Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Yumruklarımızla dövüşeceğiz, memleket kadar büyük yumruğumuz var”

Şair Yavuz Bülent Bakiler’in
“Yumruklarımızla dövüşeceğiz, memleket kadar büyük yumruğumuz var”

Şair Yavuz Bülent Bakiler’in “Ben Antepliyim Şahin’im ağam, Mavzer omuzuma yük,
Ben yumruklarımla dövüşeceğim, Yumruklarım memleket kadar büyük…” sözlerini dile getiren Uysal, “İyi biliyorum ki, bu ülkeye gönül vermiş milliyetçiler de vatanseverler de demokratlar da sosyal demokrasiye inanan tüm insanlarımız, bugün bir oldu. Tek yumruk oldu. Şairimizin dediği gibi, yumruklarımızla dövüşeceğiz, memleket kadar büyük yumruğumuz var” diye konuştu.
“HIRSIZLIĞIN ALÂSINI BUNLAR YAPAR”
Bayat İlçesi’nde vatandaşlarla bir araya gelen Uysal, iktidarın 24 Haziran seçimleri için sürekli olarak geçmişe küfrettiğini belirterek, “Söyleyecek sözleri kalmamış. Bir de bu milletin geçmişine küfredeceksiniz. Yok, eski Türkiye imiş yok yeni Türkiye imiş. Türkiye Cumhuriyeti’ni beğenmiyorlar. Geçmişte bu ülkede hiçbir şey yapılmamış, her şey kendi iktidarlarında yapılmış. 70 milyarlık özelleştirme yaptınız, bunları kim yaptı. Şimdi reklamlarını görüyorsunuz, ‘Yaparsa AK Parti yapar’. Evet, AK Parti yapar. Hırsızlığın alasını bunlar yapar. Dini suiistimal etmenin alasını bunlar yapar. Hak hukuk nedir bilmezler, milletin hukukunu hiçe sayarlar. Sanki yüce yaradan yönetmek için bunlara mümessillik vermiş. Beyim, bu topraklar 1000 yıldır Müslüman, 1000 yıldır Türklük buralarda yaşıyor. Ağzınızda Türk Milleti bile diyemiyorsunuz. Sebebi; Çünkü bu Cumhuriyet sizi devletiniz değil. Affınıza sığınarak söylüyorum, bu Cumhuriyete domuzdan kıl koparmak olarak bakıyorsunuz. Bu ülkenin kaynaklarını hiç edeceksiniz, bir eliniz yağda bir eliniz balda millete yukarıdan bakacaksınız. Yukarıdan bakınca köylerimizde kentlerimizde de insanların bir eli yağda bir eli balda sanıyorlar. İşte 24 Haziran günü bunun böyle olmadığını bu haramzadelere gösterme günüdür” dedi.
“İKTİDAR HERKESİ SATIN ALABİLECEĞİNİ DÜŞÜNÜYOR”
Türkiye’de herkesi satın alabileceğini düşünen bir iktidarın olduğunu vurgulayan Uysal, şunları kaydetti:
“Çünkü bugüne kadar satın almış. Bir kısım siyasetçileri, dün ‘paçalarından yolsuzluk akıyor’ diyenleri, dün ‘Harunlar gibi Karunlar gibi yaşıyor’ diye hitap eden Numan Kurtulmuş’ları… İşte bugün de yedeğine almış bir takım siyasi partileri var. Dün söylediklerini unuttular. Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu’nun yadigarı bir parti var. Şimdi onun temsilcisi diyor ki; ‘Şimdi OHAL’in kalkmasından yanayız’. Yahu daha bir ay önce ‘OHAL’in kalkmasını istemek vatan hainliğidir’ diyordunuz. Başınıza taş mı düştü, ne düştü? Utanın, sıkılın. Ama iyi biliyorum ki, bu ülkeye gönül vermiş milliyetçiler de vatanseverler de demokratlar da sosyal demokrasiye inanan tüm insanlarımız, bugün bir oldu. Tek yumruk oldu. Şairimiz Yavuz Bülent Bakiler’in dediği gibi, yumruklarımızla dövüşeceğiz, memleket kadar büyük yumruğumuz var.”
Uysal, konuşmasının ardından Pazar esnafını ziyaret ederek, sorunlarını dinledi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti