Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yurdunuseven, TBMM’de Senegalli mevkidaşlarını ağırladı

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Türkiye-Senegal Parlementolar Arası Dostluk Grubu Başkanı İbrahim Yurdunuseven, grup üyesi Senegalli mevkidaşlarını TBMM’de ağırladı

 

Türkiye-Senegal Parlementolar Arası Dostluk Grubu Başkanı, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven, grup üyesi Senegal Milletvekillerini TBMM’de kabul etti.
İbrahim Yurdunuseven, Türkiye’nin Senegal’le uzun yıllardır süre gelen ikili ilişkilerinin ticari ve diğer anlaşmalarla gayet iyi şekilde ilerlediğini belirtti. Yurdunuseven, “Son olarak 2020 yılı içerisinde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte düzenlediğimiz ziyaretler sonrasında yine ikili ilişkiler oldukça hız kazandı. Şuan itibariyle Senegal’de en fazla yatırım ve emeği olan ülke konumundayız. Cumhurbaşkanımız ve Bakanlarımızla beraber düzenlemiş olduğumuz iş forumunun iki ülkeyede katkıları çok büyük oldu. 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından Senegal hükümetinin hain terör örgütü FETÖ’nün Senegal’deki yapılarına uygulamış olduğu yaptırımlar da ülkemize göstermiş oldukları dostça yaklaşımı kanıtlamıştır. İki ülke arasındaki ilişkileri pekiştirmek amacıyla ülkemizi ziyaret eden Senegal-Türkiye Dostluk Grubu üyesi Senegal Milletvekillerini Meclisimizde ağırladık.” dedi. Senegal Milletvekillerinin TBMM ziyaretinde 15 Temmuz 2016 tarihinde hain darbe girişimini yaşayan Gazi Mecliste kısa bir gezi düzenlediklerini ifade eden Yurdunuseven, “Daha önce iki ülke arasındaki anlaşmalar ve sözleşmelerin yeni bağlantıların kurulması noktasında mutabakata vardık. Ülkemize düzenlemiş oldukları nazik ziyaretlerden dolayı kendilerine yürekten teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.
>> Mustafa ERTÜRK’ün Haberi