Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yılmaz: Şehit yakınlarının sıkıntıları göz ardı edildi

Yılmaz: Şehit yakınlarının sıkıntıları göz ardı edildi
Yılmaz: Şehit yakınlarının sıkıntıları göz ardı edildi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, 20 milletvekili arkadaşıyla birlikte mecliste bir araştırma önergesi vererek Şehit Yakınlarının ve Gazilerin sorunlarının araştırılması için komisyon kurulmasını istedi

MHP Milletvekili Kemalettin Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada ülkemizin içinde olduğu bu zor günler herkesin malumu olduğunu bildirdi.
“Yıllardır PKK belası ile uğraşan ülkemiz AKP hükümetinin iktidar geldiği günden itibaren artarak devam eden terör olaylarında binlerce vatandaşımızı feda etmiş, bir o kadar vatan evladımız da uzuvlarını kaybetmiş, kanını dökmüştür” diyen Yılmaz açıklamasında şunları kaydetti: “Yıllardır Şehit yakınlarımızın ve gazilerimizin birçok sıkıntısı, sorunu AKP hükümeti tarafından göz ardı edilmiş, yete-rince ilgi gösterilmemiştir. Özellikle son günlerde kaçakçılık yaparken hayatını kaybedenlere 123 bin TL gibi bir rakam tazminat ödeyen hükümet şehitlerimize 23 bin TL gibi komik bir tazminat ödemektedir. Bu sorunlarla ilgili partimiz her platformda çalışmalarını sürdürmektedir. Bu bağlamda TBMM nezdinde bir araştırma komisyonu kurularak Şehit yakınlarımızın ve gazilerimizin Sosyal Güvenlik kurumundaki statülerinin geliştiril-mesi, verilen tazminatların artırılması, Şehit Yakınları ve Gazilerimizin yakınlarına ilave iş imkanları sağlanması, kamu haklarından ücretsiz yararlandırılması gibi birçok sorununun kurulması istenen komisyon vasıtası ile tespit edilerek bir an önce hak ettikleri değerin kendilerine gösterilmesini istedik.”
Yılmaz, Şehit Aileleri ve Gazilerin sorunlarıyla yakından ilgileneceğini edeceğini ifade etti. (Kocatepe)