Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yılmaz: Sağduyulu olmaya davet ediyorum

Bu haberin fotoğrafı yok
Yılmaz: Sağduyulu olmaya davet ediyorum

Toplu taşıtlara yönelik trafik uygulamlarında ilgililerin hassas ve “çifte standarttan” uzak bir yaklaşım izlemesi gerektiğini belirten MHP Milletvekili Kemalettin Yılmaz, herkesi sağduyuya davet etti

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Şoförler Odası Başkanı Mevlüt Ülker’i ziyareti sırasında toplu taşıtlara yönelik trafik ekiplerinin yürüttüğü denetim çalışmaları ve bu çalışmalara yönelik şikâyetleri değerlendirdi.
Yılmaz polisten hassasiyet
bekliyor
Milletvekili Kemalettin Yılmaz, son günlerde Afyonkarahisar gündeminde gerek özel halk otobüsü işletmesi Turex firması ve minibüs esnafının arasında yaşananların etik olmadığını söyledi. Milletvekili Kemalettin Yılmaz, bu durumun farklı platformalar taşınmış olmasından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mevlüt Ülker söz konusu durumun kendilerini de üzdüğünü söyledi. Konu ile ilgili olarak çok sayıda telefon aldığını bildiren Milletvekili Yılmaz; “Bu durum beni bayağı rahatsız etti. Minibüslere izinsiz yazı ve bayrak asma gerekçesiyle ceza kesiliyor. Türkiyemizin içinden geçmekte olduğu bu çok hassas dönemde bayrağımızın minibüslerimizden söktürülmesi, sökmeyenlere ceza uygulanması gerçekten insanlarımızı rahatsız ediyor. Minibüsçü esnafımızı rahatsız ettiği kadar tüm herkesi rahatsız ediyor. Pek çok araba da Türk bayrağı var. Ama nizami ama değil. Türk bayrağı motiflerini görmek mümkün. Bu insanlarımızın milli hassasiyetlerini gösteriyor. Türkiyemizin içinde geçtiği bu kritik dönemde ve Afyon’un yerel televizyonunda halk otobüsleri ve minibüsçülerin sıkıntılar yaşadıkları ortamda emniyet güçlerimizin trafik polislerimizin bu konuya biraz daha hassas yaklaşmalarını beklerdim. Hakikaten ağlaya ağlaya Türk bayraklarını dolmuşlarımızdan söküyoruz diyorlar.” dedi.
“Çifte standart olmamalı”
MHP Milletvekili Kemalettin Yılmaz, trafik polislerince yürütülen çalışma kapsamında tüm araçlarda otobüslerden minibüslere kadar reklâmlarda dâhil nizami olmayan yaklaşımların, iznin olup olmadığı araştırılıp herkese aynı muamelenin yapılması gerektiğini savundu. Türkiye’nin içinden geçmekte olduğu kritik günlerde insanların Türk bayrağına ve milli değerlere olan hassasiyetinin göz önüne alınması gerektiğinin tekrarlayan Milletvekili Yılmaz şöyle konuştu: “Yerel bazda halk otobüsleri ve minibüsçü esnafımızın bazen haddini aşan rekabet anlayışı mücadelelerini emniyet güçlerinin ve trafik polislerimizin biraz daha hassas yaklaşmaları lazım. Zamanlamaları bana kalırsa sağ duyu noktasında olması gerekirken tahrik edici, ayrıştırıcı bu arada ki rekabeti kızıştırıcı bir çifte standart olmaması lazım. Sabahtan beri telefonlarım durmuyor. Tüm kamuoyunun gözü önünde cereyan eden bu olayların gerek Afyonumuzun dışarda ki imajının zedelenmesi konusunda herkesi duyarlılığa çağırıyorum. Gerek minibüs esnafını gerekse halk otobüsü esnafımız olsun yalan yanlış bilgiler ve görüntülerle bilgi kirliliğine sebebiyet vermemek lazım. Afyon’da kan gövdeyi götürüyormuş gibi anlayışa fırsat vermemek lazım. Maalesef Afyon bu tür skandallarla Türkiye kamuoyunda olumsuz bir imaja sahip. Herkesi sağduyuya çağırıyorum. Herkesin bir adım geri atarak muhakeme yapmaya çalışıyorum. “
Şoför esnafının rızk peşinde koşan insanlar olduğunu ifade eden MHP Milletvekili Kemalettin Yılmaz, minibüse ya da otobüse binerken kişilerin “Ne zaman taşlanacağım, ne zaman camım kırılacak.” diye ne şoförün ne de arabaya binen bir vatandaşın tedirginliğinin olmaması gerektiğinin altını çizdi. Medyaya yansıyan görüntülere vurgu yapan Yılmaz sözlerine şöyle devam etti: “Herkesi bu türlü görüntülere fırsat verme-meye davet ediyorum. Bu görüntüler Afyonkarahisar’a yakışmıyor. Minibüse ya da halk otobüsüne binen insanlar tedirgin olduğu kadar bu araçları kullanan şoför esnafı da tedirgin. Ulusal medyaya intikal eden bu görüntüler Afyonkarahisar’ı temsil etmemektedir. Münferit 3–5 hadise mevcuttur. Hekesi bu konuda sağduyulu olmaya davet ediyorum.” (Kocatepe)