Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Yolsuzluğa karşı Parlamento’yu harekete geçirelim”

Cumhuriyet Halk Partisi İl
“Yolsuzluğa karşı Parlamento’yu harekete geçirelim”

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kemal Demirkırkan, haftalık basın toplantısında gündemdeki konuları değerlendirdi. Demirkırkan, Türkiye ile ilgili bir yolsuzluk iddiasının Amerika Birleşik Devletleri’nde görülmesinden rahatsızlık duyduklarını belirterek, “Türkiye ile ilgili bir davanın Amerika’da görüşülmesi bizim vicdanımızı sızlatıyor. Türkiye ile ilgili bir rüşvet olayının Amerika’da görüşülmesi doğru değildir. Mademki İstanbul Cumhuriyet savcılığı bir soruşturma açtı, gelin parlamentoyu harekete geçirelim. Bu lekeyi biz temizleyelim. Başkalarının bu lekeyi temizlemesine izin vermeyelim. Bizim ülkemizde demokrasinin olduğunu, bizim ülkemizde adaletin olduğunu, bizim ülkemizde rüşvet dağıtanın da, rüşvet yiyenin de suçlandığını ve yargılandığını, objektif yargılandığını ve mahkum edildiğini bütün dünyaya ilan edelim. İran nasıl yaptıysa bizde aynısını yapalım. Gelin dosyayı yeniden açalım Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bir soruşturma komisyonu kuralım ve bu olayı Amerikalılar, Amerikan yargısı değil biz çözelim, biz temizleyelim. Biz kendi pisliğimizi kendimiz temizleyelim, başkasına temizletmeyelim. Bize yakışan budur. Ancak şu soruları da sormak gerekmez mi? Bu casusu TC vatandaşı yapan kim? O’na korumaları kim tahsis etti? Kimler Ondan rüşvet aldı? Devlet sırlarını ona kim verdi? Kim kefil oldu? Kim hapisteyken salıverdi? Kim yurt dışı yasağını kaldırdı?” ifadelerini kullandı.
“KILIÇDAROĞLU, DELEGELERİN
OYUYLA SEÇİLDİ”
AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven’in “Kasetle gelen dekontla gider” açıklamasını da eleştiren Kemal Demirkırkan, konuşmasına şöyle devam etti:
“AKP Genel Başkanı Erdoğan da, aynı partinin il başkanı da, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı belgelere karşı bir şey diyemeyince başlıyor “Kasetle geldi” söylemine. Birincisi Sayın Kılıçdaroğlu, kasetle gelmedi; sizin FETÖ ile işbirliği yaparak kurduğunuz komplo sonucunda görevini bırakan Sayın Baykal’dan sonra CHP delegelerinin oylarıyla Genel Başkanlık makamına getirilmiştir. Bu konuyla ilgili söylenmesi gereken ikinci konu ise şudur: O dönemi iyi hatırlayın. Mitinglerinizde, Sayın Baykal’a kurulan komplo hakkında konuşurken ‘Bu olay özel değil, genel genel’ diyerek seçmenlerinizin de bu komployu alkışlamasını sağladınız. Yine AKP Genel Başkanı’nın Baykal’a kurulan komplo videosunu izlerkenki görüntüsünü de internetten bulmak mümkün. Dolayısıyla Sayın Kılıçdaroğlu’na iftira atmaya çalışıyorsunuz, ama kendi işbirlikçiliğinizin, kendi FETÖ’cülüğünüzün de itirafını toplumla paylaşmış oluyorsunuz. Sadece CHP’ye değil, MHP’ye yapılan kaset komplosunun arkasında ne kadar FETÖ varsa o kadar AKP var. Ordumuza kurulan Ergenekon kumpasının, Balyoz kumpasının, casusluk kumpasının yapımcısı FETÖ ise yönetmeni AKP’dir. Yakın tarihi unutturmak isteseniz de, gerçekler gün gibi ortadadır.”

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti