Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yumurtacıların beklentisi KDV’nin düşürülmesi – Kocatepe Gazetesi

Yumurtacıların beklentisi KDV’nin düşürülmesi – Kocatepe Gazetesi
Yumurtacıların beklentisi KDV'nin düşürülmesi

Afyonkarahisar Yumurta Üreticileri Birliği’nin (Af-Yum-Bir) mali genel kurul toplantısı dün yapıldı. Toplantı divanı; Yusuf Koyuncu’nun başkanlığında, Sait Evrenkaya, Hüseyin Akıncı ve Mesut Çelebi’den oluştu.
15 MAYIS’TA ÇALIŞTAY DÜZENLENDİ
Afyonkarahisar Yumurta Üreticileri Birliği (Af-Yum-Bir) Başkanı Mustafa Ali Çelikten, birlik üyelerine faaliyet raporunu okudu. Afyonkarahisar Yumurta Üreticileri Birliği için geçen yılın son derece zor olduğunu dile getiren Çelikten; “Af-Yum-Bir olarak üyeleri ile iletişim içinde sektörde ki gelişmeleri yakından takip ederek, sorunların çözümü için her platformda yoğun gayret sarf etmiş, kurumsal gücünü artırmaya çalışmıştır. Bu dönemde kanatlı sağlığına önem verdik. Güvenli ve südürülebilir yumurta üretimi için büyük önem arz eden kanatlı sağlığını önemsedik, üreticilerde biyogüvenlik ve koruyucu hekimlik konusunda farkındalık oluşturmaya çalıştık. Bu amaçla 15 Mayıs 2015 tarihinde Gıda, Tarım Hayvancılık İl Müdürlüğü toplantı salonuda ‘Yumurtacı Tavuklarda Sağlık ve Biyogüvenlik Çalıştayı’ düzenledik. Yüksek üretici katılımının sağlandığı toplantıya yumurta sektörüne tedavi hizmeti veren veteriner hekimler ve Veteriner Teşhis Laboratuvarı uzmanları katıldı” dedi.
2. YUMURTA ZİRVESİ DÜZENLENDİ
Birlik Başkanı Mustafa Ali Çelikten, geçen yıl 25 Mayıs tarihinde Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’a Af-Yum-Bir adına hazırladıkları sektör raporunu sunduklarını belirtti. Çelikten; “5-8 Kasım 2015 tarihinde 2. Yumurta Zirvesi düzenlenerek, sektör ortakları ve paydaşları olarak bir arada etkinlikler yapıldı. 12 Aralık 2015 tarihinde Kanatlı Tanıtım Grubu ile ‘Kanatlı Sektörü İçin Tavsiyeler ve Kanatlı Çiftliklerinde Asgari Biyogüvenlik’ konulu toplantı ve Ahmet Şerif İzgören’in sunumu ile ‘Geleceği Yönetmek’ konulu etkinlik Anemon Otel’de düzenlendi” diye konuştu.
GEREKLİ RAPORLAR SUNULDU
Yumurtada KDV’nin düşürülmesi için Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu’na konu hakkında bilgi verildiğini söyleyen Çelikten şöyle konuştu: “Yumurtada kayıtsız üretimin önüne geçilmesi gerekiyor. KDV dahil satış yapıldığı için yumurtayı zararına üretirkende KDV ödenmesinin sektörü bitireceğini belirttik. En ucuz hayvansal protein kaynağı tüketiminin artacağı için Türk insanının daha sağlıklı besleneceğini bildirdik. TOBB’a bunu rapor olarak sunduğumuzu, ayrıca Af-Yum-Bir olarak Gıda, Tarım Hayvancılık Bakanlığı’na hazırlık yapılarak rapor sunulduğunu aktardık. KDV’nin neden düşürülmesi gerektiği konusunda bağımsız bir raporun hazırlatılmasına karar verildi.”
Toplantı faaliyet ve diğer kurul raporlarının oylanması, gelir, gider bilançolarının görüşülmesi ile devam etti. >> Burcu AYDIN’ın özel haberi