Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Yolların kuralı vardır kralı yoktur”

Karayolu Trafik Haftası dolayısıyla
"Yolların kuralı vardır kralı yoktur"

Karayolu Trafik Haftası dolayısıyla Afyon Belediyesi, Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve 112 Acil Çağrı Merkezi’nin katılımıyla Anıtpark’ta açılan Karayolu Trafik Haftası Sergisi ile vatandaşlar bilgilendirildi. İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde mevcut olan emniyet kemeri Simülatör aracı ve alkol gözlüğü ile vatandaşlara emniyet kemerinin önemi ve alkollü araç kullanmanın sürücüler üzerindeki etkileri hakkında uygulamalı eğitim verildi. Karayolu Trafik Haftası Sergisi’ni ziyaret eden Vali Mustafa Tutulmaz, alkol gözlüğünü taktı, İl Jandarma ve İl Emniyet Müdürlüğü motorize ekiplerinin ekipmanları ile sergide yer alan diğer ekipmanları da incelemeleri sırasında yetkililerden bilgiler aldı.
“YAYALAR YOLA ATLAMASIN”
Yayanın öncelikli olduğu alanlarında bir kuralı olduğunu hatırlatan Vali Tutulmaz, “Burada öncelik yayanın ancak yayanın öncelikli olduğu yerler trafik ışıklarının bulunmadığı ve trafik işaretlerinde yaya geçidi olarak belirlenen yerlerde bu geçerlidir. Eğer yaya geçidi işareti yoksa yaya çizgileri yoksa vatandaşlarımız öncelik yayanın diye yola atlamasınlar. Burada öncelikle trafik işaretlerine uysunlar. Işık olup olmadığına baksınlar ve ayrıca yol üzerinde yaya geçidine yönelik işaretlemeler olup olmadığına bakıp sonra yola çıksınlar. Bu konuda ilimizde herhangi bir sıkıntı yaşamadık. Kaza ya da ölümlü bir durumla karşılaşmadık çok şükür, ama bazı illerde yaşanan olumsuzluklar olduğunu biliyoruz. Vatandaşlarımızı bu konuda uyarmak istiyoruz. Öncelik yayanın ama dikkatli olmak gerekiyor. Trafik ışığının olmadığı yerler, yaya geçidi işaretleri olan yerlerde öncelik yayanın.” diye konuştu.
“TEDBİRLER ARTTI, KAZALAR YÜZDE 70 DÜŞTÜ”
Trafik denetimlerinin arttığını ve bu anlamda olumlu sonuçlar elde edildiğine dikkat çeken Vali Tutulmaz, “Ülkemizde ve ilimizde son dönemlerde trafik tedbirlerini arttırdık. Bunun sonucu olarakta ölümlü kazalarda yüzde 70’lik bir azalma oldu. Bu güzel bir sonuçtur, ama hedefimiz bunu sıfırlamaktır. Yaralamalı kazalarda da yüzde 17’lik bir azalma oldu. Buradaki hedefimizde bu oranı arttırmaktır. Vatandaşlardan talebimiz trafik kurallarına uysunlar. Kurallara uymadan kazasız bir yolculuk yapabilme imkânı tesadüflere bağlıdır. Kurala uymadan hareket edildiğinde bugün olmasa yarın kaza yapılacaktır. Bu sebeple kurallara uyalım, uymayanları da uyaralım. Yolların kuralı vardır kralı yoktur.” ifadelerini kullandı.
Açıklamanın ardından İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hamza Çömez, İl Emniyet Müdürü Gürsel Yıldız birlikte halka şapka ve bez çanta dağıttı.
Sergi hafta boyunca farklı mekânlarda da kurulacak ve vatandaşların trafik kuralları konusunda bilgilendirilmeleri sağlanacak.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti