Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kemal DEMİRKIRKAN

YİNE İSKİLİPLİ ATIF

Milli Mücadele döneminde İngilizlerin desteği ile gerici isyanlara destek veren ve Kuvayi Milliye’ye düşman, Teali İslam Cemiyeti’nin yöneticisi İskilipli Atıf, 4 Şubat 1926 yılında idam edilmişti. Cumhuriyete ve Devlete olan düşmanlığı sonucu mahkeme kararıyla idam edilen bu şahıs, ölümünün 95. yılında Çorum’da devlet erkânının katıldığı törenle anılmış. Anmaya Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, AKP Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, Belediye Başkanı, Hitit Üniversitesi Rektörü, İskilip Kaymakamı katılmış. AKP Çorum Milletvekili Erol Kavuncu beyefendi,“Vatanı, milleti, inancı uğruna canını feda eden Atıf Hoca’yı zulmen idam eden zihniyetin bir özür borcu vardır” buyurmuşlar. Anma etkinliğine gelen tepkiler sonrası sayın Vali, Atıf Hoca’yı ‘ilim, aksiyon ve dava adamı’ olarak tanımlamış.
***
Gelin önce İskilipli Atıf Hoca kim? Ona bakalım.
İskilipli Atıf Hoca, Tam Bağımsız Türkiye diyen, bağımsızlığından ödün vermeyen Türk milletine ve Kuvayi Milliye’ye karşı Damat Ferit Paşa, Mustafa Sabri, Dürrizade Abdullah gibi işbirlikçilerin yanında yer almış birisi. İngiliz yanlısı İngiliz Muhipleri Cemiyeti ile yakından ilişkisi olan İslam Teali Cemiyetini kurarak Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti, Mustafa Kemal ve milli mücadeleye zarar vermek için elinden geleni arkasına koymayan, “İslamın kilidini İngilizler koruyacak” diyerek, İngiliz Dostları Cemiyeti kurucusu, casus Sait Molla ile birlikte çalışan birisi. İngiliz Muhipler Cemiyetinin “fahri başkanı” Mustafa Sabri Efendi ise, Teali İslam Cemiyetinin ikinci başkanı. Atatürk’ün ve Anadolu’da emperyalizme karşı direnenlerin öldürülmesinin dinsel bir görev olduğunu belirten fetvanın İslam Teali Cemiyeti’nin girişimiyle, Yunan uçaklarıyla Anadolu’ya dağıtılmasını organize eden kişidir. İzmir işgal edilip binlerce müslüman Türk katledilirken, kadınlarımız düşmana kendilerini teslim etmemek için canına kıyarken, “Yunan’la savaşmayın, sizin düşmanınız Kuvayi Milliyeci Mustafa Kemaldir” diyecek kadar alçalan Teali İslam Cemiyeti’nin başında İskilipli Atıf vardı.
İşin aslı şu ki, İskilipli Atıf Hoca şapka kanununa muhalefetten değil, vatana ihanetten idam edilmiştir. İşte yukarıda adı geçen arkadaşlar da bu vatan hainini anıyorlar.
İskilipli Atıf’ı hayırlı yad edenlerin(!) başında bulunan, devletin Çorum’daki en üst düzey yöneticisi Vali Mustafa Çiftçi’nin bir dönem eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın özel kalem müdürü olduğu öğrendiğimizde de hiç şaşırmadık. Peki İsmail Kahraman kim? “Laiklik yeni anayasada olmamalıdır.” diyen, TBMM’de Atatürk portrelerini kaldırmayı iş edinen AKP’li Meclis başkanı.
***
Aslında “Keşke Yunan kazansaydı” diyen fesli Kadir’i hastanede ziyaret edenlerin, vatan hainliği belgelenmiş işbirlikçi İskilipli Atıf hocaya anma töreni düzenleyenlerin, “Anayasada laiklik olmamalı” diyenlerin ortak noktaları Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve Cumhuriyete olan düşmanlıklarıdır. Dolayısıyla bunlara göz yumanlar da, partilerinde barındıranlar da bu suça ortak oluyorlar. Damat Ferit’lerin, Dürrizade’lerin, Ali Kemal’lerin, Mustafa Sabri’lerin, Kadir Mısırlıoğlu ve İskilipli Atıf gibi hainlerin anıldığı ve sahiplenilmeye çalışıldığı bir dönemde biz Kuvayı Milliyeci din önderi Mehmet Rıfat Börekçi’yi, Teğmen Kubilay’ı, Afyonumuzun ve ülkemizin iftihar kaynağı Ali Çetinkaya’yı anmaya devam edeceğiz, etmeliyiz.
Unutmayalım ki, bugün İskilipli Atıf Hoca’ya methiyeler düzenleyenler, dün de Fetullah Gülen’e methiler düzüyordu. “Hocadan zarar gelmez, alnı secdeye gidiyor” diyorlardı.
Son Söz; “Yaşadıklarımıza baktığımızda kahramanların vatan haini, vatan hainlerinin de kahraman ilan edildiğini üzülerek görmekteyiz.” Sinan Meydan

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti