Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yönetimdeki şeffaflık denetime de yansıyor

Bu haberin fotoğrafı yok
Yönetimdeki şeffaflık denetime de yansıyor

İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurulu’nun 2011 yılı eğitim semineri Korel Termal Otel’de yapılıyor. Yaklaşık 150 Mülkiye Müfettişi’nin katıldığı eğitim seminerinin açılışında konuşan Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanı Sadık Altınkaynak, yönetimdeki şeffaflaşmanın denetime de yansımaya başladığını söyledi

İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurulu, Korel Termal Otel’de eğitim semineri düzenliyor. 11 Eylül 2011’e kadar devam edecek seminer toplantılarının birincisi dün yapıldı. Seminerin açılışında konuşan Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanı Sadık Altınkaynak, yönetimdeki anlayış değişikliğinin denetim için de geçerli olduğunu söyledi. Altınkaynak, “Son 10 yılda, bütün dünyada olduğu gibi yurdumuzda da çok köklü değişiklikler olmuştur. Şimdiye kadar duymadığımız kavramlar, literatüre girmiştir. Katılımcılık, demokratikleşme, şeffaflık, hesap verebilirlik gibi kavramların yanında insan haklarını ön plana alan bir yönetim anlayışı da giderek hâkim olmaya başlamıştır. Yönetimde meydana gelen bu değişikliğe paralel olarak denetim de buna kendisini uydurmak zorundadır. Burada hem kurumlar olarak hem de mevzuat olarak değişiklikler olmakla birlikte önemli olan uygulamadır. Uygulamanın da sağlıklı biçimde yürütülmesi için bir zihniyet değişikliğinin gerekliliği elzemdir. Bu da eğitimle gerçekleştirilecektir. İnsan haklarına saygı konusu da giderek ön plana çıkarılmaya gayret sarfedilmektedir. Teftiş anlayışımızda da değişiklik olmaktadır. Artık hata aramak, kusur bulmak yerine amacımız, performans ölçmek, rehber olmak ve yol gösterici olmaktır” dedi.
En saygın kurumlar arasında
Altınkaya, “Mülkiye Teftiş Kurulu, en saygın teftiş kurullarından biri olmasının yanında, burada yetişen pek çok arkadaşımız, kamu yönetiminde önemli görevler ifa etmektedirler. 4 seminer konusunu ele alacağız. Belediyeler ve Özel İdareler’de ihaleye katılma ve yasaklama konularında bir seminer. Kamu zararlarının ve kişi borçlarının tahsil ve takibini işleyeceğiz. Memurların yargılanması konusunda mülki idare amirlerinin karşılaştıkları sorunları ele alacağız. Bu yılın Nisan ayında yürürlüğe giren, müfettişlerin raporlarının nasıl takip edileceğine ilişkin bir konuyu da ele alacağız” ifadelerini kullandı.
Vali’ye teşekkür
Afyonkarahisar’da bulunmaktan dolayı mutluluk duyduklarını belirtirken, kendilerini misafir eden ve sıcak karşılamalarından dolayı Vali İrfan Balkanlıoğlu’na teşekkür etti. Altınkaynak, “Bu tarihi güzel, lokumu güzel, sucuğuyla, mermeriyle, termalleriyle ünlü Afyonkarahisar’da kendilerini ağırlayan Vali İrfan Balkanlıoğlu’na teşekkür ediyorum” dedi.
“Teftiş, bizim faydamıza”
Daha sonra kürsüye gelen AfyonkarahisarValisi İrfan Balkanlıoğlu, “Yolların kesiştiği, Dünyaya mermerciliği öğreten, Lokumuyla, sucuğuyla, Kaymağıyla, Kaplıcalarıyla ünlü, Yumurtanın, kirazın, tarım ve hayvancılığın merkezi Afyonkarahisar’a hepiniz hoş geldiniz.”diye konuştu.
Teftişin Mülki idare amirleri ve devlet memurları için çok önemli bir şey olduğunu belirten Vali Balkanlıoğlu; denetlenmenin, teftiş edilmenin, varsa hatadan erken dönülmesinin memurlar için büyük bir şans olduğunu söyledi. Vali Balkanlıoğlu; “İnsanların ve kamu görevlilerinin denetlenmesi, teftiş edilmesi çok güzeldir. Bizlerin teftişi bizim faydamızadır. Mülkiye Müfettişleri ülkemizin emniyet siboplarıdır. İçişleri Bakanlığının ve sizlerin güçlü olması, Valiler, Kaymakamlar yani Mülki idare amirlerinin çalışmaları doğrultusunda olur. Bizlerin güçlü olması da sizlerin gücüdür. Sizlerden öğrenecek çok şeylerimiz var. Uygulama ve mevzuattaki eksikliklerimizi sizlerin sayesinde gideriyoruz. Bu seminer için Afyonkarahisar’ı seçtiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Faydalı geçeceğine inandığım seminerde hepinize başarılar diliyor ve tekrar Afyonkarahisar’a hoşgeldiniz diyorum” dedi. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti