Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yücel Çakmaklı, Bolvadin’de anıldı – Kocatepe Gazetesi

Bolvadin Belediyesi, Bolvadin Milli
Yücel Çakmaklı, Bolvadin’de anıldı

Bolvadin Belediyesi, Bolvadin Milli Eğitim Müdürlüğü ile Bolvadin Gelişme Platformu’nun müştereken düzenlediği “Değerlerimiz” temalı Yücel Çakmaklı Sanat Haftası içinde gerçekleştirilen konferansın moderatörü Afyon Kocatepe Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Turan Akkoyun “Milli Sinemanın Lokomotifi Yücel Çakmaklı” başlıklı konuşmasında genel değerlendirmelerde bulundu. Akkoyun,
“Üzerinde yaşadığımız toprakların binlerce yıllık birikimini beyazperdeye yansıtmayı amaçlayan “Milli Sinema Akımı”nın dün-bugün-yarın bağlantısını görsel ve işitsel bir şekilde farklı kesimden izleyicilere sunarak Modern Türkiye’nin tarihin derinliklerinden kaynaklanan büyük bir moral gücüne kavuşmasını sağlamıştır. Her şeyden önce tutkuyla bağlı olduğu Mehmet Akif Ersoy, Necip Fazıl Kısakürek çizgisinde bir fikir adamı olan Yücel Çakmaklı, sinemaya da yeni bir boyut kazandırmıştır” dedi.
Akkoyun, şöyle devam etti:
“Çoğunlukla bireyin ahlaki ve inanç alanındaki, değişim ile dönüşümünü sinemaya yansıtmıştır. Tüm filmlerinde egemen olan bu görüş, toplumdaki çeşitli yaşam biçimlerinin ve bireysel ödeşmelerin zıtlıkları içerisinde Yücel Çakmaklı tarafından dile getirilmiştir. Sanat dalına en üst düzeyde ilgi gösterdiğini çalıştığı sanatçılardan anlamak mümkündür: Milli Sinema akımı içinde Türkan Şoray, İzzet Günay, Hülya Koçyiğit, Murat Soydan, Orhan Gencebay, Necla Nazır, Ediz Hun, Cüneyt Arkın, Ahmet Mekin, Yıldız Kenter, Cihan Ünal, Filiz Akın, Tarık Akan, Perihan Savaş, Berhan Şimşek, Serdar Gökhan, Halil Ergün, Bulut Aras, Semih Sergen, Deniz Erkanat, Haluk Kurtoğlu gibi kalbur üstü kabul edilen sanatçıların görev üstlendikleri görülmektedir.”
Konferansta Yapımcı ve Yönetmen Ali Osman Emirosmanoğlu Yücel Çakmaklı’ya dair hatıralarını, Gazeteci ve sinema danışmanı İhsan Kabil de “Yücel Çakmaklı Sineması” hakkında bilgiler aktarıp değerlendirmelerde bulundular.
Konferansa Bolvadin Milli Müdürü Derviş Özçal, Endüstri Meslek Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin yanı sıra AKÜ Doğa Koruma ve Biyoizlem Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Uğur Cengiz Erişmiş, Sinanpaşa Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Karazeybek, Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Hakan Yılmaz ile Fen-Edebiyat Fakültesi ve Sosyal Bilimler Enstitüsünden öğrenciler katıldı.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti