızı din konusunda aydınlatma görevi üstlenen Diyanet İşleri Başkanlığımız büyük bir faaliyet alanına sahiptir. Binlerce din görevlisi, halkın dini konularda aydınlatılması, yanlış dini anlayışların düzeltilmesi, birlik ve beraberliğin pekiştirilmesi ve toplumsal dayanışmanın temellerinin atılması açısından büyük ve ağır bir sorumluluğu taşımaktadırlar. Bu sorumluluğun idrakı içerisinde olan din görevlileri, dinin özüne uygun bir şe-kilde anlatılmasında, küskünlüklerin ortadan kaldırılmasında, toplumsal barış ve uzlaşmanın sağlanmasında, bireyler arasında anlayış birliğinin teşekkülünde önemli görevler üstlenmektedirler.
Bu vesileyle 1–7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftasının ilimize, ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyor, Türk–İslam Birlik ve beraberliğinin sembolü olan camilerimizin imarını, fonksiyonlarını, ferdi ve toplumsal hayatımızdaki yerini ve önemini daha iyi ortaya koyabilmeyi, bu mekânlarda toplumumuza din hizmeti veren din görevlilerimiz için kutladığımız bu haftanın hayırlara vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum” dedi. (Kocatepe)