Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yılmaz İGM’de verdi veriştirdi – Kocatepe Gazetesi

Yılmaz İGM’de verdi veriştirdi – Kocatepe Gazetesi
Yılmaz İGM’de verdi veriştirdi

MHP Milletvekili Kemalettin Yılmaz, partisinin İGM grup odasında düzenlenen basın toplantısında yerel ve genel iktidar uygulamalarını kimi zaman sert bir dille eleştirdi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili Kemalettin Yılmaz, İGM’de partisinin grup odasında düzenlenen ortak basın toplantısında 5 Eylül 2012 tarihinde cephanelik patlamasında hayatını kaybeden şehitlere rahmet dileyerek sözlerine başladı.
ANIT HALEN YAPILMADI
MHP Milletvekili Kemalettin Yılmaz, cephanelik bölgesinde halen daha patlamamış mühimmatın bulunduğunun herkesçe bilindiğini belirterek herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini açıkladı. Yılmaz, cephanelik patlaması ile şehit düşen 25 askerin manevi şahsiyetlerinin yaşatılması için alanda anıt yapımı için verilen sözün yerine getirilmediğini belirtti.
AMAÇ TEPKİLERİ
AZALTMAK
MHP Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Türkiye çapında kapatılan belediyelerle ilgili Antalya’da yapılan toplantıda ağızlara birer parmak bal çalındığını söyledi. Yılmaz, tepkileri azaltıp zamana yaymak adına kapatılacak belediyeler sonrası hizmetlerin aksatılmayacağının söylendiğini ifade etti.
SEÇMEN CEVABI
SANDIKTA VERECEK
Bazı Belediye Başkanlarının anlattıklarından örnekler veren Yılmaz; “Sadece gazımızı almaya yönelik bir hareketti yönünde toplantıya katılan Belediye Başkanlarının sözleri var. İGM Başkanlarını da siyasete alet etmek suretiyle kapatılan Belediyeler hükümete tepkilerini azaltmak ve önümüzdeki seçimlerde oylarını tekrar İGM’ye tevci edebilmek için hizmetlerin aksamayacağı, il merkezinden hizmet alacaksınız yaklaşımları ile ağızlara birer parmak bal çalınıyor. Önümüzdeki yerel seçimlerde kendilerine belediyelik hakkını çok gören zihniyete 50 belde mutlaka sadıkta cevap verecektir.” dedi.
HEDEF EYALETLEŞME ZEMİNİ
İl merkezinde pek çok mülteci görmenin mümkün olduğuna işaret eden Milletvekili Kemalettin Yılmaz, mültecilerin pek çoğunun kayıt dışı barındıklarını iddia etti. Bu durumun sadece Afyon’la sınırlı olmadığına değinen Yılmaz; “Bizi Afyon’un sorunları ilgilendirir. Bu mülteciler pek çok probleme sebep olmaktalar. 394 Köyümüzden nüfusu 100’ün altında 120’ye yakın köy var. Kapatılan belediyelerle asıl hedefleri milli devlet ve üniter yapının parçalanmasıdır. Başkanlık sistemine, eyaletleşmeye zemin hazırlanmaktadır. Bunlar İmralı’da cani de dillendirmeye başladı, valilerin bile seçimle gelebilecekleri konusundaki gayretlerin ilk başlangıçlarıdır.” diye konuştu.
“AFYONLU ÜNİVERSİTEYE
ODAKLANSIN”
İl genelinde 2 binin üzerinde öğretmen açığı bulunduğunu, Bakanlığa branş bazındaki eksik öğretmen sayısını istediği yazıya cevap gelmediğini ileri süren Yılmaz şöyle konuştu:
“Çünkü kendi ayıplarını ifşa etmek istemiyorlar. Biz ise çözüm üretmeye çalışıyoruz. Sağlık konusunda bunlar hep 2002’yi milat kabul ediyorlar ya; Dinar’da, Bolvadin’de, Sandıklı’da, Çay’da hastanelerimizde heyet raporu verebilecek seviyede ihtisas yapmış doktorların olduğu bir ortam yok. Mesela Çay’da sağlık ocağı seviyesine düşürülmüş bir hastane söz konusu. Üniversite Afyon’da önemli bir konumda geçen yılda gündeme geldi ama kimse üzerine gitmedi. Bekleyelim dediler yine kontenjanlar dolmadı. Medya huzurunda tüm Afyonluları üniversiteye odaklanmaya davet ediyorum. Bu sene ilan edilen birinci kontenjan ne kadar? Kayıt yaptıran öğrenci sayısı ne kadar? Boşta kalan kontenjan ne kadar? Üç aydır yeni müze inşaatında hiçbir ilerleme yok. Ödenek mi bitti, müteahhit mi kaçtı bilemiyoruz.” (Kocatepe)