Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yukarı mahallelerin çehresi değişiyor: “Şehirlerin geleceği yöneticilerin uyumlarına bağlı”

Yukarı mahallelerin  çehresi değişiyor: “Şehirlerin geleceği yöneticilerin uyumlarına bağlı”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, bir şehirde atanmış ve seçilmiş yöneticilerin uyumlu çalışmasının son derece önemli olduğunu söyledi. Özhaseki, “Şehirlerin gelecekleri o şehirde yaşayan yöneticinin ufuklarıyla doğru orantılıdır. Eğer oradaki yöneticiler ufuklu insanlarsa, şehir için bir hedef koymuşlarsa, kendi içlerinde uyum kültürünü hâkim kılmışlarsa o şehirlerin önü açıktır” dedi

 

Afyonkarahisar’ın yukarı mahallelerinde Ermeni ustaların yaptığı Afyonkarahisar Konakları ve bu kapsamda yürütülen sokak sağlıklaştırma çalışmalarının ikinci etabı tamamlandı. Dün öğle saatlerinde yapılan açılış törenine AK Parti başta olmak üzere il protokol üyeleri katıldı.
Yukarıpazar Camii önünde düzenlenen törenle tadilatı biten konakların açılışını AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki protokol üyeleriyle birlikte gerçekleştirdi.
“İKİNCİ ETAP BİTTİ, ÜÇÜNCÜ ETAP ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR”
Kentsel sit alanı içerisinde kalan mahallelerde tarihi dokuya uygun olarak yapılan sokak sağlıklaştırma ve cephe iyileştirme çalışmalarının 3. etap çalışmaları da aralıksız devam ediyor. Çalışma kapsamında toplam 250 konak turizme yeniden kazandırılacak. Törenin açılış konuşmasını Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek yaptı. Zeybek, verdiği destek nedeniyle AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’ye teşekkür etti. Mehmet Zeybek, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile bölgeyi gezdiklerini, Anıtlar Kurulu tarafından tescilli 320 konak olduğunu belirterek, “Birebir hayatın devam ettiği konaklardan 110 tanesini daha önce Kültür ve Turizm Bakanlığı restore etmişti. Bakanımız, kalanların tamamını ‘Belediye olarak siz yapın.’ dedi. Kredi gönderdi, bir kısımda destek oldu. Selçuklulardan kalma tarihi Ulu Camii etrafını ada bazında planlayarak biz ihaleye çıktık. Sağolsun arkadaşlarımız ciddi emek sarf ettiler. İkinci etabı dün itibariyle bitirdiler. Üçüncü etabında çalışmaları devam ediyor.” dedi.
“DESTEKLERLE DAHA ÇOK
İŞLER BAŞARILACAK”
Törende konuşan Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, Afyonkarahisar’a “Gizemli Şehir” dediklerinin altını çizdi. Vali Çiçek, “Özellikle ‘Yüzüklerin Efendisi’ film platosundan çıkmış gibi Kalemizin eteklerinde tarihi konaklarımızın canlandırdığı bu proje gerçekten bizim için çok değerlidir. Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek sokak sağlıklaştırması ile ilgili olarak gece gündüz çalışmaktadır. Desteklerle daha çok işler başaracağız.” diye konuştu.
“TÜRKİYE’NİN TARİHİ VE COĞRAFYASI SON DERECE ZENGİN”
Törenin son konuşmasını AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki yaptı. Dünya’nın en eski yerleşim yerlerinin başında Mezopotamya ve Anadolu’nun geldiğini aktaran Özhaseki, Anadolu coğrafyasının adeta bir açık hava müzesi olduğunu söyledi. Özhaseki, “On yıl kadar önceydi kardeş şehir ilan edilen Almanya Saarbrücken’de tarihi eserleri gezdik. Bizi Belediye binasının bodrumuna indirdiler. Bodrum katta eskiden oradaki bir şatonun taşları kalmış sadece. Dünyadan, tarihten, kültürden nasibini almamış bir kültür müdürü de dönüp bize herkesin içerisinde şu soruyu sordu? Sizin ülkenizde de böyle tarihi eserler var mı acaba dedi? Şimdi siz beni orada tutun da bağlayın. Dedim ki senin şu anlatımınla 4 taşa 15-20 dakika emek verdin. Eğer ülkemizi anlatacak olsam senin ömrün yetmez dedim adama. Biz böyle zengin coğrafyada yaşıyoruz. Allah’a hamd olsun. Her bir şehrin 7 bin 8 bin 10 bin yıllık tarihi var. Geçmişte yaşamış olan o kavimlerde bir medeniyet kurmuşlar. Bir eser, iz bırakmışlar. Elhamdülillah bin yıldır da biz varız.” şeklinde konuştu.
“ŞEHİRLERİN GELECEĞİNİ YÖNETİCİLERİN UYUMU BELİRLER”
Şehirlerin canlı organizmalar olduğuna olan inancını ifade eden Özhaseki şunları kaydetti: “Ben inanıyorumki şehirlerimiz canlı organizmalardır. Şehirlerimizde yaşıyor. Onlarında aynı çocuk gibi bakıma ihtiyacı var. Görünmeye ihtiyacı var. Şehirler aynı zamanda birbirleriyle rekabet halindeler. Bu rekabetten geriye de düşmemek lazım. Ama kesin inancım şu ki; şehirlerin gelecekleri o şehirde yaşayan yöneticinin ufuklarıyla doğru orantılıdır. Eğer oradaki yöneticiler elbette Vali Bey’i, Belediye Başkanımızı, il teşkilatı, milletvekillerini, ticaret ve sanayi odasını kast ediyorum. Ufuklu insanlarsa, şehir için bir hedef koymuşlarsa ve şehre hizmet ediyorlarsa aynı zaman da kendi içlerinde uyum kültürünü hâkim kılmışlarsa o şehirlerin önü açıktır.”
112 TARİHİ KONAK TÖRENLE AÇILDI
İl Müftüsü Sinan Kazancı tarafından yaptırılan toplu duanın ardından kurdele kesimi gerçekleştirildi. Kurdele kesimini; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Vali Gökmen Çiçek, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay ve il protokolü yaptı. Katılımcılar bölgede tadilatı tamamlanan konakları gezerek vatandaşlarla sohbet etti.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi