Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Yunus Emre ve Türkçe Yılı” paneli düzenlenecek

“Yunus Emre ve Türkçe Yılı” paneli düzenlenecek

Afyonkarahisar ve İlçeleri Dayanışma Derneği tarafından “Vefatının 700. Yıl Dönümünde Yunus Emre ve Türkçe Yılı” paneli düzenlenecek

 

Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Afyonkarahisar ve İlçeleri Dayanışma Derneği’nin birlikte düzenleyecekleri “Vefatının 700. Yıl Dönümünde Yunus Emre ve Türkçe Yılı” paneli yarın öğleden sonra saat 14.00’de Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilecek.
“YUNUS EMRE PANELİ ÇOK ÖNEMLİ”
Yunus Emre’in vefatının 700. yıl dönümü olması nedeniyle UNESCO tarafından anma ve kutlama yıl dönümleri arasına alınarak, 30 Ocak 2021 tarihinde Cumhurbaşkanlığı tarafından yayınlanan genelgeyle 2021 yılı “Yunus Emre Türkçe Yılı” ilan edildi. Afyonkarahisar ve İlçeleri Dayanışma Derneği yönetimi Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek’in oluruyla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüyle birlikte konu üzerinde çalışma yürüttü. Konu hakkında bilgi veren Dernek Başkanı Mehmet Ali Özerkan, “Afyonkarahisar’da gerçekleştirdiğimiz bütün etkinliklerimiz bizim için çok önemliydi. Ancak ‘Yunus Emre ve Türkçe Yılı’ etkinliğimiz Afyonkarahisar Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüzün de katılımlarıyla bizim için çok daha önemli hale gelmiştir. Geçmişine sahip çıkmayan milletlerin, geleceğe güvenle bakmalarının mümkün olamayacağına inanıyoruz. Bundan sonra da tarihte iz bırakmış, ülkemiz için her türlü fedakârlıkta bulunmuş büyüklerimizi anmaya ve anlamaya devam edeceğiz.” dedi.
PANELİN MODERATÖRLÜĞÜNÜ
NASRATTINOĞLU YAPACAK
“Vefatının 700. Yıl Dönümünde Yunus Emre ve Türkçe Yılı” panelinin moderatörlüğünü Derneğin Onursal Başkanı Prof. Dr. İrfan Ünver Nasrattınoğlu yapacak. Panelistler; Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Gürer Gülsevin, Türk Tarih Kurumu önceki dönem Başkanı Prof Dr. Refik Turan, İstanbul Aydın Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kamil Veli Nerimanoğlu, AKÜ Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nadejda Özakdağ katılımcılara bilgiler verecek. Panel programı kapsamında ATSO fuayesinde Afyonkarahisar Güzel Sanatlar Derneği tarafından resim sergisi ve ikramlar gerçekleştirilecek.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi